BabelNova Orkestrası, işte Dargen D'Amico ile düet yapan grup

Felaket

New member
İşte çağdaş bir Babel için dünya ilham kaynağı olan BabelNova Orkestrası - fotoğraf 2

Tgcom24

BabelNova Orkestrası

Kontrbasçı Pino Pecorelli liderliğindeki BabelNova Orkestrası, dünyanın her yerinden kendilerini yeni müzik dilleri araştırma yoluna adamayı seçen 12 müzisyenden oluşan bir gruptur. Orkestranın hiyerarşik boyutuna zarar verecek şekilde topluluğun daha kolektivist biçimine doğru gelişen bir grup. Gruba bazı genç, ikinci nesil müzisyenlerin dahil edilmesiyle müzikal ifade, daha funk ve kentsel sesler de dahil olmak üzere yeni yönlere doğru mutlak bir özgürlükle açılıyor ancak sağlam bir dünya ilhamını koruyor: Akdeniz popu, Sufi anıları, caz kornoları, rock. gitarlar, cumbia izleri, mariachi patlamaları, dub ritimleri sirocco ile meltemi, kasırga ile zephiros'un buluşmasıyla ortaya çıkan coşkulu bir girdap oluşturuyor.

Düet gecesine ilişkin ise şöyle diyorlar: “Sanata dayatılan her sınırı ve sınırı her zaman reddeden bir sanatçı olan Dargen'de, yolumuzun temelindeki temalara karşı nadir bir duyarlılık ve ilgi keşfettik. Ve hemen tezahürat yapmaya başladık. onun için.” Morricone'ye saygı duruşu niteliğindeki cover akşamında Sanremo 2024'e katılımla ilgili olarak: “Farklı olanlarla eşit şartlarda buluşmayı ve kendilerini eşit şartlarda karşılaştırmayı kendine yaşam nedeni haline getiren müzisyenlerden oluşan yeni orkestramız, ancak bu konseri almaktan onur duyabilir. İtalyan şarkılarının tapınağı Sanremo Festivali sahnesinde onunla ilk adımları. Biz artık tamamen çok etnikli bir İtalya'nın birçok yüzünü anlatan ve bunu İtalya'nın müziğini çalarak yapabilen bir orkestrayız. Dargen'in yoğun sözleriyle muazzam Maestro Morricone, alabileceğimiz en büyük hediyedir.”

Dargen D'Amico'nun izlediği BabelNova Orkestrası

Dargen D'Amico şöyle diyor: “BabelNova Orkestrası'nın müzisyenlerini sanatsal açıdan yaklaşık on yıl önce Piazza Vittorio Orkestrası'nda çalarken keşfettim. Kültürler arası diyalogdan gelen bu sesi gerçekten çok beğendim ve merakla takip etmeye devam ettim. hikayelerinin evrimi. Fotoğraflara karşı güçlü bir tutku duyuyorum ve bunlar dünyanın ve müziğin her kültürün geleneğine doğru sürekli bir yolculuk olduğunun fotoğrafları.”