Tgcom24
Claudio Baglioni, “A tutto cuore” adlı gösterisinin Forum'undaki beş konseri için Milano'ya gelir ve kimsenin (veya neredeyse hiç kimsenin) beklemediği bir duyuru yapmaya karar verir. Dolayısıyla “geri sayım değil, geriye doğru giden bir şarkı” diye tanımladığı şey burada başlıyor ve onu 2026'ya götürecek. Baglioni bu kararı şimdi verdiyse bu bir dizi faktörden kaynaklanıyor. Bu arada bu gösteriyle doruğa ulaşmış olma duygusu. “Bu şimdiye kadar yollarda izlediğim en iyi gösteri. İmkanlarımın sınırına ulaştığımı hissediyorum. Bu tur, bu alanda ifade edebileceğim maksimum şey” diyor. Yazıyorum ama işimiz bittiğinde bu bin gün içinde başka şarkı yapacağımı sanmıyorum, belki başka bir şey.Şarkı formunu kesinlikle inkar etmiyorum ama bu aynı zamanda çok zor bir konu.Gerçekte o kadar da harika şarkılar bile yok.” Üstelik son yıllarda geride bırakılan müziği yeniden keşfedeceğini hayal etmek zor. “Çekmecedeki parçalar mı? Her şeyden çok, bir sürü notum, bitmemiş şarkılarım var ve bunları gidip tekrar dinlemeye bile cesaret edemiyorum” diye açıklıyor.
Bir benek haline gelmeden önce yeterince söyle
Ama aynı zamanda zamanın acımasız olabilen bir yol arkadaşı olduğunun ve şarkı yazarının belirli “geçişlerden” kaçınmak istediği farkındalığı da var. “Bunun zorlu bir iş olarak görülmesini beklemiyorum. Ve her halükarda, aldığım ücret çok memnun edici, yaptığım şey her zaman çalışmaktan daha iyi – şaka yapıyor -. Hayal kırıklığından korkuyorum. Ulaşmak istemiyorum. insanın bir zerreye dönüştüğü an; büyü görüntüsünü korumak için fotoğraflar üzerinde aşırı çalışmanız gerekiyor.”
basın ofisi
Bin Gün Projeleri
Peki bu bin gün ne getirecek? Bu arada, Claudio'nun işaret ettiği bu alanı dönüm noktasıyla doldurmaya yönelik projelerden biri olan yeni bir albüm de mutlaka gelecek. Gerisi için beklememiz gerekecek, “Bazı projeler var, diye açıklıyor ama belirsiz kalarak.” “Tüm kalbimle” yine de devam edecek. Bu projeleri türlerine göre ayırıyorum. Bu çalışma, dediğim gibi, toplam tiyatro, en başarılı olanı. Bu süre içinde dört veya beş tane daha uzun proje ve birkaç macera olacak.”
Halkın sevdiği bir sanatçı
Bu altmış yıllık kariyerimizde kaydedilen başarılar ve rekorlar saymakla bitmez. Tıpkı onu sadakatle takip eden bir izleyici kitlesinin sevgisini ölçmenin zor olduğu gibi. “Beni çok mu sevdiler? Nedenini bilmiyorum. Her zaman iyi iş çıkarmadım” diyor. “Life Now”ı bitirdiğimde “ne kadar kötü bir albüm yaptım…” dedim. buna inandım. 4 milyondan fazla kopya ile İtalyan müziğinin en çok satan parçası oldu. Bazen başarının sebeplerinin ölçülemez olduğunu söylemek gerekirse. Geri kalanı için her şeyden önce çeşitli insanlarla yapılan bir işbirliği olduğunu düşünüyorum. Bunların hepsinin şöyle dediğini duydum: onlar için durum daha iyi olabilirdi ama aynı zamanda çok daha kötü de olabilirdi.”
Ünlülere sosyal medyada eleştiri
“Başarıyı elde edemediğiniz zaman asla gelmeyeceğini düşünürsünüz ama onun için çalışmaya devam edersiniz, ulaştığınızda ise uzun sürmeyeceğini düşünürsünüz. Işık söndüğünde her zaman artık işinize yaramayacağı hissi oluşur. her şey – devam ediyor Baglioni -.. sanatçılar sahnede faydalıdır, aşağıda işe yaramazlar. Bana göre sosyal medyanın felaketi, sözde “ortak karakterlere” hizmet etmeleri gerekiyordu ve bunun yerine tanınmış kişiler tarafından işgal edildiler. aynı zamanda büyüyü bozan her şeyi anlatan insanlar.
basın ofisi
Ama şimdi büyük duyuruyu yaptığına göre nasıl hissediyorsun? “Bu gece zaten başka türde bir duyguyla sahneye çıkacağım, hatta biraz daha ciddi bir şekilde – itiraf ediyor -. Ama bunu nasıl, ne zaman söylerken hissettiğim bu yükten kendimi daha özgür hissediyorum…”.
“ATUTTOCUORE” tarihleri
18 Ocak'ta PESARO'daki Vitrifrigo Arena'da kapalı alanlardaki ilk çıkışın ardından, MİLANO'daki Forum'da (20, 21 ve 22 Ocak ile 5 ve 6 Şubat), TOrino'daki InAlpi Arena'da (25, 26 ve 26 Şubat) randevularımıza devam ediyoruz. 27 Ocak), PADUA'daki Arena Spettacoli Fiera'da (29 ve 30 Ocak), BOLOGNA'daki Unipol Arena'da (2 ve 3 Şubat), FLORANSA'daki Nelson Mandela Forumunda (8, 9 ve 10 Şubat), Pala'da EBOLI'de Sele (13, 14 ve 15 Şubat), LIVORNO'daki Modigliani Forum'da (17 Şubat) ve ROMA'daki Palazzo dello Sport'ta (22, 23, 24, 25 ve 26 Şubat – YENİ TARİH).
Sony, Claudio Baglioni'nin tüm kataloğunu satın aldı
Sony Music Entertainment Başkanı ve CEO'su Andrea Rosi, Baglioni'nin daha önce lisanslanan kataloğu için satın alma anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Rosi, “İtalyan müziği ve kültürünün son 60 yılının en önemli sanatçılarından biri olan Claudio Baglioni'nin tüm diskografisini bugün ve gelecekte yönetmek ve tanıtmak bizim için büyük bir gurur ve büyük sorumluluk kaynağıdır” dedi. Bunu başarabildiğimiz için onur duyuyoruz ve onu tanıyan, seven herkes ve her şeyden önce yeni nesiller için müziğine gereken önemi ve önemi vermek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” Bu, sanatçının 2004'ten bu yana yayınladığı repertuvardır. Böylece bir çember kapanmış olur, çünkü bu anlaşma sayesinde ana plak şirketi Baglioni'nin tüm diskografisinin sahibi olur.