Bu Taraflar Boş Bir Tuval (ve Biraz Esrar) ile Başlıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu hikaye, New York’taki gece hayatını araştıran ara sıra bir dizinin parçasıdır.

Moise Joseph, çarşamba gecesini dumanlı bir odanın önünde durarak, bir düzine insana gün batımının nasıl çizileceğini öğreterek geçirdi.

“İsterseniz düz yapabilirsiniz, o balık gözü dürbüne sahip olması gerekmez,” dedi Bay Joseph, ufuk için ince, eğri bir çizgi çizmeyi gösterirken . “Herkesin masasında görebileceğiniz bir ekran olmalı.”

Güney Bronx’ta yaşayan 39 yaşındaki Pedro Santos, üzerinde “TROPHY HUSBAND” yazan bir tişörtle sınıftaydı. Yavaşça masasının etrafına baktı ve fısıldadı, “Ne gösterisi?”

Masa arkadaşları, sınıfın neredeyse yarısı için ondan sadece birkaç santim ötede duran 8’e 11 inçlik tuvali işaret edince, herkes gülmeye başladı.

“Kimse bana söylemeyecek miydi?” dedi gülerek. “Çünkü ben ne yapıyoruz?” dedim.

Moise Joseph sabırla bir gün batımının nasıl çizileceğini gösterdi. Kredi… The New York Times için Evelyn Freja

Brooklyn’in Doğu New York semtinde yaşayan 30 yaşındaki Joseph, her ay yalnızca Brooklyn’de yüzlerce insanı çeken ve birden fazla şehirde konumları olan Kendi Esrarını Getir adlı bir resim sınıfı olan Puff, Pass ve Paint’te ders veriyordu. Özel Çarşamba gecesi sınıfındaki katılımcılar, esrarı kutlayan yıllık bir tatil olan 4/20 için oradaydı.

New York Eyaleti, geçen Mart ayında eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırdı ve eyaletin ilk eğlence amaçlı dispanserlerinin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor. New York Belediye Başkanı Eric Adams, bu hafta, ilk yılında yaklaşık 1,3 milyar dolarlık satış üretmesi beklenen esrar endüstrisine 4,8 milyon dolar yatırım yapmayı önerdi.

Pek çok yerel kenevir salonu ve partisi, devlet yerinde tüketim için mekanlara lisans vermeye başlayana kadar, kulaktan kulağa yayılan alemlerde faaliyet göstermektedir. Ancak bu alanların yasal statüsü çok uzak değil.

New York Esrar Yönetimi Ofisi’nin genel müdürü Chris Alexander, ofisinin gelecek yılın başlarında yerinde tüketim lisansları için başvuruları açmayı umduğunu söyledi.

Ofis, esrarlı yiyecekler sunan restoranlardan sigara içme salonlarına ve kafelere kadar birçok farklı türdeki alanı kapsayan düzenlemeler geliştirmeyi hedefliyor.

Orlando Gonzales Jr. bulutları boyarken bir sigara molası verdi. Kredi… The New York Times için Evelyn Freja

“İnsanların tipik olarak nasıl tükettiğini ve insanların tipik olarak nerede tükettiğini kesinlikle düşünüyoruz” dedi.

Ancak onlarca yıldır yeraltında işleyen bir sahneyi düzenlemek zor ve New Yorklular her zaman kendi bayilerini, sigara içme yerlerini ve otları halka açık yerlerde tüketmenin yaratıcı yollarını bulma yeteneğine sahip oldular.

Bu yılın başlarında açılan üyelere özel bir kenevir salonunun kurucusu Steve, ara sıra partilerde kenevir barları kurmakla görevlendirildiğini ve burada kullanılabilecek çeşitli ot türleri ve aparatlar önerdiğini söyledi. (Steve, yasal tepkilerden korktuğu için tam adını veya salonunun adını kullanmamasını istedi.)

“Yaptığım ilk şey onların esrarla ilgili deneyimlerini ölçmek, çünkü o zaman oradan, ne kadar tüketeceklerini ve ayrıca hangi cihazı kullanacaklarını özelleştirebilirler” dedi. “Çok fazla bozduğum bir şey, bitkinin uygun bir şekilde tanıtılması.”

