Aeromexico, gecikmelerle ilgili şikayetlerden dünyanın en dakik havayolu olmasına nasıl geçti?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İki cephede strateji: eğitim ve teknoloji

Operasyonel performansını artırmak için Aeromexico, stratejisini eğitim ve teknoloji de dahil olmak üzere farklı sütunlara odakladı.

İlk noktada şirket, hem karada hem de hava üzerinde personeli için 3.000'den fazla eğitim gerçekleştirdi. “Bu bir örgüt kültürü meselesi. Dakiklik, Aeromexico üyelerinin her birinin sorumluluğundadır ”dedi.

İkinci Pilar, şirket için tarihsel seviyelere ulaşan teknoloji yatırımıydı. “Uçak ve motorlardan sonraki en büyük yatırım programımız. Aeromexico tarihinde daha önce teknolojiye çok fazla yatırım yapmıştık: Çok iyi çalışan yeni bir uygulamamız var, buluta araçlar yükliyoruz ve işletim yazılımımızı optimize ediyoruz ”dedi.

Ciryum tanıma, havayolunun operasyonel karmaşıklığı göz önüne alındığında özel alaka düzeyine sahiptir. Boeing 737 Max ortalama dört günlük operasyon gerçekleştirirken, Boeing 787 günde 2,5 uçuş civarında çalışıyor.

“Dört günlük uçuşa sahip olmak dört iniş ve dört kalkıştır. İlk uçuş geç kalırsa, günün geri kalanını geciktirebilecek bir şelale etkisi vardır. Pek çok uçak ve işletme döngüsü ile tüm bankalarda dakikliği korumak daha da karmaşıktır ”dedi.

Andrés Manuel López Obrador'un yönetimi sırasında Mexico City Uluslararası Havalimanı'ndaki (AICM) yuvaların azaltılmasına rağmen, Aeromexico dakikliğini korumayı ve hatta iyileştirmeyi başardı.

“En çok ilgili Deniz Sekreterliği ile, yuvalar yönetiminin çok daha verimli kontrolü var ve bu da havayollarının operasyonlarını daha iyi planlamasına yardımcı oluyor.” Dedi.

2025 için uçuş planı

Aeromexico büyümesini durdurmayı düşünmüyor. 2025 yılına kadar şirket, tarihinde Capex'in en büyük yatırımını gerçekleştirecek. Kesin rakam gerekmese de, bu yatırım Bölüm 11 uyarınca yeniden yapılandırıldıktan sonra ilan edilen 5.000 milyon doların bir parçasıdır.

Ana projeler arasında, filosunun en yeni nesil koltuklarla standardizasyonu, gemide eğlence iyileştirmeleri ve uçuşlarında Wi-Fi ve ücretsiz mesajlaşma uygulanması.

Buna ek olarak, havayolu bu yıl yedi yeni rota eklemeyi ve bağlantısını güçlendirmeyi planlıyor. Ayrıca, sadakat programını yeni dijital uygulamaya entegre ederek ve check-in ve nakliye süreçlerini geliştirerek teknolojiye yapılan yatırımlarla da devam edecektir.

Aeromexico bu ay AICM'deki Ulusal ve Uluslararası Premier Salonun yenilenmesi başladı. Ayrıca, nakliye kapılarını genişletmenin yanı sıra check-in ve güvenlik noktalarını yeniden şekillendirmeyi planlıyor.

Bu değişikliklerle, havayolu sadece dünyanın en dakik olarak değil, aynı zamanda seyahat kalitesi ve deneyiminde bir referans olarak da birleştirmeyi amaçlamaktadır. “Dakik olmak yeterli değil. Müşterilerimizin seyahatlerinin her aşamasında daha iyi bir deneyim yaşamasını istiyoruz ”dedi.