iPadOS 17: Apple’ın onu piyasaya sürmeyi planladığı söylendiğinde

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Görünüşe göre iOS ve iPadOS’in yeni sürümlerinin ayrı ayrı yayınlanması bir istisna olarak kalacak. Basında çıkan haberlere göre Apple, bu yıl iPhone ve iPad işletim sistemlerini aynı anda piyasaya sürmeyi planlıyor. Apple, bir yıl önce iPadOS 16’yı bir ay sonra piyasaya sürmüştü. Bazıları bunun yeni kural haline gelmesinden korkuyor.

Duyuru

ABD finans haber ajansı Bloomberg, raporunda Apple’ın ihbarcılarına atıfta bulunuyor. Onlara göre, son dakikada ciddi sorunlarla karşılaşılmadığı sürece, şu anda dolaşımda olan beta sürümler kesin işletim sistemi olacak. Geçen hafta geliştiriciler ve beta testçiler için Beta 8 yayınlandı. Apple geleneksel olarak işletim sisteminin yeni sürümlerinin tamamlanmasını yeni iPhone’ların Eylül ayındaki sunumuna bağlar. Bir istisna: macOS. Mac OS genellikle bir ay sonra görünür. Geçtiğimiz hafta 12 Eylül’de bir Apple etkinliği duyurulmuştu.

iPadOS 16’da birçok şantiye vardı

Geçen yıl, yeni Stage Manager pencere yönetimiyle ilgili sorunlar, görünüşe göre yayının ertelenmesinde belirleyici faktördü. Beta aşamasındaki bazı hatalara ek olarak Apple, donanım desteğini de geliştirdi ve sonunda bu özelliği M1 çipi olmayan birkaç modele sundu. Bu başlangıçta minimum gereklilikti. Ancak iPadOS 16’nın 24 Ekim’de yayınlanan son sürümünde harici ekranlar için genişletilmiş destek hâlâ yoktu. Ayrıca 16.0 sürümü hiçbir zaman müşterilere ulaşmadı ancak bunun yerine 16.1 sürümünü aldılar.

ABD’li şirketin duyurusu, Apple’ın istisnayı kural haline getirebileceğinin sinyalini verdi. Ağustos 2022’nin başına erteleneceği yönündeki söylentilere başlangıçta yorum yapılmamasının ardından Apple, Ağustos ayı sonlarında işletim sisteminin daha sonra görüneceğini duyurdu. Gösterilen neden, iPadOS’un “iPad için özel olarak tasarlanmış özelliklere sahip kendi platformu” olmasıydı. Bu nedenle “iPadOS’u kendi programınıza göre sunma esnekliğine” sahipsiniz. Söylentiler doğruysa bu “esneklik” bu yıl kullanılmayacaktır.

(mki)

Haberin Sonu