Herdez neden işini bölüyor (ve yeni grupta hangi markalar olacak)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2024'te Grupo Herdez 37.425 milyon peso satış bildirdi. Bu toplamın, Nutrisa şemsiyesi altındaki markaların Nestlé dondurma ile birlikte gruplandığı ve yıllık%9,1'lik bir büyüme ile 5.102 milyonu temsil ettiği dürtü segmenti.

Buna karşılık, geleneksel korunma segmenti 28.945 milyon üretti, ancak bir önceki yıla göre% 0.4 marjinal bir ilerleme sağladı. Kendi adına, ihracat işi 3.378 milyon katkıda bulundu ve kayda değer bir büyüme%24.7.

Fernández, “Şirketin hareketi çok zeki ve fiziksel satış noktalarında tüketici pazarına olan bağlılığını yeniden teyit ediyor.” “Marka deneyiminin anahtar olduğu alanlarda rekabet etmek için daha çevik bir yaklaşıma sahip olacak bir platform oluşturuyorlar.”

Herdez'in bölümü nedir

23 Nisan'da yönetim kurulu resmi teklifi tartışacak. Onaylanırsa, hareket Grupo Herdez'in finansal yapısında bir değişiklik değil, eylemlerinin muhasebe değerinde bir değişiklik ve borsada olası bir yeniden değerleme anlamına gelecektir.

Grupo Nutrisa, analistlere göre bu yeni dikeylere daha fazla stratejik özerklik verecek olan bağımsız bir varlık olarak Ulusal Menkul Kıymetler Kayıt Defteri'ne kaydedilecek. Financial Hawks'ın hisse senedi pazarlama analisti Marisol Huerta, alışveriş merkezlerinin ötesinde yeni mağaza formatlarını keşfetme potansiyeline atıfta bulunarak, “Daha çevik olma fırsatına sahip olacaklar” diyor.

Grupo Nutrisa'nın bir parçası olacak işletmeler, çoğunlukla Mexico City, Monterrey ve Guadalajara gibi şehirlerin alışveriş merkezlerinde bulunan ülke çapında 677 mağaza işletiyor. Satışlarının% 92'si kendi mağazalarından ve diğer franchise'lardan geliyor.

Bu çeşitliliğin tarihi, Herdez'in Nutrisa mağazalarını satın aldığı 2013 yılında başladı. Bu operasyonu 2019'da Moyo ve Cielito Sevgili Café ve 2021'de Chilim Balam'ın satın almaları izledi. Bu dört marka yeni iş varlığının çekirdeğini oluşturacak.

Bu arada Grupo Herdez, Field, Barilla, Buffalo, Fort, Doña María, McCormick ve Yemina gibi markalar da dahil olmak üzere 15.000 ürünün güçlü portföyünü koruyacak. Bölünme, varlıkların azaltılması anlamına gelmez, ancak her işletmeye daha fazla odaklanmak için stratejik bir yeniden yapılanma anlamına gelir.

Bölünme, Grupo Nutrisa'nın eylemlerinin, Matrix'teki eylem sayısına göre yeni şirketin unvanlarını alacak olan Grupo Herdez hissedarları arasında ayni bir temettü olarak dağıtılmasına izin verecek. Kamu abonelik teklifi düşünülmemiştir.

Farklılaştırılmış stratejiler

Operasyonel mantık değişecektir. Koruyucular, tedarik zincirinde dikey entegrasyona ve verimliliğe öncelik verirken, Grupo Nutrisa müşteri deneyimi, yeni mağaza formatlarının geliştirilmesi ve tüketim verilerine dayalı inovasyona bahse girecektir.

Fernández, “Bu markalar arasındaki sinerji sınırlıydı. Şimdi, bu operasyonel istasyonla, inovasyon için tüketim verilerinden yararlanacak bir birleşme konsolide edilecek.” Analiste göre, dondurma veya atıştırmalık ve içecekleri karıştıran mağazalar içeren kahve dükkanları gibi hibrid modellerin oluşturulması bu yapı ile daha uygun olacaktır.

İlgili düzenleyici onaylara tabi olan plan, tüketim alışkanlıklarının hızla geliştiği ve satış noktasındaki doğrudan varlığın giderek daha önemli hale geldiği bir ortamda grubun rekabet gücünü artırmayı amaçlamaktadır.

Şirket, her Herdez Grubu eylemi için hissedarların Grupo Nutrisa'nın eylemlerinde 12.28 peso eşdeğerini alacağını açıkladı. Kesin tutar daha sonra piyasa koşullarına bağlı olarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir.

Bu kararla Herdez, iş birimlerini her bir tüketici türüne daha iyi odaklanmak için ayırmayı seçen diğer büyük küresel şirketlerin eğilimini takip ediyor. Meksika davasında, yeni Nutrisa Grubu, hemen kolaylık ve tüketim perakende perakendeinde kilit bir oyuncu olma potansiyeli ile doğdu.