Başarabilecek mi? İşadamları bunu Meksika'nın elektrikli otomobili Olinia'nın gerçeğe dönüşmesi için istiyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
INA başkanı Francisco González, Olinia gibi bir araç üretmek için sektörün birikmiş deneyiminden yararlanmanın şart olduğuna dikkat çekiyor. González, “Elbette yapmak istediğiniz aracın boyutuna göre ayarlamalar yapmanız gerekiyor, ancak uzmanlar orada ve bugün Meksika otomobil parçalarının dünyanın bazı yerlerinde nihai araçları üretmek için zaten tüketildiği kabul ediliyor” diyor. .

Yöneticiye göre, Ford'un Mustang Mach-E'si gibi bazı elektrikli araçların zaten %80 civarında bir Bölgesel İçerik Değeri (RCV) olmasına rağmen, uygun fiyatlı bir araba yaratmak, yeni üretim planlarına uyum sağlamayı gerektiriyor.

Ekonomik bir aracın geliştirilmesi, araştırma ve geliştirmeye önemli bir yatırım gerektirir. González, “Araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmalısınız çünkü bu, yeni koşullar altında, bunu yapmanın yeni yolları altında üretim yapmak anlamına gelir ve bu anlamda katma değer sağlar, çünkü yalnızca araştırma ve geliştirme noktasından üretim hattına kadar başlar” diyor. .

Asya'dan ilham alan uygun fiyatlı bir üretim modeli

Sheinbaum, Olinia'nın Çin ve Hindistan gibi üretim maliyetlerini düşürmeyi başaran uygun fiyatlı üretim modellerini takip etmesi fikrinin olduğunu ifade etti. Nuevo León Otomotiv Kümesi'nin yöneticisi Manuel Montoya'ya göre, uygun fiyatlı bir araca geçiş, hem üretim hattında hem de malzemelerde ayarlamalar yapılması anlamına geliyor. “Meksika'nın herhangi bir sorunu olmayacak. Halihazırda sahip olduğumuz birçok ürün için bir hat daha olacak” diyor Montoya.

Ancak Montoya, hükümet tarafından desteklenen bir proje olmasına rağmen, üretimin kalitesini ve ölçeklenebilirliğini garanti altına almak için özel girişimle işbirliğinin şart olduğunu da düşünüyor. “Bu iyi bir girişim ama nasıl ve nerede yapılacağını görmemiz gerekecek. Burada yeni olan şey, bu projeyi destekleyenin federal hükümet olması, onu nasıl hayata geçireceklerini görmemiz gerekecek, ancak bunu yapmak için tüm unsurlara sahip olduğumuzdan hiç şüphem yok,” diye ekliyor Montoya.

Rekabetçilik zorluğu ve yerel otomobil parçalarının entegrasyonu

Önemli bir zorluk, ithal bileşenlere bağımlı kalmadan Olinia'nın piyasadaki diğer uygun fiyatlı modellere karşı rekabet gücünü korumak olacaktır. González, Meksika'nın gerekli otomobil parçalarının çoğunu yerel olarak üretme kapasitesine sahip olduğuna inanıyor.

González şunları vurgulayarak, “Bir ürüne sahip olmadan önce bunu yapmak, hızlı bir şekilde çıkıp küçük bir işçilikle yapmak, bunu gerçekten iyi bir Meksika üretimi olması önerilen otomobil parçalarıyla yapmak iyi bir organizasyon” diyor ve şunu vurguluyor: Bazı parçaları ithal edilecek olsa da en temel parçaları Meksika'da üretilebilecek.

Olinia gibi uygun fiyatlı bir elektrikli araç üretmenin zorluğu yalnızca üretim altyapısında bir değişikliği değil, aynı zamanda Meksika otomotiv endüstrisinin yaklaşımındaki bir dönüşümü de içeriyor. Montoya için bu projenin başarısı, Olinia'nın kendisini ulusal ve uluslararası pazarda rekabetçi bir şekilde konumlandırması için gerekli olduğunu düşündüğü hacim ve yeterli ekipman arasındaki dengenin sağlanmasına bağlı olacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen bu proje, Meksika otomotiv endüstrisi için, uzmanlara göre mevcut üretim modelinin ekonomik ve tamamen elektrikli bir aracın üretimine uyarlanmasına odaklanılması gereken bir paradigma değişikliği olasılığını artırıyor. yerel üretim kapasitesi Zorluk oldukça büyük olmasına rağmen sektördeki aktörler, Meksikalı yetenek ve altyapının bu iddialı projeyi yaşanabilir hale getirebileceğinden emin.