Tgcom24
Clara'nın ulaşması gereken yeni bir hedefi varken, Sanremo karıştırıcısında geçirdiğim bir haftanın ardından (“Ama devam ederdim, çok eğlendim”) iyileşmek için yeterli zaman. İlk albümün ardından mağaza içi bir tur ve kulüp turu yapılacak. Birkaç yıllık çıraklık eğitiminin ardından Clara (tam adı Clara Soccini), platin sertifikalı üçlü disk, istikrarlı ve istikrarlı “Origami all'alba” şarkısıyla müzisyen kimliğini koruduğu “Mare Fuori 3” serisiyle patlama yaptı. Fimi/Gfk ve Spotify Italia listelerinde aylardır İlk 20'de. Aralık ayında “Boulevard” şarkısıyla Sanremo Giovani 2023'ü kazandı ve ardından Sanremo 2024'te Bigs'e katıldı. Ancak tüm bunlar sadece başlangıç gibi görünüyor.
İtalyan müziğinin bu tarz bir Şampiyonlar Ligi'ne girmesinin üzerinizde nasıl bir etkisi oldu?
Büyüklerin çoğunu tanımıyordum ve belki de daha deneyimli oyuncuların benim gibi bir çaylağı dikkate almayabileceğinden veya hatta lisede olduğu gibi beşinci sınıf öğrencileriyle biraz “taciz” olabileceğinden biraz korkuyordum. “ilklerle” karşılaştırıldığında. Ve bunun yerine katılmanıza izin veren ilk kişilerin onlar olduğunu keşfettim. Hiç belli olmayan güzel bir şey.
Eğlencenin yanı sıra bu etki nasıldı?
En büyük duygu Festivalin açılışıydı. İlk performans sergileyen olmak korkudan bacaklarımı kesebilecek bir şeydi ve bunu adrenaline dönüştürdüm. Kendi kendime “git, sıra sende, ne olursa olsun festivali açan gibi kalacaksın, bu büyük bir fırsat” dedim. Ama her akşam büyülüydü. Kapak gecesi bana, insanca güzel enerjiler yayan inanılmaz alçakgönüllü bir kadın olan Ivana Spagna ile düet yapma fırsatı verdi.
Böyle bir durumda adrenalinin ötesinde buzları eritmek gerekirse, oyuncu olarak deneyiminiz duygularınıza hakim olmanıza ne kadar yardımcı oldu?
Hiç oyunculuk eğitimi almadım ama “Mare Fuori” deneyiminden bazı şeyler öğrendim. Bu arada, çekimi verdiklerinde gitmeniz gerekiyor, endişeli olamazsınız, çünkü temelde ilk sahne daha sonra sakladıkları sahnedir. Ve sonra kameraları takip etmek için ona ihtiyacım vardı. 16 yaşımdan beri model olduğumdan beri video kameralarla uğraşmak zorunda kaldım ama video kameralardan, video kliplerden veya dizilerden tamamen farklı bir şekilde. Dizilerde onlardan kaçmanız gerekiyor, odada konuşmanıza gerek yok. Ancak onlardan nasıl kaçacağımı bilmek, onları nasıl yakalayacağımı bilmemde ve kırmızı ışıkların yanmasını izlememde bana çok yardımcı oldu.
Şarkılarınızın çoğu endişelerden, yaralardan, yaralardan başlıyor ama yine de önemli duygusal geçişlerden bahsediyorlar. Bu tür duyguları kovmak için şarkı yazmaya da mı başladınız?
Hiçbir zaman duygularımı analiz edemedim, onları anlatmakta daha iyiyim. Şarkı söylemeye çok küçükken başladım, annemin çocukluğuma dair sahte İngilizce şarkı söylediği veya benim icat ettiğim İtalyanca şarkılar söylediği, hiçbir anlamı olmayan videolarım var. Ama gerçekten şarkı söyleyerek çok zaman harcadım. Büyüdükçe bu tutku, kafamda olup bitenleri, düşüncelerimi müziğe dökmeye dönüştü.
