İOS 18'de ChatGPT: Görünüşe göre ne Apple ne de OpenAI entegrasyon için ödeme yapmıyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Yapay zekanın işletim sistemlerine derinlemesine entegre edilmesi söz konusu olduğunda, Apple iki yönlü bir yaklaşım benimsiyor: Dahili “Apple Intelligence”a ek olarak, gelecekte iPhone kullanıcıları OpenAI'nin ChatGPT'sine Siri ve diğer işlevler aracılığıyla erişebilecekler. Apple tarafından hafta başında duyuruldu. iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları ChatGPT'yi (en son GPT-4o modeliyle) ücretsiz ve hesap gerektirmeden kullanabilecek. ABD basınında çıkan iki habere göre Apple'dan OpenAI'ye para akışı olmayacak.

Duyuru

Apple'da hesap olmadan ve ücretsiz ChatGPT

Apple'a göre, finansal haber ajansı Bloomberg'in bilgi sahibi insanlardan alıntı yaparak bildirdiği gibi, OpenAI'nin anlaşmanın ardından en az yüz milyon cihazda bir sistem işlevi olarak mevcut olması sonuçta daha önemli – bu görüş görünüşe göre OpenAI tarafından da paylaşılıyor. The Information, hizmetin bu şekilde ChatGPT Plus için ayda 20 Euro'dan fazla ödeyecek daha fazla abone kazanmayı umduğunu ekliyor.

Chatbot'un birçok Apple kullanıcısı tarafından ücretsiz kullanımı OpenAI için hem pahalı hem de zahmetli olabilir; sonuçta AI modelleri Microsoft sunucularında çalışır. Şimdilik OpenAI ile Apple arasındaki anlaşmanın, Apple cihazlarından gelen ChatGPT isteklerine olası bir sınırlama da içerip içermediğini göreceğiz.

Aynı zamanda Apple kullanıcılarının ek özellikleri kullanmak için ücretli OpenAI aboneliğine kaydolmayı seçebilecekleri de bekleniyor. Her iki sağlayıcı da şu ana kadar bunun tam olarak ne olduğu sorusunu açık bıraktı. Kullanıcılar iPhone uygulamasında ChatGPT'ye abone olursa Apple'ın %30'a varan komisyon kazanması muhtemeldir. Daha sonra Apple işletim sistemlerinde ChatGPT aboneliğine abone olma olasılığı da olabilir.

Apple'ın yapay zeka hizmetlerinden para kazanmak istediği iddia ediliyor

Raporlara göre Apple, Google ile yaptığı milyar dolarlık arama anlaşmasına benzer şekilde gelecekte harici yapay zeka modellerini entegre ederek para kazanmayı hedefleyecek. Görünüşe göre iPhone üretim şirketi, Google Gemini gibi diğer yapay zeka servislerini işletim sistemine entegre etmeyi planlıyor ve Anthropic (Claude) ile müzakerelerin halihazırda devam ettiği görülüyor.

Ancak Apple Intelligence ve ChatGPT entegrasyonunu kullanmak için sistem gereksinimleri yüksektir: Bunun için en az bir iPhone 15 Pro veya Pro Max gerekir, dolayısıyla sonbahardan itibaren tüm iPhone sahiplerinin yalnızca küçük bir kısmı buna erişebilecek. Apple Intelligence, M1 çipinden başlayarak Mac ve iPad'de çalışır.

(1 pound = 0.45 kg)

Haberin Sonu