iPhone 15 Pro ve Pro Max: Apple aşırı ısınma sorununu fark etti: yazılım aracılığıyla düzeltin

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Cumartesi günü Apple, yeni iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’in aşırı ısındığını doğruladı ve bir çözüm duyurdu. Sorunlardan kullanılan titanyumun sorumlu olabileceği yönündeki spekülasyonların aksine Apple, sorunların yalnızca kendi veya üçüncü taraf satıcılarının yazılımlarından kaynaklandığını iddia ediyor.

Duyuru

iOS 17, Instagram, Uber ve “Asfalt 9”

Bloomberg’in haberine göre Apple, kurulum veya sıfırlama nedeniyle iPhone’un ilk birkaç günde artan temel aktivite nedeniyle “daha sıcak hissedebileceğini” söylüyor. Apple, “Ayrıca iOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen ve bir yazılım güncellemesiyle çözülecek bir hata bulduk” dedi. Dolayısıyla Apple’ın mobil işletim sisteminde yapılacak değişiklikler işlemcinin performansını etkilemeyecektir.

Ayrıca iPhone’unuzun aşırı ısınmasına neden olabilecek üçüncü taraf uygulama geliştiricileriyle de çalışırlar. Bir sözcü özellikle Meta’nın Instagram uygulamasından, Uber uygulamasından ve “Asfalt 9” oyunundan bahsetti. Burada da “düzeltmeler yapılıyor”. Apple’a göre Meta, fotoğraf ve video uygulamasındaki sorunu bir güncellemeyle zaten düzeltti, rapor devam ediyor.

Performans etkisi yok ve donanım sorunu yok

Sorun, yeni iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in donanımıyla ilgili değil, yeni tasarım, önceki paslanmaz çelik modellere göre daha iyi ısı dağılımı sağlıyor. Sorunun nedeni de yeni USB-C bağlantı noktaları değil ancak 20 watt’tan fazla güç kaynağı kullanmak iPhone 15 Pro’nun geçici olarak normalden daha fazla ısınmasına neden olabilir.

Washington Post’un haberine göre Apple’a göre aşırı ısınma sorunu bir güvenlik riski oluşturmuyor ve etkilenen iPhone modellerinin performansını etkilemiyor. Aşırı sıcaklıkları kontrol altında tutmaya yönelik ipuçları da vardır: örneğin, enerji tasarrufu modunu geçici olarak etkinleştirebilir veya bazı uygulamaların arka plan etkinliklerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Apple’ın iOS işletim sistemindeki sorunun tam olarak ne olduğu ve ne zaman güncelleme beklendiği henüz belli değil. Bunun aslında salt bir yazılım sorunu olup olmadığı da henüz bilinmiyor.

(benim)

Haberin Sonu