Çoğu şarkının melankolik bir havası var gibi…
Özellikle başlarda çok hüzünlü, melankolik şeyler yazdım ama yıllar geçtikçe kendimin farklı yanlarını ifade etmeye çalıştım. Bu ilk albümümde mesela çok melankolik şarkılar var, her zaman içimde kalacak bir şey bu, çünkü sadece mutlu anlar yaşamıyoruz ve sonra özlemi seviyorum, film izlerken ağlamayı seviyorum ya da bir şarkı dinlemek. Ama aynı zamanda stüdyoda eğlence için yazılmış, güzel anlamda gerçekten “gerçekten” olan “Soldi amore” gibi biraz daha hafif şarkılara da yer vermek istedim.
Model olduğunuzu söylediniz, sonra oyunculuk geldi, müzik de bir şekilde hep vardı: Sürekli yeni zorluklara ihtiyaç duyan biri misiniz?
Gerçekte, modellik mesleği pratik bir ihtiyaçtan doğdu; Varese eyaletinin küçük bir kasabası olan Travedona Monate'den çok pahalı olan Milano'ya taşındığımda kendimi geçindirme ihtiyacından doğdu. Küçüklüğümden beri şarkıcı olmak istediğimi biliyordum ama bu hayalimi sürdürmenin zor olduğunun da farkındaydım.
Yolunuzun kesin bir dönüş yaptığı bir an oldu mu?
Evet hayatımın en kötü, en hüzünlü anında gelen “Dışarıda Deniz” çağrısı. Zaten plak şirketiyle birkaç şarkı yayınlamıştım ama pek iyi gitmediler. Ama işimi bırakmıştım ve biriktirdiğim para da tükeniyordu. Çok endişeliydim, neredeyse çok gergin ve zor iki yıl yaşadım ve annemi endişelendirmek istemedim. Daha sonra köpeğim Coco hayatıma girdi ve iki hafta sonra “Mare Fuori”nin yönetmeni bana bir mektup yazdı. Kötü giden şarkıları dinlemişti ama beğendi ve benden diziye şarkıcı olarak katılmamı istedi.
Oyunculuk konusunda endişelenmedin mi?
Bu durumda gerçekten dahil oldum. Her zaman oyuncu olmadığımı söylüyorum, bunu gerçekten oyuncu olarak yapanlara saygımdan dolayı kendime asla izin vermezdim ama kendimi test etmekten keyif aldım. Ve çok şükür buna sahibim çünkü bana çok fazla görünürlük kazandırdı ve başka fırsatların kapısını açtı. Yetenek diyenler var, benim sıçrama tahtam kesinlikle “Şafakta Origami” idi.
basın ofisi
Albümde hepimizin acele ettiği, her şeyi hızlı yaşamak zorunda kaldığı bir dünyada anın tadını çıkarmaya bir davet olan “C'est la vie” şarkısı var. Bir şey kaybettiğinizi mi hissediyorsunuz?
Annem beni her zaman bir şeylerden keyif almam konusunda teşvik ederdi ve ben de büyüdükçe bunu yapmayı öğreniyordum. Çünkü özellikle işler iyi giderken bunun hiç de kolay olmadığını fark ettim. Bu yıl boyunca çoğu zaman çılgınlığa kapıldığımı fark ettim ve başıma gelen güzel şeylerin heyecanı o kadar büyüktü ki, hemen bir sonrakini düşündüm. Ancak şimdi, adım adım olup bitenlerin kıymetini bilmeyi öğreniyorum.
Şarkı yazmak için en iyi zaman ne zamandır?
Her an güzel. Birisiyle konuştuğumda dikkatimi çeken bir cümle olursa ya da bir film izlesem hemen yazarım. Telefonumdaki notlar cümlelerle dolu. Stüdyoya geldiğimde bazen hazır bir metinle, bazen sadece melodik dizelerle geliyorum, hatta bunları kendim için not ettim. Zaten bir beste yapma ritüelim yok, “şimdi bir anlığına bu anın tadını çıkarmak istiyorum, gelecek hafta stüdyoya gideceğim” gibi katı bir programa asla kendimi zorlamıyorum. Bana göre kendinizi bir şeyler yapmaya zorlamak çok yanlış.
Kendiniz hakkında şarkı söyleyerek, bir şekilde kendi kuşağınızın deneyimleri hakkında şarkı söylediğinizi hissediyor musunuz?
