Irene Effe yeni albümü “Terra scorched”i yayınladı: röportaj

Felaket

New member
Irene Effe:

Tgcom24

Irene Effe, yapımcılığını ve ortak yazarlığını Federico Biagetti'nin üstlendiği “Terra Scorched”in on üç parçasıyla kendisinin yeni ve gizli bir yanını sunuyor ve bunun zihinsel sağlık ve cinsel yaşam gibi belirli sorunlara çözüm bulmada bir yardım ve çıkış noktası olabileceğini umuyor. toksik ilişkiler. Aynı zamanda bu, şarkıcı-söz yazarının kariyerinde, sesler arasında denemeler yaptığı ve değişiklik yaptığı, ana akımdan uzaklaştığı ve önceki çalışmalarına kıyasla daha karanlık ve daha huzursuz bir sesi keşfettiği yeni bir sayfadır: elektronik sesler ile ses arasında bir macera. sanatçının geldiği müziği, ruhu ve R&B'yi andıran anları da ihmal etmeden, daha organik ve içgüdüsel diğerleri. Onun için bu, sekiz uzun yıllık kayıt sessizliğinin ardından gelen bir tür yeni başlangıç.

Bu süre zarfında ilerlemek için kavrulmuş toprak yaratmanın gerekli olduğunu ne zaman anladınız?

2016'dan hemen sonra, son albümümden bu yana. Yazdığım ve icra ettiğim şeylerde bir sorun olduğunu hissettim, çünkü son birkaç kayıtta benim yazdığım şarkıların sayısı azdı, ben daha çok tercümanlık yapıyordum. Yüzeyde kalan, belki de pek bana ait olmayan bir şey vardı. Ayrıca halka karşı kendimi yanlış hissetmeye başladım.

O albümün başarısızlığı size kararlı bir ivme kazandırmaya ne kadar katkıda bulundu?

Fazla. 2016 yılında Sanremo'ya getirdiğim şarkı “Blu” da beğenildi ancak arkasındaki proje umduğumuz başarıyı sağlayamadı. İşler yolunda gitmeye başlayınca etrafınızdaki tüm ekip size belki burada yanılıyorsunuz, belki şurada yanılıyorsunuz, haydi şunu yapalım, rotayı değiştirelim demeye başlar… Bu bin kişiyi dinleyerek… Etrafımdaki sesler bana ne yapmam gerektiğini ve ne yapmamam gerektiğini söylüyordu, çıldırdım, tamamen bayıldım. Kendimi ve kimliğimi kaybediyordum, bu yüzden gerçekten durma ihtiyacı hissettim ve ne istediğimi ve her şeyden önce ne istemediğimi gerçekten anladım, çünkü sonuçta ne istemediğinizi anlamak daha zor.

Peki ne yaptın?

Canlı konserler yapmaya devam ettim ama bunlar bambaşka bir boyut, seyirciyle hemen temas kuruyorsunuz. Geri kalanı için kaydetmeyi bıraktım. Az önce dedim ki: hayır, durmam gerek. Ayrıca kendim üzerinde çalışmaya karar verdim, psikoterapiye gitmeye karar verdim, o ana kadar kendimi buldum ve birçok iç kargaşamı ortaya çıkardım, yine müzik yoluyla iletişim kurmak için bir şeyler yazmaya çalışma ihtiyacını hissettim. Şarkılar tam da bir sel gibi geldi çünkü muhtemelen havalandırmaya ihtiyacım vardı ve oradan “Scorched Earth” doğdu.

Irene Effe:

basın ofisi

Bu albümü yazmanız ne kadar sürdü?

Albümün tamamını yazmam bir buçuk yılımı aldı. Kazı yapmak ve karşılaştığınız belirli sorunları ortaya çıkarmaya çalışmak kolay değildir, bu nedenle çok zaman alır.

Kendinize yeni bir isimle teklif ediyorsunuz. Fornaciari soyadı size yük olan bir şey miydi?

Aslında her zaman bir sahne ismine sahip olmak istemiştim, önce soyadımı alırsam ne düşüneceklerini merak ettim, sanki insanların Zucchero'nun kızı olduğumu bilmesini istemiyormuşum gibi. Artık tam bir özgürlük evresinde olduğum için, tam olarak isim uyumu açısından da beğendiğim bu sahne adını almaya karar verdim: Irene Fornaciari benim için çok uzun oldu, daha çok hoşuma gitti, diyelim ki Irene Effe'nin sesi nasıl? . Üstelik şu ana kadar önerdiğimden çok farklı olan bu albümün değişimini de çok iyi simgelediği için onu kullanmak için de doğru zamandı.

Ruhunuz ve R&B kökleriniz orada burada ortaya çıksa da albüm sizin için yeni olan seslerle karakterize ediliyor. Bu yeni ses dünyası nereden geliyor?

