Alternatif App Store: Epic Games Store Şimdiye kadar yüklü 29 milyon kez

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Epic Games, 2024 sonuna kadar oyunlarının 29 milyon enstalasyonunu kaydetti. Bu, 100 milyon hedeften önemli ölçüde daha düşük. Apple'a çok az sempati gösterdiği bilinen destansı şef Tim Sweeney, esas olarak Apple'ın alternatif bir pazar kurmak istiyorlarsa Avrupa Birliği'ndeki iPhone kullanıcılarını gösterdiği uyarılara bağlıyor. Epic'e göre, kullanıcıların yarısı projeyi zaten iptal edecekti. Beş milyon denemede kullanıcılar tarayıcının ve işletim sisteminin engellerini karşıladı.

Duyuru

Oyun yapımcısına göre, alternatif uygulama mağazasını bir iPhone'a yüklemek için 15 adım gereklidir. Google'da üç daha az adım var. Alternatif uygulamalar sadece AB'deki yasalardan mümkün oldu. Epic ayrıca 2025'in sonuna kadar Büyük Britanya ve Japonya'da oyun mağazasını başlatma planlarını takip ediyor. Yeni oyunlarla daha fazla pazarlama saldırısı ve AB'de Apple teknolojik vergisinin satın alınması mağazayı daha iyi hale getirmeli.

Apple'a karşı hepsi

Destansı giysi ayrıca Irony'yi Apple'ın ülkesinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir alternatif uygulamaya izin vermediğini söylüyor. Dolayısıyla, aynı zamanda bir Amerikan şirketi olan Epic, şu anda sadece AB'de Apple ile yarışmaya katılmak mümkün. Bilindiği gibi, Epic tekrar tekrar Apple ile yasal kliniğe yıllarca – Apple için vergi miktarı ve harici ödeme seçeneklerinin onaylanmasıdır. Bu anlaşmazlık sırasında, epik en çok satanlar Fortnite beş yıl önce iOS uygulaması tarafından yasaklandı.

Uygulama pazarını daha fazla kurma planlarında Epic, AB'nin desteğini bekliyor. Bunu yapmak için bu, Apple'a karşı Dijital Pazar Yasası düzenlemeleri tarafından uygulanmalıdır. Bu konuda zaten çalışmalar var. Diğer şeylerin yanı sıra, AB Komisyonu, nükleer teknoloji ücreti rekabetçi bir engelse ve DMA ile çelişiyorsa uygulama geliştiricileri tarafından anketlerle keşfetmek istiyor.

(MKI)