İOS 18.3 Sürüm: Apple, ücretsiz iPhone & Co için güncellemeler sağlıyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Apple, Pazartesi akşamı indirmek için iOS 18.3'ü ve iPados 18.3 ve MacOS 15.3'ü yayınladı. Her zamanki gibi, işletim sisteminin en son sürümleri entegre yazılımı güncelleyerek cihazlara yüklenebilir. İOS 18.1 ve 18.2 daha fazla sayıda yenilik sunduktan sonra, iOS 18 için üçüncü büyük güncellemenin sunacak çok az şey yok. AB'deki iPhone ve iPad kullanıcıları için siyah tarih ayı için sadece başka bir arka plan görüntüsü var. Buna ek olarak, bir işlev döner: Artı düğmesine tekrar basın, Apple Bilgisayar uygulamasını son aritmetik işlemi tekrarlayın.

Duyuru

Apple Intelligence şimdi devre dışı bırakıldı

Aynı zamanda, iOS 18.3, iPados 18.3 ve MacOS 15.3 Apple Intelligence ile Apple, işletim sisteminin standart etkinleştirilmiş bir parçasını yapar. Bu nedenle yapay zeka modelleri otomatik olarak yüklenir ve Apple'ın yakın zamanda duyurduğu gibi tüm yapay zeka, katılım yerine devre dışı bırakılır. Apple Intelligence daha sonra Apple IA'yı kullanmak istemeyen kullanıcıları devre dışı bırakmalıdır. Şimdiye kadar, AI sistemi yalnızca AB'de Mac'te ve yalnızca işletim sistemi İngilizce kullanılırsa kullanılabilir. Apple Intelligence iPhone ve iPad sapmaları yoluyla etkinleştirilebilir.

AB'de Apple muhtemelen sistemi Nisan ayının 18.4'ü ile teslim etmek istiyor, muhtemelen daha önce Alman için destek.

Apple Intelligence'a sahip cihazlarda, iOS 18.3 & Co, iletişim özetinde önemli bir değişiklik getiriyor: BBC şikayetlerine göre, bunlar başlangıçta “haberler” ve “eğlence” uygulamaları kategorileri için tahrif edilmiş başlıklarda devre dışı bırakılıyor. Diğer iletişimde Apple şimdi kesiyor.

MacOS, Watchos & Co. için de güncellemeler

Bir iPhone 16'nın sahipleri, kameranın kontrolü ile etkinleştirilebilen “Görsel Zeka” için yeni işlevler alıyor: Bu, kamera bir postere yönelik olduğunda takvim öğeleri oluşturmanıza izin veriyor. Ek olarak, hayvanlar ve bitkiler kolayca tanımlanmalıdır. Apple'a göre, “Siri On Type” etkinleştirildiğinde klavye tekrar güvenilir görünmelidir. MacOS 15.3 ve Apple Intelligence ile Mac'lerde kullanıcılar artık metin komutu için yeni emojiler (“Genojis”) oluşturabilir.

En büyük işletim sistemlerine paralel olan Apple, Watchos 11.3, TVOS 18.3, Visionos 2.3 ve HomePods için yeni bir yazılım sürümünü yayınladı. Üretici, Apple Watchs için güncellemeyi hangi yenilikleri açıyor. Kara Tarih Ayı için en az bir yeni kadran teslim edilir. Her zamanki gibi, güncellemelerin bir dizi güvenlik boşluğunu kaldırması muhtemeldir, editoryal sona erme hakkında hiçbir ayrıntı yoktur.

Güncelleme

27/01/2025,

20:50

Saat

Apple'a göre, iOS 18.3 iyi zayıflığı ortadan kaldırır. Görünüşe göre, örneğin Airplay yakınlarındaki bir saldırgan tarafından zararlı kodun kirlenmesine izin veren ciddi güvenlik boşlukları da var. Destek belgesine göre, boşluklardan biri eski bir iOS versiyonuna (17.2'den önce) yönelik saldırılar için aktif olarak kullanılmış olabilir.

(LBE)