CanovA in "İkinci Seviye" dansı yeniden kucaklayın: "İlk aşkıma geri döndüm"

Felaket

New member
Neden bu dönemde kendi adınızla yeni bir çalışma çıkarma ihtiyacı duydunuz?

2022'de çıkan “Level One”dan sonra hep ikinci bir filmle devam etmek istediğimi söyledim. Neden onu elektronik müzikten ilham alan dört parçalı bir bas ritmiyle dans ettiresiniz ki? Çünkü bu benim ilk tutkum. 80'lerin sonu ve 90'ların başında Giacomo Maiolini'nin Time Records'u için kayıtlar yapmaya başladım. Padua konservatuarında dört yıl keman eğitimi aldıktan sonra, beni ilk sample'cılarla tanıştıran Padua'lı bir arkadaşım sayesinde elektronik müziğe tutkum başladı. 16 yaşındayken, bir odada, kimseye ihtiyaç duymadan, tek başına müzik yapabilme fikri çok ilgimi çekti.

Müzik anlayışınızda hep kalan bir şey mi bu?

Evet, pop prodüksiyonlarım bile hala oradaki o nabızdan başlıyor: ritmin öneminden, şarkının geri kalanı ve dinleyiciler için bir şekilde yol gösterici olan bir vuruş ya da trampet yaratmanın öneminden. Son yıllarda elektronik müzik sadece diskolarda insanları dans ettirmek için kullanılan bir müzik değil, bir tür haline geldi. 2006'dan itibaren, EDM'den itibaren ve elektronik IDM'nin de akıllı hale geldiği andan itibaren, ilk yazarlar ve şarkı yazarları olan ve elektronik müziğin temsilcileri haline gelen bir dizi sanatçı sayesinde bu hale geldi. Stüdyomda klavyelerle ve her şeyden önce her zaman İtalyan ve uluslararası popun hizmetine sunduğum modüler sentezleyicilerle çevriliyim. Bir kez olsun müziğin merkezinde olduklarından emin olmak için onları kendim denemek istediğimi söyledim kendime. Elbette vokaller var, başlıklar ve şarkı sözleri var ama çok fazla elektronik müzik var ve özünde çok fazla modüler sentez var.

Belirli bir döneme saygı duruşu niteliğinde olan bu geri dönüşün bir kısmı da var; Max Pezzali ile “Discoteche Leaveti” için yaptığınız çalışma da buna dahil.

Aslında evet, tesadüf olsa bile. İki proje arasında, tınısal açıdan çok iyi bildiğim o dünyayı, dolayısıyla kullanılan klavyeleri, örnekleyicileri, sesleri, elektronik davulları biraz keşfetme isteğim dışında hiçbir bağlantı yok. Müziği keşfetmem ve dolayısıyla onu yeniden keşfetme isteğim bu cihazlar sayesinde gerçekleşti. Çünkü bu dönüşün uluslararası düzeyde de hissedildiğini düşünüyorum. Calvin Harris son beş altı yılda bu sesleri çok kullandı, hatta House of the 90'lardan sürekli alıntılar yapan daha fazla bilinmeyen sanatçı da bu sesleri kullanıyor.

Bu EP'de pek çok başarı var, hepsi de bu müzik türüne mükemmel bir şekilde uyan isimler. Onları nasıl seçtiniz?

