iOS 17 ve iPadOS 17: Her geçen gün daha fazla kullanıcı ilk yazılım güncellemelerinden kaçınıyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Üç iPhone kullanıcısından biri henüz cihazını iOS 17'ye güncellemedi. Bu, Apple'ın şu anda yayınladığı güncel verilerden ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl, iOS 16 ile kullanıcılar yükseltme konusunda daha da istekliydi: Yalnızca dört kişiden biraz fazlası işletim sisteminin mevcut sürümünü küçümsedi.

Duyuru

Apple'a göre rakamlar 4 Şubat'taki App Store kullanım verilerinden alındı. Apple'ın geliştirici sayfalarında yayınlanan yıllık su seviyesi raporunun, sonbaharda piyasaya sürülen iPhone ve iPad işletim sistemlerinin yeni versiyonlarının şu ana kadar ne kadar kabul gördüğünü göstermesi bekleniyor. Bu, geliştiriciler için örneğin işletim sisteminin güncel sürümünü gerektiren Apple'ın yeni API'lerini kullanmak isteyip istemediklerine karar vermeleri gerektiğinde önemli bir göstergedir.

iOS 17 ve iPadOS 17'nin piyasaya sürülmesi

(Resim: Elma)

Vazgeçmeden sadece bekliyorum

İOS 17'nin neden iOS 16'ya göre daha yavaş yayıldığı bir sır olarak kalıyor. Rakamlara bakıldığında güncellemenin yılın ilerleyen zamanlarında gerçekleşeceği görülüyor; belki de bazı kullanıcılar ilk versiyonlardaki hataları ve sorunları düzeltmek için daha fazla güncelleme bekliyor.

Apple, her işletim sistemi için iki istatistik yayınlıyor: Birincisi tüm cihazlardaki dağıtımla ilgili, ikincisi ise son dört yılda piyasaya sürülen cihazlarla ilgili. Bu ayrım önemlidir çünkü daha yeni cihazlar her zaman işletim sisteminin güncel sürümünü destekler, ancak eski cihazlar yaşlarına bağlı olarak desteklemez, bu da kullanıcılarının yükseltme seçeneğine sahip olmadığı anlamına gelir.

Ancak son dört yılda cihaz sayısında bile azalma görüldü. %76'sında iOS 17 veya onun alt sürümlerinden biri yüklü. İOS 16'da bu oran hâlâ %81'deydi. %20'si hâlâ iOS 16 kullanıyor, %4'ü ise önceki sürümleri kullanıyor.

İşte iPad'de nasıl göründüğü

iPad'in rakamları daha olumlu görünüyor. Ancak iPadOS 16'nın 2022'de iOS 16'dan istisnai bir ay sonra piyasaya sürülmesi nedeniyle kurulum oranı bir önceki yıla göre daha düşüktü. iPadOS 17 ise 2023 sonbaharında iPhone ile aynı zamanda piyasaya sürüldü. işletim sistemi . Apple'a göre, kayıtlı tüm cihazların %53'ü iPadOS 17 (önceki yıl %50), %29'u iPadOS 16 ve %18'i önceki sürümleri kullanıyordu.

Son dört yılın cihazlarında bile kullanıcılar sunulan güncellemeye temkinli tepki gösterdi. %61'i mevcut sürümü yükledi (önceki yıl %53), %29'u en az iPadOS 16'ya sahip ve %10'u önceki bir sürüme sahip.

(mki)

Haberin Sonu