iOS 17 & Co: Herkese açık betalar indirilebilir

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Duyuru

Apple’ın yeni işletim sistemleri genel beta sürümüne giriyor: iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma ve watchOS 10, Çarşamba akşamından beri ilgilenen kullanıcılar tarafından bir geliştirici hesabına gitmek zorunda kalmadan indirilebilir durumda. Ön yüklemeler, Apple’ın herkese açık beta programına kaydolmayı gerektirir.

iOS 17 ve Co, iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch için uzun bir dizi ayrıntılı iyileştirme getiriyor. Bu, tüm işletim sistemleri için etkileşimli pencere öğelerini, iPhone’u akıllı bir ekrana dönüştüren yeni bir uyku modunu ve Apple uygulamalarındaki ve hizmetlerindeki birçok yeniliği içerir.

Hangi iPhone’lar iOS 17’yi çalıştıracak?

Bazı eski nesil donanımlar hariç tutulmuştur: örneğin iOS 17, bir iPhone X veya iPhone 8’e yüklenemez, iPhone XS, XR ve iPhone SE 2 artık minimum gereksinimlerdir. Bireysel özellikler daha yeni modeller gerektirebilir.

Apple işletim sistemleri genellikle Eylül ayında halka sunulur. Geçen yıl Apple, Ekim ayında yalnızca iPadOS ve macOS için büyük güncelleme yayınladı.

Betalar sorunlara neden olabilir

Duyuru

Apple’ın herkese açık beta sürümleri, yayın öncesi sürümlerden önemli ölçüde daha az kaba ve hatalı olarak kabul ediliyor, ancak üretici, test için bunları yalnızca ikinci bir cihaza yüklemenizi tavsiye ediyor. Kullanıcılar ayrıca, eski sürüme geçerlerse, daha yeni sürümle oluşturulan iOS yedeklerini eski sürüme aktaramayacaklarını da unutmamalıdır.

Apple, Haziran ayından bu yana geliştiriciler için iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 ve watchOS 10’un dört adede kadar ön yayın sürümünü yayınladı. Bu yıl ilk kez, Apple’ın betalarına ücretsiz bir geliştirici hesabıyla da erişebilirsiniz.

İlk testçilerden alınan raporlara göre, betalar nispeten kararlıdır, ancak uygulama çökmeleri ve hatalar yine de meydana gelebilir. Son yıllarda bankacılık uygulamaları ve TAN’larla ilgili düzenli sorunlar yaşanıyor.

Mac'ten daha fazlası ve

Mac'ten daha fazlası ve

(lbe)

Haberin Sonu