Alessandro Siani, “En iyi ailelerde bile olur” klibi

Felaket

New member
“En iyi ailelerde bile olur” özeti

Davide Di Rienzo, tıp fakültesinden mezun oldu ve sonunda Caritas’ta gönüllü oldu, çünkü mükemmel bir doktorun baskıcı baba figüründen -kısacası Di Rienzo ailesinin yüz karası- fazlasıyla etkilenmişti, temelde normal bir hayat sürüyor, aşk ve diğerindeki hayal kırıklığının ortasında. Ancak bir gün aldığı bir telefonla dengesi bozulur: Babası ölmüştür. Eski aile villasına döndüğünde, gözle görülür şekilde sarsılmış ve bitkin olan annesi Lina’ya, her ikisi de başarılı olan sırasıyla avukat ve psikolog olan mükemmel kardeşleri Renzo ve Isabella ile birlikte bakmaya karar verir. Ancak çok kısa bir süre içinde anne Lina her zamanki coşkusuna ve neşesine kavuşmuş görünüyor. Çocuklarının sıcaklığı ve sevgisi olabilir mi? Gerçekte değil, daha ziyade yeni, yakın bir evlilik: onunki. Lina aslında önümüzdeki hafta eski çocukluk arkadaşı ve sevgilisi Bay Angelo Cederna ile evlenecek. Ne? Bu adam kim? Üç kardeş daha derinlemesine görmek ister. Ancak şu an için kesin olan tek bir şey var: Bu düğün gerçekleşemez! Her halükarda, üç çocuğun artan şüphelerine rağmen düğün günü gelir ve bu gün, Di Rienzo ailesiyle ilgili tüm kesinliklerin iskambil kağıtlarından bir ev gibi silinip gittiği gündür. En iyi ailelerde olduğu gibi pek çok şaşırtıcı sır açığa çıkmak üzeredir ve belki de Davide’in kendisi…

Siani saf komediye geri dönüyor

Alessandro Siani şöyle açıklıyor: “‘En iyi ailelerde bile olur’ kesinlikle benim saf komediye dönüşümümdür.” “Birçok masal filmi, bir yönetmen olarak yolumu çizdi, sihir ve komedi arasında bölünmüş tarzımı işaretledi ve kirletti – diye devam ediyor -. Ancak son filmim ‘Dostluk Yoluyla’ benzeri görülmemiş bir film projesiydi ve gerçekçi dönüşümümün öncüsüydü Tiyatroyu geçici olarak terk eden ve bunun yerine İtalyan sinemamızda her zaman fark yaratan insanlara ve ailelere daha yakın bir hikayenin kayıkçısı da olabilecek bir nokta”. Bu yeni çalışmanın merkezindeki hikaye tam da bu yeni anlatma arzusu üzerine şekillendi. “Sürprizlerle, çelişkilerle ve aşkla dolu, iki olaya yakın patlayan bir aile hikayesi hayal ettim: Bir düğün ve bir cenaze! Hepsi trajikomik ve saygısız bir atmosferde yaşandı!”. “Bu aynı zamanda en iyi ailelerde de olur” diyen Siani, belki de en büyük başarısının bağlantılı olduğu eski bir tanıdığının yanında çalışmaya geri döndü. “İzleyicilerim tarafından en çok sevilen film olan ‘İstismarcı Prens’in senaristi ve suç ortağı Fabio Bonifacci ile işbirliğini yeniden keşfettiğim için çok mutlu oldum” diye altını çiziyor.

Oyuncu seçimi

Alessandro Siani bu yeni komedinin kahramanlarını nasıl seçtiğini anlatıyor. “Hepsi büyük insanlığın aktörleri” diyor, Cristiana Capotondi (Isabella) bir şampiyon; Abbrescia (Renzo) harika bir parlak aktör, Anna Galiena (Mamma Lina) zamansız bir aktris, Sergio Friscia safkan bir komedyen; Euridice Axen ise o her sahnesi komik ve inandırıcı.Bazılarını zaten biliyordum, bazılarını da biliyorum
benim için yeni ve olağanüstü bir deneyimi temsil ediyordu. En kısa sürede tekrarlanacaktır.”