Elena Sofia Ricci Teatro Manzoni’de gençliğin La dolce kanadında

Felaket

New member
“Alexandra kaçak bir kadın” diye ekliyor aktris: “Son filminin başarısız olduğuna inandığı şeyden, kendisinden, sondan, ölümden ve hayatı alkışlara dayalı olduğu için kaybolma korkusundan. muvafakat üzerine…” Yalnızlığına çare ararken kendini bir jigolonun, genç ve yakışıklı Chance Wayne’in kollarına atıyor, yeniden canlanmak isteyen başarısız bir aktör, ancak tek varlığı olan gençliğini kaybettiğinde kaderinde üzücü bir son var. . Bununla birlikte, büyük bir oyun yazarı olarak Williams, karakterlerin kaderini ustaca alt üst ederek bizi her zaman şaşırtabilir.

tarafından 1952 yılında yazılmıştır. tennessee williams, Sweet Bird of Youth, 1959’da Broadway’de açıldı ve arka arkaya 42 hafta boyunca koştu. Bununla birlikte, halkla olan başarısı, ona 1962’de, aynı adlı filmin çekildiği zaman ulaştı. Paul Newman ve Geraldine Sayfası adaptasyonu için Richard Brooks.

Pier Luigi Pizzi yönetmenin notlarında şöyle yazıyor: “Teatro della Toscana’nın bu komedi için bir yönetmenlik projesi düşünme önerisi”, “büyük bir teşvikti ve dikkatli bir okumadan sonra, kabul ettim; başrolde Elena Sofia Ricci’nin oyuncu kadrosundaki varlığı”.
Oyuncu, Williams’a ve karakterlerine aşık olduğunu da ilan etti: “Alexandra rolünü oynamak için sabırsızlanıyordum, bunu yapabilmek için yaşlanmam gerekiyordu.” çok güncel olan”.

Ve Elena Sofia Ricci’nin çok sevdiği temalar arasında, tiyatronun bu kilometre taşında, aktrisin tanımladığı şekliyle “neredeyse hayvani bir ihtiyaç” var, yaşamak ve hayatının bir anını bile boşa harcamamak: “Ve ‘bir şey Kendimi işe çok yakın hissediyorum ve bunu her gün kendimi işe vererek ve her seferinde çıtayı yükselterek hissediyorum”.

Kaybolma korkusu teması, artık “görünür” olmadığı için “onaylanmama” teması da özellikle gençler için çok günceldir. Ricci, Williams’ın metnindeki bir başka önemli noktayı hatırlatarak, “Batı’nın burkasının, homologasyon ve sosyal filtrelerin arkasına saklanan günümüz gençliğinin başına gelen de bu” diyor: bağımlılık riski . “Savaşa, acıya, hastalığa alışmak zaten kendini kaybetmektir. Gençlerin bu oyunu izledikten sonra tiyatrodan ayrılmalarını ve kendilerine ‘Benim de böyle olmayacağım, benim sonum böyle olmayacak’ diye sormalarını isterim. Sonunda duymamak ve daha fazlasını görmemek, bağımlı olmak ve içi boşalmak mı?'”.

Ve bu “Tatlı Kanat”taki tüm karakterlerin içi boşaltılmış, insanın acıdan kurtulmanın tek yolu olan o delilikten içi boşaltılmış ve çıldırmış: “Palmiyesiz bahçeler, susuz yüzme havuzları…”, kendi kendini yok etmeye yazgılı .

Elena Sofia Ricci, “Bıçaklar sahnede uçuşuyor”, sözlerini şöyle bitiriyor: “Yaralanıyoruz, hayat herkesi yere seriyor”.