Jesus Christ Superstar, Milano ve Roma'da sahneye geri dönüyor

Felaket

New member
15 Mart 2024, 14.35

Andrew Lloyd Webber ve Tim Rice'ın imzasını taşıyan tarihi müzikal, Milano ve Roma'da sahneleniyor, yönetmenliğini Massimo Romeo Piparo yapıyor, başrollerde Lorenzo Licitra ve Anggun yer alıyor.

Gerçekten uluslararası bir fenomen olarak kabul edilen, Piparo imzalı “Jesus Christ Superstar” uzun, inanılmaz, heyecan verici yolculuğuna devam ediyor: Yönetmen, rock operaları arasında tarihi sonsuza dek değiştiren bu en ünlü eserin ilk İtalyan performansını Mart 1994'te gerçekleştirdi. İtalyan müzikallerinden. İtalya'da tam 30 yıl kesintisiz süren gösterilerin ardından (yalnızca Kovid-19 döneminde durduruldu, oyun her tiyatro sezonunda programlandı ve 2,5 milyondan fazla seyirci tarafından alkışlandı) ve 2016 ile 2020 arasındaki muzaffer Avrupa turnesinin ardından, gösteri 31 Mart 2024 Pazar günü Paskalya Pazarına kadar sahneye dönüyor.

“Bir başlığı bu kadar uzun süre kopyalayabilmeniz asla mümkün değil. Her defasında bu sonuncusu gibi görünüyor ama sonra… mucize kendini tekrarlıyor: Yönetmenin ifadesine göre, artık 'mistik' olan bir ritüeli yenilemek için İsa Mesih Süperstar perdesini tekrar tekrar kaldırıyor. Bütün nesiller tiyatrodan geçti ve bugün bana 'Bu gösteriyi izlemeye geldiğinde annemin karnındaydım ve bugün çocuklarımı getiriyorum' diyen otuzlu yaşlarındaki insanlarla karşılaşıyorum”.

“Elli yıl önce İsa rolünü 'keşfeden' ve ona doğru saygıyı göstererek onu dünyada temsil edebilmemiz için bu rolü bize devreden Ted Neeley'nin yanımda olmasından büyük gurur duyuyorum – şöyle devam ediyor -: Bu baskıda da aynısı olacak; on yıl boyunca sahnede kaldıktan sonra asanın, Neeley ile birlikte yeni rotayı açmak üzere seçilen önemli bir İtalyan ses olan otuz üç yaşındaki Lorenzo Licitra'ya devredilmesi. Böylece ritüel yenileniyor ve tüm zamanların en büyüleyici kadın seslerinden birinin prestijli katılımıyla her zaman uluslararası müzik dünyasına bakılıyor. Tek pişmanlık: her baskıda görsel dizisini yenilemek ve güncellemek zorunda olmak İsa'ya kırbaçlanan 39 kırbaç sırasında otuz yıl boyunca müzikle zamanını yansıttığım çağımızın şehitlerini. 23 yıl önce ikiz kulelerle biten unutulmaz sahne, bugün o görüntü diğer birçok dramaya yer bırakarak yarıya kadar kaymış durumda. İsa'nın insanlığı kurtarmak için şehit olmasının nihai olarak amacına ulaşamadığını doğrulayanlar: Ukrayna, Gazze, Deniz Kuvvetleri… en son dramatik görüntüler. Ve ne yazık ki burada bitmeyecek. Hosanna”.

Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik

Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik

İlgili