Sadece seslerinin tonuna ve bu elektronik kayıt yapma işine uyumlu olabileceklerine dayanarak. Bu yüzden beni etkileyen, güzel olan ve daha fazla House, Idm veya genel olarak daha fazla elektronik temelli şarkılara uygun olabilecek sesler istedim. Bu nedenle Arya, çünkü onu Lazza'nın “Cenere” şarkısında dinlemiştim ve bir öğleden sonrayı birlikte geçireceğimiz projeleri birbirimize dinleterek geçirmiştik. Modüler synth ile yaptığım temel üzerine daha sonra yazdığı “Yanlış Anlaşıldı” parçası, sözleri ve müziği bana mükemmel göründü. EDONiCO'ya gelince, Marracash'la yaptığı “Giorni studii” parçasını gerçekten beğendim, o da benim gibi Veneto'lu. Zaten Milano'daki fabrikamda bazı yazarlarımla işbirliği yapıyordu ve onlardan benim yaptığım bir temele dayalı, “Terra amara”nın temeli olan bir eser yazmalarını istedim. Sesi daha organik, dolayısıyla daha az elektronik olan ama bir şekilde her zaman dört parçalı bas davulun nabzını taşıyan bir parça yapmayı sevdim. Angelina Mango'nun ortağı ve aynı zamanda çok iyi bir gitarist ve Angelina'nın albümündeki pek çok şarkının ortak yapımcısı olan ve iki yıldır bizimle işbirliği yapan Antonio Cirigliano'dan, bu albümle iyi gidebilecek yetmişli yılların bir riff'ini bulmasını istedim. yaptığım arka parça.

“İddialı”da Chiara Vergati'nin sesi var…

Karım kim… Şarkıcı olarak bir geçmişi var, Battiato'yla düet yaptı, Giorgia ve Ramazzotti ile şarkı söyledi. Biz Amerika'dayken on yıl ara vermişti ve burada daha çok ailesine odaklanmıştı. Şimdi yazmaya geri döndü ve parçayı plak şirketimin imzasını taşıyan sanatçı ve yazar See Maw'un ortak yapımcılığını üstlendiği bir şarkıma yazdı. “Queen of Kings”te onun yerine, Los Angeles'ta Amerika'da geçirdiğim on yıl boyunca birlikte çok çalıştığım ve aynı zamanda The Weeknd için de yazan Amerikalı sanatçı ve söz yazarı Rayneraynegoaway var. Ayrıca gerçek adı olan Nicky Flores ile şarkı söylüyor.

Açılış parçası “Visionari”de şarkı söyleyen Rnla hakkında bana ne söyleyebilirsin?

Clementino'nun DJ'i tarafından bana getirildiğinde hemen hoşuma giden Napoli'li bir çocuk. Bu adam her şeyi kendisi yapıyor, müziğini Distrokid üzerinden dağıtıyor ve aylık 600-700 bin dinleyiciye ulaşmış durumda. İlk olarak İngilizce ile başladı ve şimdi başka bir takma ad olan Monet takma adı altında İtalyanca şarkılar yazmaya başladı. İlk şarkıları duyduğumda bana verebileceği yayınlanmamış bir şarkısı olup olmadığını sordum ve bunlardan ikisini kullandım: “Lasciarti in Lacrime”, çoktan çıkmış bir şarkı, piyano ve ses, a cappella kullandım, Daha önce hiç yayınlanmayan “Visionari” yerine, onun etrafında, o şarkılar kadar heyecan verici ama yine de dört davullu bir müzik tabanı oluşturduk.

İtalyan popunu gerçekten markalaştırdınız, hem de sadece son 20-25 yılda değil. Son derece başarılı, ses getiren kayıtlara imza attınız. Çoğu kişi için popumuz, herkesin riske girmediği ve yeni yolların denenmediği bir dengelenme aşaması yaşıyor. Yapım açısından sizi büyüleyen ve denemek istediğiniz bir şey var mı?

Genel olarak, ister R&B, ister Timbaland gibi hip hop programları olarak anlaşılsın, duyduğumuz 90'lara dönüşü gerçekten seviyorum, bu yüzden örnekleyiciye dayalı olarak, bunun gibi örneklenen davullarda çok harika bir şey, ama aynı zamanda gerçekten de hoşuma gidiyor. . Ve ben bunu şimdiden hissediyorum, örneğin Fontaines DC'nin “Starbuster” şarkısıyla Stone Roses'a ve İngiltere'de Oasis ve Blur'dan önce var olan belli bir tür psychedelic rock'a dönüş. Bu şeyleri hissediyorum, bunu gerçekten İtalya'da birisiyle özetlemek isterim.