iPhone’da Google Haritalar: Kilit ekranı ve Dinamik Ada için gezinme okları

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Google Haritalar’ın iOS 16’ya daha fazla entegre edilmesi gerekiyor: Google, adım adım yol tariflerini ve tahmini varış zamanını doğrudan kilit ekranında görüntüleyecek yeni bir navigasyon modunu duyurdu. Şirket, özelliğin önümüzdeki aylarda iOS ve Android için küresel olarak kullanıma sunulacağını duyurdu. Yeni Navi modu, tam rota rehberliğini başlatmaya bir alternatif olarak tasarlanmış gibi görünüyor ve araba kullanmak için değil, yürümek, bisiklete binmek ve toplu taşıma araçlarını kullanmak için tasarlandı.

Gerçek zamanlı etkinlik ve iPhone 14 Pro desteği ile Google Haritalar

Sağlayıcı, gelecekte Google Haritalar’ın, Apple’ın iOS 16 veya iOS 16.1 ile sunduğu canlı etkinliklerle de uyumlu olan rota planlamaya genel bakışta bilgileri zaten göstereceğini vurguladı. Canlı etkinlikler, değişen bilgileri kilit ekranında daha uzun süre görüntüleyebilir ve ayrıca iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’in “Dynamic Island” bölümünde belirgin bir şekilde görüntülenebilir.

Bu, örneğin, kullanıcı Google Haritalar ve diğer uygulamalar arasında geçiş yapsa bile adım adım yol tariflerinin her zaman görünür olduğu anlamına gelir – bu özellikle toplu taşımada ve kaldırımlarda pratiktir. Dilediğiniz zaman Dynamic Island aracılığıyla Google Haritalar rota görünümüne geri dönebilirsiniz. Google, özelliğin iPhone’lardaki pratik yönünü henüz açıklamadı.

Google Haritalar ve Apple Haritalar

Bu konuda Google Haritalar da Apple Haritalar’ı yakalıyor. Apple’ın önceden yüklenmiş harita hizmeti, geçen sonbahardan beri iPhone Pro’nun dinamik adasını destekliyor. Ek olarak, Apple Maps, iPhone’un kilit ekranında harita görünümüyle tamamlanmış aktif navigasyonu görüntüleyebilir; bu işlevsellik, üçüncü taraf uygulamalarına kapalı kalır. Google ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra hava durumunu ve günün farklı saatlerini görüntüleyebilen Haritalar’a 3D görselleştirmeler eklemek istiyor. Artırılmış gerçeklik navigasyonu, Frankfurt ve Berlin de dahil olmak üzere diğer havalimanlarına geliyor.

Mac'ten daha fazlası ve

Mac'ten daha fazlası ve

(lbe)

Haberin Sonu