Bu albümde bile, “Mercedes Benz”ini yeniden okumak istediğim Janis Joplin'e duyulan saygıdan başlayarak, duygusal damarlarda bir eksiklik yok. Ancak köklerime farklı davranılıyor: Bu albümde daha karanlık, daha elektronik sesler aradım. Aslında her zaman daha koyu sesler kullanmak istemiştim, ancak sorun bunların piyasaya uygun olmamasıydı. Ama şimdi kırk yaşına geldiğim için artık kesinlikle taviz vermek istemiyorum. Bu albümden çıkan her şey, hatta videolar bile benim tarafımdan tasarlandı: Kendimi özgürce ifade etme cesaretini bulduğum için mutluyum.

Bu konuda kendinizi bazı toksik ilişkilerden kurtarmak önemli miydi?

Benim için harika bir seçim yapmak ve bu projeye gerçekten inanan bir ekip bulmak çok önemliydi. Kolay olmadı çünkü başladığımda, ilk beş altı şarkıyı aldığımda plak şirketlerini dolaştım ve yüzüme birçok kapıyla karşılaştım. Ancak projenin basit olmadığını, bugün duyulanlardan çok farklı olduğunu anlıyorum.

Peki bu zorluklara nasıl tepki verdiniz?

İlk embriyonik şeyleri bestelemekte özgür olduğum ev stüdyomda yazmaya devam ettim. Daha sonra bu albümü benimle birlikte yazıp prodüktörlüğünü yapan Federico Biagetti devraldı. O da benim partnerim ama bizim ilişkimiz açık sözlü, çok fazla sorun yaratmadan birbirimizin yüzüne karşı konuşuyoruz. İşe yaradı, beni çok iyi tanıyor ve hangi yöne gitmek istediğimi biliyordu. Sonunda sadece ben ve o kalmıştık: Yol zorluydu ama bir şeyler yaratmış olmanın ve onu baştan sona düşünmenin tatmini gerçekten çok güzel bir şey.

Irene Effe:

basın ofisi

Şarkılarınızda ruh sağlığından zehirli ilişkilere, manipüle etme durumlarından geçerek belli bir derinlikteki temalara da değiniyorsunuz: Bu temaları şarkılara koymak aynı zamanda kendiniz üzerinde yaptığınız çalışmanın bir sonucu mu?

Evet ve ne yazık ki bu albümü yazmaya bir buçuk yıl önce başlamama rağmen bu temaların oldukça güncel olduğunu görüyorum. Artık bu kadar hızlı tempoyla psikolojik olarak baş edemedikleri için pes eden birçok kişiye bakın. Ve muhtemelen onlar da kendilerini gerçek, samimi hissetmiyorlar çünkü belki de hissettikleri gibi olmayan bir elbise giydiriliyorlar, dolayısıyla bunun hepimizin deneyimlediği şeye biraz benzediğini anlıyorsunuz. Elbette kendi üzerimde yaptığım çalışmaları bu şarkılara geri getirdim ama aynı zamanda bunu yazabilmek, bu şarkılarla stres atmak bana çok yardımcı oldu, yani gerçekten şifa oldu benim için. Yıllardır taktığım maskeleri çıkardım.

O maskeler neyi saklıyordu?

Alacakaranlık tarafım. Olmadığım biri gibi davranmak, zorla gülümsemelerden oluşan bir görüntü göstermek zorundaydım. Bugün en karanlık tarafımı açığa çıkaracak güçte olduğumu hissediyorum. Birçoğu kendi şeytanları hakkında konuşmaktan korkuyor ve bence bunun yapılması çok önemli çünkü pek çok insan çok zor psikolojik zamanlar yaşıyor. Her şey yolunda gidiyormuş gibi davranırız, aslında içimizde o kadar çok baskı ve sorun birikir ki, bir noktadan sonra artık buna daha fazla dayanamayacağımızı keşfederiz.

Albüm çıktıktan sonra yaz için herhangi bir canlı yayın, konser planlıyor musunuz, yoksa her şey hâlâ planlama aşamasında mı?

Her şey henüz planlama aşamasında, açıkçası bunu çok isterim çünkü şarkı yazmanın nihai amacı aslında gidip onları canlı çalmak ve halkla doğrudan temas kurmaktır. Ancak benimkinin özel ve zor bir proje olduğu göz önüne alındığında, gidip canlı oynamak için doğru alanı bulmak da belki de kolay değil. Bu yüzden üzerinde çalışıyoruz ancak şimdilik doğrulanmış bir şey yok. Elbette.

Irene Effe, “Scorched Earth” şarkı listesi

1. “Benim adım”

2. “Kendimi kötülükten kurtarıyorum”

3. “Cadılar”

4. “Odalar”

5. “Göğsün aşağısı”

6. “Kulüpte”

7. “Takıntılarınız”

8. “Yakılmış Toprak”

9. “Boynuzlayanlar”

10. “TSO”

11. “MercedesBenz”