Birçok insanın şarkılarımdan sözler dövme yaptığını görüyorum. Şok olmuştum. Bunu nesil faktörü haline getirmek istemiyorum. Yaşlı bir insan söylediğim şarkının içinde kendini bulsa bile mutluyum. Bizleri her zaman kırılganlıklarımızla, sahip olduğumuz kötü karakterle, sahip olduğumuz tüm yönlerle kendimizi kabul etmeye davet ediyorum. Asla yargılamam. Her şeyin ötesinde kırılganlığı temsil ettiğimi hissediyorum ama aynı zamanda kibri ya da eğlenmeyi ve hiçbir şey düşünmemeyi de temsil ediyorum: sürekli acı çekmek zorunda değiliz.
Sen boş zamanlarında ne yaparsınız?
Spor salonunda çok antrenman yapıyorum, hayatımı tamamen değiştirdim. Eskiden biraz serseriydim. Şimdi bir buçuk yıldır haftada dört kez spor salonuna gidiyorum, çok nadiren sigara içiyorum, çok az içiyorum. Ben deliydim. Bir köpeğim var, her zaman Coco'yla birlikteyim. Geri kalanı erkek arkadaşım ve arkadaşlarımla kalıyorum. O yaşa geldim ve arkadaşlarımla akşam yemeğini, belki de içki içmeyi diskoya gitmeyi tercih etmeye başladım. Daha önce tam tersiydi.
Artık mağazalarda ve ardından tur tarihlerinde halkla yakından tanışmakla karşı karşıyasınız. Bu bekleyişi nasıl yaşıyorsunuz?
Ne bekleyeceğini asla bilemezsin, belki oraya giderim ve orada kimse kalmaz. Ama temelde bekleyemiyorum. Sanremo'dan sonra sosyal medyada çok büyük bir sevgi görüyorum, o güzel mesajların çoğu, ama sonra her yaştan insan.
“Kaba Elmaslar” videosunda olduğu gibi farklı nesilleri birleştiriyorsunuz…
Evet, video biz küçük çocukların diskoya gittiklerini ve bizi içeri almak istemediklerini ama sonunda bizi içeri almak istemeyen yetişkinlerin bizimle dans etmeye başladıklarını anlatıyor. Aslında farklı bir şekilde birleştirmek istediğim şey tam olarak bu. Sonuçta hepimiz ergenlik döneminden, 20'li ve 30'lu yaşlarımızdan geçtik, anladınız mı? Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz.
Peki canlı tarihler için ne bekliyorsunuz?
Açıkçası biraz endişeliyim çünkü daha önce hiç bir grupla çalmadım, dolayısıyla bu ilk sefer olacak. O halde ayrıntılara çok önem veririm, çok titizimdir, hatta bazı konularda biraz işkolik bile olabilirim. Uyandığım andan yattığım ana kadar sadece bunu düşünüyorum ve bazen bunun çok fazla olduğunu fark ediyorum. Ve hangi şarkıları en çok sevdiğinizi ve hangisini en az sevdiğinizi anlamak istiyorum, her ne kadar hüzünlü olanları daha çok seveceğinizden neredeyse emin olsam da, çünkü hüzünlü şarkılar, diğeri hit olsa bile, seninle kalanlar.
“İlk Mağaza Turu” tarihleri
Şubat ayında 17'sinde Milano'daki Mondadori Kitabevi'nde (Duomo), 18'inde Reggio Emilia'daki I Petali Alışveriş Merkezi'nde, 20'sinde Piazza Castello'daki (TO) Mondadori Kitabevi'nde gerçekleşecek. 21. sırada Roncadelle'deki (BS) Elnos Alışveriş Merkezinde, 22. sırada Taranto'daki Porte dello Jonio Alışveriş Merkezinde, 23. sırada Nola'daki (NA) Volcano Buono Alışveriş Merkezinde, 24. sırada Roma'daki Tiburtino Alışveriş Merkezinde ve son olarak 2 Mart'ta Palermo'daki Poseidon Alışveriş Merkezi'nde ve 3 Mart'ta Katanya'daki Katanè Alışveriş Merkezi'nde.
“Clara Live 2024” tarihleri
17 Mart 2024 Pazar – Padua @ Salon
20 Mart 2024 Çarşamba – Floransa @ Viper Tiyatrosu
21 Mart 2024 Perşembe – Roma @ Largo Venue
22 Mart 2024 Cuma – Bardi @ Demodè Club
24 Mart 2024 Pazar – Napoli @ Duel Club
26 Mart Salı – Milano @ Magazzini Generali