Bianca Atzei, oğlum Noa’ya ithaf ettiğim albümüm

Felaket

New member
Bianca Atzei için bunlar özel bir anlam kazanan şarkılardı, çünkü hamile olduğu aylarda karnındaki oğluna söylediği şarkılar bunlardı. Şarkılar şunlardır: “Amore disperato”, “A mano a mano”, “Buonanotte fiorellino”, “Il cielo in una stanza”, “Il mio canto libero”, “La cura”, “La donna cannone”, “Solo per te “, hepsi alışılmadık bir kılıkta sunuldu, yapımcının küratörlüğünü yaptı Diego Calvetti.

Hamileliğinize eşlik eden şarkıların plak olabileceğini ne zaman düşündünüz?

Yedinci ayın sonlarına doğru bu şarkıların daha fazla bir şeye dönüşebileceği fikrine kapıldım. Özellikle “Özgür şarkım” her gün hormonlarla girdiğim bu savaşta beni çok iyi hissettirdi. O ayları çok iyi yaşadım, bu şarkılar beni çok rahatlattı. Mükemmel geri bildirimler aldım, Noa sakinleştirdiği şarkıları duyunca midesi çok bulandı.

Ama ona şarkıları orijinali fonda mı yoksa sadece sesinle mi söyledin?

Altındaki şarkılarla ona söyledim, bazen sadece ben, belki geceleri fazla gürültü yapmamanın daha iyi olduğu zamanlar.

Plak Diego Calvetti tarafından yapıldı, şarkıların aldığı şekil için bu ne kadar önemliydi?

Albümün fikirleri, Calvetti’den istediğim bir hediyeden geldi. Aslında, ondan benim için bir tür çalma listesi yapmasını istemiştim, burada onları benim için piyanoda çalacaktı ve ben onları tekrar söyleyecektim. Ama üzerinde çalışırken kendisi bana “neden bir albüm yapmıyoruz?” dedi.

Bianca Atzei: İşte oğlum Noa'ya ithaf ettiğim imza ninnilerim - fotoğraf 2

basın ofisi

Neden onları bir ninni şeklinde yeniden düzenlemek istediniz?

Bu arada, deneme zevki için. Bir arama, onları büyük ölçüde değiştirme arzusu vardı. Aynı zamanda büyük bir meydan okumaydı çünkü çizik tınım göz önüne alındığında sesimde yeni nüanslar keşfetmem gerekiyordu. Ve sonra benim için olduğu gibi onların da anne ve babaların çocuklarına olan sevgilerini biraz adamalarını istedim.

Ep’de bitenler dışında sanırım başka şarkılar da vardı, acı verici seçimler yapmak zorunda kaldınız mı?Maalesef evet ama bir gözden geçirme gerekliydi, hepsini koyamazdım. Her şeyden önce çok sevdiğim iki şarkı dışarıda kaldı, Sergio Endrigo’nun “Io che amo solo te” ve Alex Britti’nin “Oggi sono io”.

Ve yaptıkların arasında özellikle bağlı oldukların var mı?

“Özgür şarkım” beni Noa’ya bağlayan en güçlü şarkıydı çünkü onun üzerinde çok güçlü bir etkisi oldu. Ve ardından birkaç yıldır canlı performanslarımın sonunda söylediğim “La cura”.

Artık kişisel versiyonunuza kaydedildiğine göre, Noa’nın duymasına izin verir misiniz?

Kesin! Arabadayken ya da akşamları banyo yaparken ona çalıyorum. Keyifli bir randevu haline geldiler.

Hangi yaz seni bekliyor?

Yazım Noa ve müzik arasında bölünecek. Şimdiden başlayan ve eylül sonu, ekim başına kadar devam edecek olan bir tur var. Ve sonra her zaman hareket halindeyim. Şimdi Sardinya’dayım ve yeni bir şeyler de yazdım. Ama geçerli olup olmadığını henüz çözemedim. Öte yandan, zaman gittikçe azalıyor.

Bianca Atzei: İşte oğlum Noa'ya ithaf ettiğim imza ninnilerim - fotoğraf 3

basın ofisi