iOS 17.1 geliyor: Apple güncellemesi bu yenilikleri iPhone’a getiriyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
iOS 17’nin ilk büyük güncellemesi yakında yayınlanacak: Yetkili ANFR (L’agence Nationale des Fréquences) tarafından belirtildiği üzere Apple, iOS 17.1’i en geç önümüzdeki Salı (24 Ekim) tarihine kadar tüm kullanıcıların kullanımına sunacak. radyo teknolojisinden sorumludur. Fransa’da açıklandı.

Duyuru

Fransa’da iPhone 12 iletim gücü değişti

İşletim sisteminin yeni sürümü, iPhone 12’nin iletim gücünü belirli durumlarda – özellikle Fransa’da – uyarlıyor: örneğin, Apple tarafından önceden duyurulduğu gibi artık masanın üzerinde durduğunda gücü otomatik olarak artırmamalı. Üretici bu duruma model serisine uygulanan pazarlama yasağını uyarlayarak yanıt verdi. ANFR’ye göre iPhone 12’nin iletim gücü bir sınırı aştı. Apple, ajansın test protokolünü uluslararası standartlara uygun olmadığı için eleştirdi.

ANFR, iOS 17.1 ile birlikte spesifik emilim oranının (SAR) artık yeniden kilogram başına 4 Watt sınırının altında olduğunu tespit etti. Güncelleme genel kullanıma sunulana kadar Fransa’daki satış yasağı devam edecek. Mevcut duruma göre Apple, iPhone 12’nin aktarım davranışını yalnızca Fransa’da değiştirecek. Şu an için diğer Avrupa ülkelerinin de bir düzenlemeye ihtiyaç duyup duymayacağı belli değil.

iOS 17.1’deki yeni özellikler

iOS 17.1, hata düzeltmelerinin yanı sıra bir dizi küçük yeniliği de beraberinde getiriyor: Bunlar arasında şarkıları Apple Music’te favori olarak işaretleme seçeneği ve her zaman açık ekranlı iPhone’larda yeni bekleme özelliği için genişletilmiş ayarlar yer alıyor. iPhone 14 Pro, iPhone 15 kullanıcılarının zaten bildiği gibi Dinamik Ada’da belirgin bir şekilde görüntülenen aktif bir el feneri de içeriyor.Güncelleme aynı zamanda mobil ağ üzerinden başka bir cihazla başlatılan AirDrop dosya alışverişinin uzaktan sürdürülmesi vaat edilen özelliğini de getiriyor. Daha sonra albümünüzü kilit ekranındaki fotoğrafları düzenleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda Apple’ın watchOS 10.1’i de piyasaya sürmesi ve böylece yeni çift dokunma hareketini Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’ye getirmesi bekleniyor.

Apple, bu yıl için sistem entegrasyonuna sahip bir günlük uygulaması da dahil olmak üzere ek özellikler duyurdu. İkincisi henüz iOS 17.1’in beta sürümlerinin bir parçası değildir.

(1 pound = 0.45 kg)

Haberin Sonu