"Exorcist – Mümin"50 yıl sonra sinemadaki şeytan hala iz bırakıyor

Felaket

New member
Çok sayıda film ve dizide kullanılan bu hikayeyi ele geçirmek, türün Midas krallarından biridir. Jason BlumYapım şirketi Blumhouse’un kurucusu bu durumda dev Universal ile ittifak kurdu. “Hepsi benim suçum – Blum söz alıyor – işi bitirdikten sonra David Gordon Yeşil (filmin yönetmeni – ed.) Cadılar Bayramı’nın yeniden çevrimleri hakkında kendi kendime dedim ki: şimdi şimdiye kadarki en önemli korku filmini deneyebiliriz, Exorcist üzerine bir üçleme yapabiliriz.” The Exorcist – The Believer sinemalara gelmeliydi. Ancak Taylor Swift’in “The Eras Tour” adlı turnesinin aynı gün yayınlanacağının duyurulması Blumhouse ve Universal’ı turneyi bir hafta öne almaya zorladı.

Filmde anlatılan hikaye orijinal hikayeden onlarca yıl sonra geçiyor. Hamile eşinin ölümünün ardından Victor Fielding (“That Night in Miami” ve “Hamilton” filmleriyle Tony ödüllü ve Oscar adayı Leslie Odom Jr. tarafından canlandırılmıştır) 12 yaşındaki kızı Angela (Lidya) ile sakin bir hayat sürmektedir. “İyi Kızlar” olarak bilinen Jewett, düzenli evleri ve yemyeşil doğasıyla küçük bir kasabada. Angela ve arkadaşı Katherine (Olivia Marcum) ormanda kaybolup üç gün sonra hiçbir şey hatırlamadan geri döndüğünde, ebeveynleri insanüstü bir kötülüğün kızları ele geçirdiğini anlar. Onları kurtarmak için aynı deneyimi yaşayan tek kişiye başvuruyorlar: 50 yıl önce kızı Regan’a yapılan şeytan çıkarma ayini anlatan bir kitabın yazarı Chris MacNeil.

Ellen Burstyn, 1973’ten bu yana ilk kez onu oynamak için geri dönüyor. Ancak Gordon Green ve Blum onu beyazperdeye geri getirmek gibi imkansız bir görevi de başardılar. Linda BlairHayatı bu rolden derinden etkilenen, Regan’ı oynayan eski çocuk oyuncu. Yönetmen şöyle diyor: “İlk adım onu proje hakkında bilgilendirmekti. Daha sonra iki kıza yardım etmeye geldi. Ebeveynleri ve psikologlarının yanı sıra, 50 yıldır bu konuda destek almış birinin de desteğine sahip olmaları ilgimi çekiyordu.” Bu rolle uğraşmak zorunda kaldım. Sonunda ona şunu söyledik: Madem settesin, neden tekrar kamera karşısına geçmiyorsun? O da kabul etti.”