iOS 17 & Co: Apple işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümü artık ücretsiz

xTasarim

Global Mod
Global Mod
iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17’nin beta sürümlerini indirmek için artık Apple’ın geliştirici programına ücretli aboneliğe ihtiyacınız yok. Apple’ın güncellenmiş bir destek sayfasında belirttiği gibi, üreticinin geliştirici portalına ücretsiz temel erişim artık işletim sistemlerinin yayın öncesi sürümlerini edinmenize de olanak tanıyor. Daha önce bazı kullanıcılar, işletim sistemlerinin yeni beta sürümünü ücretsiz indirmeye sunmasına şaşırmış ve bunun bir hata olabileceği tahmininde bulunmuştu.

iOS 17 beta zaten mevcut

Apple, yeni işletim sistemlerinin duyurulmasından kısa bir süre sonra Pazartesi akşamı iOS 17 & Co’nun ilk geliştirici betalarını yayınladı. Her zaman olduğu gibi şirket, test ekibini Temmuz ayından itibaren genellikle çok daha olgun bir genel beta ile genişletecek. Geliştiriciler ve test cihazları için tasarlanan erken yayın öncesi sürümler, geçmişte her zaman sorunluydu. Yalnızca yeni özelliklerle ilgilenen kullanıcılar, yüklemeden önce beta sürümünün iPhone, iPad veya Mac’lerindeki temel işlevleri ve uygulamaları engelleyebileceğini göz önünde bulundurmalıdır.Örneğin, bankacılık ve TAN push uygulamaları genellikle beta sürümlere alerjik tepki gösterdi ve bu nedenle artık kullanılamaz.

Apple’ın geliştirici programına katılım ücretsizdir, tek yapmanız gereken bir Apple Kimliği ile giriş yapmak ve uzun kullanım şartlarını onaylamak. Ödeme yapan geliştiriciler ek özellikler ve destek alır ve uygulamaları App Store’da yayınlanması için yalnızca onlar gönderebilir. Yılda 100 doların biraz altına mal oluyor ve şimdiye kadar beta sürümleri bile eklendi.

Apple, profiller aracılığıyla beta kilidini açmayı durdurur

iOS 16’ya kadar, iPhone’lar ve benzerleri, yapılandırma profilleri aracılığıyla betalar için açılabilirdi. Apple, en son iOS 16 betaları ile bu seçeneği sonlandırdı. Artık beta güncellemelerinin etkinleştirilmesi doğrudan Apple Kimliğinize bağlı. Geçiş duyurulduktan sonra bazı kullanıcılar, grubu bu geçişle geliştirici abonelikleri yoluyla daha fazla para kazanmak istemekle suçladı. Daha da önemlisi, betayı Apple Kimliğinize bağlamak, Apple’a daha fazla denetim sağlar ve ayrıca geliştiriciler ve genel beta üyeleri için uygundur. Aynı zamanda kullanıcıların karanlık sitelerden cihaz ayarlarını yapılandırabilen profiller yükleme riskini de ortadan kaldırır. Birkaç milyon kullanıcı genellikle iOS’un beta sürümlerini yükler.

Mac'ten daha fazlası ve

Mac'ten daha fazlası ve

(lbe)

Haberin Sonu