Bassolino'nun “Città Futura”sı Napoli'nin funk caz sesine sahip

Felaket

New member
Tgcom24

Albüm

Paolo Petrella ile birlikte üretilen albüm, aralarında kendi kimliklerini koruyarak birbirleriyle diyalog kuran Linda Feki (LNDFK) ve Andrea De Fazio'nun (Parbleu, Nu Genea) da bulunduğu bir grup şarkıcı ve müzisyen tarafından zenginleştirildi. “Temelde güçlü bir kolektiflik fikri var: her müzisyenin kendine ait bir ifade ve tını alanı var, belirli toplumsal cinsiyet stereotiplerini kırmaya çalışıyor ve 'yeniden canlanma' riskini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Tüm zorluk orada.” Mantrik perküsyon ve Arap melodileri, metropol blues ve sinematografik atmosferler, sonik halüsinasyonlar, neomelodik saygılar ve orkestral diskofunk arasında değişen altı parça, Napoli Centrale'den Nu Genea'ya kadar uzanan seslerin ritmi, kesişimleri ve üst üste binmeleriyle dolu. ve prog caz diyarlarında kaybolmak.

Vizyoner Napoli

Albüm, adını Napolili yazar Luigi Compagnone'nin bir kitabından alan bir şarkıyla açılıyor: “Napoli Visionaria”, insanların seslerinin çoğaldığı ve çılgın ritimler, armoniler, melodiler arasında karıştığı hayali bir Piazza Mercato'yu çağrıştıran bir şarkı. , harika gitarlar ve Kokoroko ile Napoli Centrale'nin ortasında rüzgar açıklıkları. Toni Esposito'nun 1976 tarihli bir eseri olan “Processione sul Mare”den ilham alan gerçek bir ifade özgürlüğü manifestosu. “Vizyoner Napoli, şehrimin ve benim için temsil ettiği her şeyin vizyonudur. İnsanların büyük çılgınlığı, bin yıllık taşların değişmez güzelliğiyle tezat oluşturuyor” diyor Bassolino.

Orada Geleceğin Şehri Bassolino'dan Napoli'nin funk caz sesi var - fotoğraf 2

basın ofisi
Gangster filmleri ile tarih arasındaki salgın sırasında doğan bir albüm

“Città Futura”nın doğuşu, Bassolino'nun kendisini müzik, tarih ve sinema arasında çapraz araştırmaya adadığı salgın döneminde ortaya çıktı. Film, unutulmuş bir hikayeden başlıyor: Pino Mauro'nun hikayesi: şarkıcı ve aktör, disko-funk ile Napoli melodik geleneği arasındaki kavşakta müzikle ilgili kaçakçıların hikayelerini anlatan gangster filmleri türünün öncüsü, düşman (hayatta ve filmlerde) popüler idol Mario Merola'nın. Bassolino daha sonra Sergio Corbucci'nin 1978 yapımı, film müziği Pino Daniele'ye ait olan “La mazzetta” filmiyle karşılaşır. “İşte bu noktada gerçeklik ve fantezi birleşmeye başlıyor ve ben icat edilmiş, ancak bu ortamda var olabilecek yeni bir karakter hayal etmeye başlıyorum. Böylece tek seferde senaryo yazmaya başladım, baş kahramanım gibi kendimi taklit ettim. Albümdeki tüm şarkılar böyle doğdu” diyor Bassolino. “O yıllar evde kalmak zorunda kaldığımız yıllardı. Çağdaş dünya bana dar gelmeye başlamıştı. Çok fazla boş zamanım vardı ve Pasolini gibi entelektüeller ve Marco Ferreri gibi yönetmenlerin sadece birkaçı ile tekrarlanamaz bir kültürel ufuk yaratan İtalyan Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemlerinden birini araştırmaya başladım. Bu arada sorular arttı ve komplolar iç içe geçti: Licio Gelli'nin P2'si, Atlantik Paktı, Mafya, Calvi ve Banco Ambrosiano, Andreotti ve Pecorelli suçu, Katliamlar, Güney sorunu, Gramsci. Geleceğin Şehri”.

Dario Bassolino kimdir?

Doğuştan ve idealleri gereği Napoliten olan ve aynı zamanda Dario Bass olarak da bilinen Dario Bassolino, ulusal ve uluslararası elektronik caz sahnesinde (ve ötesinde) aktif bir piyanist, yapımcı ve bestecidir. Diğerlerinin yanı sıra Nicola Conte, LNDFK ve Pellegrino'yla birlikte yapımlara imza atıyor. Nu Genea, Kurtis Rosenwinkel, Jason Lindner, Asa Chang, Pink Siifu, Chester Watson, Paolo Fresu, System Olympia, Ghemon, Fitness Forever, Giuseppe Vitale, Stefano Costanzo, Pasquale Mirra, Voodoo Kid, Missey ve daha pek çok kişiyle işbirliği yaptı. Bassolino onun yeni projesi.