“İçmeyi bırakmazsam ölürüm”

Felaket

New member
Daha sonra yayınlanan bir videoda Şili, aldığı destek için herkese teşekkür ederek “Durumum sadece bana bağlıydı…” itirafının anlamını açıklığa kavuşturmak istedi ve bağımlılıklar konusunda tartışma açılması ve talepte bulunulması için çağrı başlattı. kurumlara: “Ben yasağa karşıyım ama çocukların var olan maddeler konusunda eğitilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgilenen bir okul organı olsaydı birçok durum çözülmez, hafifletilirdi”.

Şarkıcı-söz yazarına akut pankreatit teşhisi konuldu ve alkol bağımlılığı neredeyse hayatına mal oluyordu. İki yıl önce hastaneye kaldırıldığını, ardından 31 Ağustos’ta doktorların kendisine verdiği ültimatomun, “eğer ölmek istemiyorsam” artık ömür boyu alkole dokunmak zorunda kalmayacağını söylüyor.

Sanatçı, uzun paylaşımın yanı sıra, bir mezarlığı ve alkol şişeleriyle dolu bir tabutu temsil eden bir tablo ve tam da iki yıl önce alkol sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı hastanede 2021’de çekilmiş bir fotoğrafı olmak üzere iki görsel yayınlıyor. .

“İlk içtiğimde on beş yaşındaydım, çok iyi hatırlıyorum: Torrette di Fano’da Adriyatik Denizi kıyısında bir Ağustos ortası gecesi ve yarım litre sıcak “limoncé”yi birkaç dakika sonra ertesi gün kustum. Daha fazla sarhoş olmayacağıma dair kendime söz verdim.
Pek öyle gitmedi.”
Ardından Şili, kendisini alkolik olmaya iten nedenlerin neler olduğunu şöyle açıklıyor: “Alkolizmimin temel nedeninin güvensizlikle karışık utangaçlık olduğuna inanıyorum: İletişim kuramama engelini ve diğer insanların korkularını yıkmak için her zaman alkol kullandım. Ergenliğimden beri içimde taşıdığım yargı. Ayrıca ben alışılmadık bir alkoliğim: Ben bir “sarhoşum”. Haftalarca içmeden yaşayabilirim ama içtiğimde iki güne kadar ve sürekli olarak devam edebilirim.

Dönüm noktası

“İki yıl önce, yaz aylarında, kendime zarar veren tarafımı aşırı derecede körükleyen bir kızla Garda’daydım.
Sonra Gardaland’da ne kadar çok içtiğimizden dolayı ikiz kuleler sırasında uyuyakaldık (yemin ederim doğru), otele döndüğümüzde o kendini kısıtlarken yolumuza devam ettik, akşam yemeğinden sonra kendimizi bir barda bulduk ve sahibi bana barı önerdi. İçinde temelde bir şişe Jeagemaster bulunan dev bir içeceği içme mücadelesi. Hastanede uyandığımı, doktorun, beni besleyen kıza, eğer hâlâ benimle bir seks hayatı yaşamak istiyorsa beni durdurmasını emretmesiyle kateterimi yırtmaya çalıştığımı hatırlıyorum.
Rapor şöyleydi: “akut pankreatit”, oradan çıktım, üç ay kadar ayık kaldım, sonra istediğim zaman ve şekilde tekrar içmeye başladım. Tam iki yıl boyunca, mesleki alanda, insani alanda, duygular alanında, iç huzur alanında ortaya çıkan olağan karışıklıklarla birlikte. Kısacası hayatın her yönüyle.
31 Ağustos 2023 Cumartesi günü bana (eğer ölmek istemiyorsam ve şarkılarım çoğu zaman coşku uyandırmasa da yine de biraz yazmak istiyorum) ömür boyu alkole dokunmayacağım söylendi. Aptalca ve gerçeküstü gibi görünse de, doktor bana pankreas ve kronikleşme hakkında teknik olarak beni hastane dünyasına yönlendiren tüm terimleri kullanarak anlattığında, kendimi büyük bir yükten kurtulmuş hissettim.”

Kariyer ve yeni single yolda

Teşekkür videosunda Şili, müzik yapmaya devam etmek ve her şeyden önce müzisyen olmak istediğinin altını çizerek tek bir “Bitti”nin geldiğini duyurdu.

İlk single “Cemento Armato”nun tarihi 11 yıl öncesine, ilk albüm “Siamo Morti a vent’anni”nin çıktığı ve Cranberries turnesinin açılışına kadar uzanıyor. Gerçek bir yaz hiti haline geldi.

Sonra bir roman ve iki albüm daha: “In Chile Veritas” ve “La kader facile”. “Sahip Olduğum Her Şey”de Club Dogo ile ve “Maria Salvador” ve “Fiesta”da J-Ax ile olan pek çok işbirliği. Ancak Il Cile aynı zamanda diğerlerinin yanı sıra Negrita ve Loredana Bertè’nin de yazarıdır ve 2013 Sanremo Festivali’nin en iyi metni olarak Sergio Bardotti ödülüne sahiptir.