Cesare Cremonini'nin yeni albümü “Alaska Baby” çıktı

Felaket

New member
Cremonini için tehlike, büyük başarı anında kendini yorgun bir şekilde tekrar etme tuzağına düşmekti. “Tehlike, aynada kendine bakmak ve bu nedenle hiçbir şeyi ortaya çıkarmamak, kendinden çalıntı yapmak anlamına gelir – diye açıklıyor. Daha da kötüsü, kişinin kendi görevini ve rolünü unutması, çekici bir piyasa fikrine kapılması tehlikesidir ama kafa karıştırıcı, yani seyirciyi memnun etmek için hep bu çizgiyi takip ettim, bazen hayal kırıklıkları ile, bazen de büyük bir memnuniyetle, mesela şimdi burada böyle bir albüm yapıyorum çünkü içimde hâlâ yapılacak çok şey olduğunu hissediyorum. “. İşte o zaman yolculuk bu yeni çalışmayı oluşturan on iki şarkının doğduğu yer. Uzun bir yolculuk, mecazi ve maddi. Birincisi kendi içinde yaşanan, yeni ufuklar arayışında olan, ikincisi (yakında vizyona girecek olan “Alaska Baby belgeselinde görsel olarak da ölümsüzleştirilen) ikincisi ise karşı karşıya olduğu durumdur. Bolonya Amerika'yı geçerek Alaska'ya. Imola'daki mega gösteriyle sonuçlanan, o ana kadar Vasco Rossi'nin seçkin tapınağına kadar uzanan, son derece başarılı bir stadyum turunun akşamdan kalmalığının ardından kendini bulma ve toparlanma yolculuğu. Ve bu yolculuk boyunca yanından geçip gidiyordu Antigua ile Miamiitibaren Nashville ile Los Angeles ve şu ana kadar Seattle ve sonraAlaskaKuzey Işıklarını görmeyi umuyordum ki bir noktada yeni şarkılar için ilham geldi.