Tgcom24
Gigi D'Alessio: “İtalya'nın her yerinde Napoliten söyleniyor”
Albümün sunumunda Gigi D'Alessio, “24 yıl önce ilk Sanremo'mu yaptığımda ve bana Napoliten dizesini kaldırmamı söylemelerine rağmen, bugün Napolice, İtalya'nın her yerinde söylenen bir dildir” dedi. “Napoli dilinin günümüz müziğinde geçici bir moda olacağını düşünmüyorum çünkü sesi için çalışıyor. En modern ve güncel seslerle karıştırılarak Napoli dili siz anlamasanız bile ilk sırada yer alıyor. bir cümleyle bir dünyayı kuşatabilirsiniz.”
basın ofisi
Gigi D'Alessio ve “Fra” unvanı
“Fra” her şeyi içeren bir başlık: Fra, Francesco (şarkıcı-söz yazarının oğullarından biri) gibi, ama aynı zamanda albümde Gigi ile şarkı söyleyen arkadaşlar gibi “Fra”nın kardeş anlamına geldiği Napoli'ye de bir gönderme. Ve son olarak Bir albüm ile diğeri arasında, çünkü devamı gelecek bir projenin ilk yarısını temsil ediyor. Albüm, “Nu dispetto” single'ının ardından “Non morrare mai 2024” ile açılıyor. Yıllar geçtikçe direnişin gerçek marşı haline gelen bu tarihi şarkının yeni versiyonu için Gigi, asla pes etmeyen üç sanatçıya eşlik etmeyi seçti: Guè, Clementino ve Geolier.
Elodie ve Ernia, Gigi D'Alessio'nun konukları
Şarkı listesi, D'Alessio ve Geolier'in yayınlanmamış ilk çalışması olan “Senza Tuccà” ile devam ediyor ve bunları fütüristik bir Napoli'nin muhteşem siluetine dalmış bir çizgi film versiyonunda gören Marco Pavone tarafından yönetilen video klip eşlik ediyor. Elodie'nin sesi ve Ernia'nın hip-hop'uyla zenginleşen “I want” ile geçmişe bir dalışın ardından, özel bir insanı okşamaya benzeyen başlık parçası “Fra” geliyor. Albümde ayrıca LDA ile baba Gigi'nin “Primo randevusunu” oğlu Luca'nınkiyle birleştiren nesiller arası bir düet, ardından “Chi” ve en son “Un Cuore Malate 2024″te Alessandra Amoroso ile birlikte yer aldığı bir düet yer alıyor. “Si te sa dicere” ve “Cut tte” adlı iki şiiri bitirmek.
PARÇA LİSTESİ:
1. Asla Pes Etme 2024 feat. Guè, Clementino, Geolier
2. Senza tuccà feat. Geolier
3. 2024 feat'i istiyorum. Elodie ve Ernia
4. Kardeşim
5. İlk Tarih 2024 feat. LDA
6. Hoşnutsuzluk yok
7. Kim
8. Hasta Bir Kalp 2024 feat. Alessandra Amoroso
9. Eğer söyleyebilseydin
10. tatlı