Harbour Energy'nin Meksika petrol sektörünün dönüşümüne yönelik stratejisi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ancak cansız bir üretim ve belirli bir hareket bu önermeyi değiştirdi. Bunun nedeni ise 2017 yılında keşfedilen ve çoğu analist tarafından “petrol şirketinin şu anda portföyünde bulunan en büyük varlık” olarak tanımladığı Zama alanı; ve şimdilik yalnızca Trión sahasının yanıbaşında, üretim rakamlarını artırmak veya en azından korumak için sahip olduğu tek büyük ölçekli umut var.

En verimli alanlar listesinin başında yer alan Zaap, Quesqui ve Tupilco Profundo aylardır düşüş yaşıyor ve trendde herhangi bir tersine dönüş emaresi görünmüyor. Böylece Zama vazgeçilmez hale geldi.

süreç

Baquero, sorulan her soruyu, her zaman kapsamlı bir yanıttan önce gelen bir gülümsemeyle anında yanıtlıyor. Hiçbir noktaya yanıt vermeyi reddetmiyor ve düzenli olarak bir öncül ortaya koyuyor: Diğer şirketler geçiş yolundayken Harbor, on yıl önce tasarlandığı günden bu yana tasarladığı planı hidrokarbonlara yatırım yaparak sürdürüyor.

Bu noktada rezervler konusunda Meksika'nın “çok önemli” bir role sahip olduğunu garanti ediyor; diğer yöneticilerin aksine yeni petrol turlarına ihtiyaç olduğuna inanmayan.

“Daha fazla tur isteyip istememeleri Meksika için egemen bir karardır” diyor. “Meksika'nın bekleyip bizi 10 yıl içinde etkisi olacak bir tartışmaya sokmaya vakti yok. Benim için odaklanmamız gereken yer, halihazırda keşfedilmiş olanlara ve önümüzdeki aylarda bu yatırım kararlarını almaya başlamaktır” diyor yönetici.

Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gördüğü için bu adı alan İngiliz şirketi, altı yıllık iki dönemlik enerji reformunun ana hatları çizilirken bile mevcut değildi. Ve şimdi ana özel üreticilerden biri.

Hiçbir turda yer almadı. 2014 yılında özel yatırım fonları tarafından desteklenen, ancak geliştirilecek ve üretime geçirilecek varlıkları olmayan, her zaman petrol ve gaz hedefine sahip bir şirket olarak kuruldu. Bunun yerine daha kısa ve belki de daha az riskli bir yolu tercih etti: Halihazırda üretim yapanları satın almak.

Böylece Harbour, Britanya Kuzey Denizi'ndeki yaklaşık 6 milyar dolarlık ilk iki varlığını ve Shell ile ConocoPhillips devlerini satın aldı. İki yıl sonra, zaten Obrador yönetimindeyken, Zama'nın keşfettiği orijinal konsorsiyumun içinde yer alan ve bu arada geriye çok az şey kalan petrol şirketi Premier Oil'i satın alarak Meksika'ya akın etti.

Harbor, yalnızca sekiz yıl içinde (2014'ten 2021'e kadar) günde 175.000 varil küresel üretim raporlayan bir petrol şirketi haline geldi. 2024 yılında Wintershall Dea'nın 11,2 milyar dolara satın alınmasıyla bu hacim günlük 470.000 varile ulaştı.

Wintershall'ın ana hissedarı Alman petrokimya şirketi BASF da dahil olmak üzere Alman devinin sahiplerinin para kazanmanın yollarını aradığı ve ardından Harbor'un sahneye çıktığı ve Rusya'da bulunanlar dışındaki tüm varlıkları satın aldığı bir sır değildi. Yönetici, “Burada ilginç olan şey ikimizin de Zama'da olmamızdı” diyor.

Baquero sadece birkaç ay önce ülkedeki petrol şirketinin yönetimini devraldı ve muhtemelen şirketin başkan yardımcısı olan ve yakın zamana kadar Norveç'te yaşayan adamın sakinliği de buradaydı. den geliyor. Wintershall Dea'yı satın aldığında Harbor'ın strateji ve birleşme ve satın almalardan sorumlu başkanıydı. Başlangıçta dahil değildi, ancak işlemin son kısmını yönetti; firmanın Zama'daki Pemex'in ortağı olması nedeniyle Meksika'nın satın alma işlemine dahil edilen bir pazar olduğu düşünülürse bu doğal görünen bir adım.