2014’ten beri yeraltı esrar endüstrisinde çalışan Steve, endüstrinin daha az damgalanmış ve daha ulaşılabilir olmasını umduğunu söyledi.

“Şarap olduğunu ve şarap garsonu düzeyinde bildiklerimizi bilmediğimizi hayal edin” dedi. “Müşteriler sonunda ne istediklerini gerçekten anlayabilecekler. ‘Yenilebilir bir şey istiyorum ve beni uyanık tutmasını istiyorum’ veya ‘Sigara içmeyi seviyorum çünkü bana daha hızlı çarpıyor’”

Heidi’ye yardımcı olan şey, otla ilgili temel düzeyde rahatlık ve güvendir. 36 yaşındaki Keyes, Colorado’nun eğlence amaçlı esrarı yasallaştırmasının ardından 2014 yılında Denver’da Puff, Pass ve Paint’i buldu. Okulun şu anda Brooklyn’deki stüdyo da dahil olmak üzere ülke genelinde beş şehirde yerleri var.

Pek çok dinlenme salonu ve diğer esrar dostu tüketim alanları kapılarını halka açmadan önce ruhsat almayı bekliyor olsa da, Bayan Keyes, Puff, Pass ve Paint’in New York’ta son üç yıldır rahatça faaliyet gösterdiğini söyledi. tıbbi hastaları kendi esrarlarını getirmeye davet etmeye başladığı yıllar.

“Tüm BYOC’leri yapıyoruz, bu yüzden herhangi bir esrar sağlamıyoruz ve hiçbir şekilde dispanser gibi davranmıyoruz” dedi. “Gittiğimiz her yerde, avukatlarımıza sırf süre olsun diye baktırıyoruz, çünkü eyalet, ilçe, il, bazen mahalle, bazen sokak bazında farklı düzenlemeler oluyor.”

4/20 haftası, dedi Bayan Keyes, resim sınıfının en yoğun zamanlarından biri.

“Toplulukla ilgili” dedi. “Eskiden pek çok insan özel olarak tüketmek zorunda kalıyordu ve bazen işleriyle başlarının belaya girmesinden veya insanların onları yargılamasından endişe ettikleri için bunu arkadaşlarına ve ailelerine bile söyleyemiyordu.”

29 yaşındaki Fernando Terrero, erkek arkadaşı Bay Santos ile buluşmak için Jersey City’den Brooklyn’e gelmişti. Tablolarının yanındaki masada tek bir kırmızı gül oturuyordu.

“Onunla tanıştığımdan beri artık çok daha fazla sigara içiyorum” dedi Bay Terrero. “Ve nadiren içerim. Kafayı yemeyi, akşamdan kalma bir şekilde uyanmamayı ve sadece hayatımı yaşamayı tercih ederim.”

Kül tası ile boya suyunu (veya şarabınızı) karıştırmamaya çalışın. Kredi… The New York Times için Evelyn Freja

“Ben hiçbir zaman kulüp tipi bir insan olmadım – beni müzeye götürün, sinemaya götürün, seyahat etmeyi seviyorum – ama clubbing asla yankı uyandıran bir şey olmadı,” diye ekledi Bay Santos. “Deneyimleri seviyorum.” Bedford-Stuyvesant’ta yaşayan ve eşiyle Puff, Pass ve Paint sınıfına katılan 34 yaşındaki Mike Shashaty

, şehrin gece hayatından farklı hissettiren mekanlar bulmanın çok fazla olduğunu söyledi.

“New York şehri içkiye çok bağımlı,” dedi Bay Shashaty. “Arada bir içmeyi severim ama her dışarı çıktığımda değil.”

İki saat boyunca oda dumanla dolduğunda, herkes yavaş ama emin adımlarla gün batımlarını ve çeşitli soyutlamaları boyamaya devam etti.

“Üstündeyim,” dedi Bay Santos, “bu yüzden her ayrıntı önemlidir.”