Giovanni Allevi rahatsızlığının ardından turneye dönüyor, işte tarihler

Felaket

New member
Tarih

Allevi 12 Şubat’ta Parma’da, 15’inde ise Pescara’daki Teatro Massimo’da konser verecek. Piyanist 27 Şubat’ta Brescia’daki Gran Teatro Morato’da, 29’unda ise Padua’daki Gran Teatro Geox’ta sahneye çıkacak. Ve ayrıca, bestecinin Roma’daki Parco della Musica Oditoryumu’nda beklendiği 3 Mart ve Teatro di Varese’de 12 Nisan tarihleri vardır; 27 Nisan’da Teatro dal Verme’de son konser seti tamamlanır. Milano.
Konser biletleri zaten TicketOne web sitesinden satın alınabiliyor.

Sosyal medyada son durum

İki hafta önce Allevi, piyanonun üzerinde yatarken gülümseyerek göründüğü ve cesaret verici bir mesajla sahneye döneceği umudunu uyandıran bir fotoğraf yayınlamıştı: “Yeniden buluşacağımız an giderek yaklaşıyor. Konser denilen o büyülü anda paylaştığımız duygular, benim için geleceğe bakmak, o sahneyi, o alkışları, katlanmak zorunda kaldığım sancılı yolculuğun ardından bir parti gibi hayal etmek için bir dürtü. gücümü tekrar bulmam lazım. lütfen beni biraz daha bekle ki senin varlığını en iyi şekilde onurlandırabileyim ve müziğin, sessizliğin, sonsuzluğu arayışının, saf neşenin o yoğun anlarını maksimum esneklikle deneyimleyebileyim. lütfen sabırlı olun… beni bekleyin! Yakında tekrar birlikte olacağız. Giovanni”.
Ve o an gelmiş gibi görünüyor.

Ancak Eylül ayının başında besteci, rehabilitasyon odası gibi görünen bir yerde yüzünde maskeyle ayakta duran, gözle görülür şekilde kilo vermiş ama aynı derecede cesaret verici bir mesaj içeren bir kare yayınlamıştı: “Şimdi bir gazi gibiyim, Yaralardan ve kabuslardan dolayı azap çekiyorum ama adım adım, kahramanca cehennemden çıkıyorum. Durumum bana insanlıktan, nezaketten, özgünlükten ve cesaretten oluşan bir dünyanın var olduğunu doğruluyor.”

Tümör iletişimi

Giovanni Allevi, 2022 yılının Haziran ayında hasta olduğunu ve bir yılı aşkın süredir miyelom tedavisi gördüğünü açıklamıştı. Sosyal medyada “Açıklamayacağım: Kulağa hoş gelen bir neoplazm olduğunu keşfettim: miyelom, ancak bu konuda daha az sinsi değil” diye yazdı ve bir süreliğine sahneden uzaklaşma tercihini de açıkladı . “En büyük ıstırabım, aileme ve beni sevgiyle takip eden herkese acı çektirme düşüncesidir. Müzik sayesinde her zaman içimdeki ejderhalarla hep birlikte savaştım, beni affet, bunu yapmak zorunda kalacağım. sahneden çok uzakta.”

Sosyal güncellemeler

Piyanist, savaşın başından beri yanında olan ve sevgi dolu sözleriyle ona ilerleme gücü veren takipçilerini geçtiğimiz aylarda sürekli bilgilendirdi. Alevi, hastalığını filtresiz, umutla acı arasında, cesaretini ve güvenini hiç kaybetmeden hep anlattı.
Şubat 2023’teki sosyal patlamalarından birinde, tüm cesaretsizliğinin ortaya çıkmasına izin verdi: “Miyelom beni vücudumun farklı yerlerinde kemik kırıklarıyla bıraktı. Bu yüzden savaşmanın ne anlama geldiğini merak ediyorum”.

Ancak nisan ayında besteci, aldığı güzel haberi takipçileriyle birlikte kutlamak istedi: “Bugünkü son sınavlara göre çok iyiyim” diye yazdığı uzun bir gönderide, yüzünde de olsa gülümserken çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyordu. yatak. hastane. “Paskalya yaklaşıyor, yeniden doğuş günü ve bunun benim doğum günüme denk gelmesi belki de tesadüf değil (9 Nisan 1969’da doğdu, ed.). Çok zor bir yıl geçirdim ama seninle birlikte sevinmek istiyorum. İyi haber şu ki, son testlere göre bugün harika bir performans sergiliyorum!”.