Jovanotti yeniden başlıyor "Monte Cristo": "Macerayı, araştırmayı ve aynı zamanda eksikliği çağrıştıran bir şarkı"

Felaket

New member
Lorenzo Jovanotti geri döndü. Monte Cristo, radyolarda ve tüm dijital platformlarda bugün başlayan yeni bir maceranın ilk bölümü. yeni albüm 31 Ocak'ta çıkıyor. Üretimi tarafımızca gerçekleştirilen parça Dardustkuralları yıkan ve Jovanotti'nin müzikal ufkunu yeniden tanımlayan bir yolun ilk adımıdır. “Metninden ne çıkıyor?Monte Cristo“Santo'da meydana gelen bisiklet kazasının ardından çok zorlu bir dönemden sonra yeniden seyahat etmenin ne kadar harika olduğunun farkındalığıyla ve keşfetme arzusuyla yeni, macera dolu bir yolculuğun habercisi gibi dokunaklı sözlerle heyecanlandıran yeni bir Lorenzo. Domenico'nun üzerinden bir yıl kadar önce şarkının anlamlı bir cümleyle açılması tesadüf değil: “Bir denizkızı beni olaylara yeni gözlerle bakmaya zorlamak için yoluma çıktı.”

“Monte Cristo şans eseri ya da rüyalarda olduğu gibi zorla doğdu” diyor. Muhtemelen bir buçuk yıl önce geçirdiğim ameliyat sonrası ilk nekahat dönemimde doğmuş, metafizik bir atmosfer içeren bir şarkı. O sırada yaklaşık on beş yıl önce okuduğum ve beni büyüleyen 'Monte Cristo Kontu' romanının sesli kitabını dinliyordum. Okuyan sesli kitap Andrea Giordanagünlerce bana eşlik etti. DumalarAynı zamanda 'Üç Silahşörler'i de yazan, muazzam bir anlatıcıdır ve kendimi başkarakterle özdeşleştirirken buldum: ihanete uğramış, her şeyini -aşkını, toplumdaki rolünü- kaybeden ve kendisini bir hücrede yalnız bulan, ihanete uğramış bir genç adam. yeniden doğuş yolu başlıyor. Benim için yazmak her zaman bir egzersizdir, yaşadıklarımı işlemenin bir yoludur ve metin bu kayıp ve intikam duygusundan doğmuştur. Sonra bir gün Dario Faini (Dardust) Milano'daki küçük stüdyosunda bana piyanoda bir melodi dinletti. Şarkı sözlerini onun müziğine uyarlamaya çalıştım ve işe yaradığını hemen fark ettim. Sadece birkaç dakika içinde şarkıyı hayata geçirdik ama her zaman olduğu gibi bitirme işi aylar sürdü.”

Monte Cristo” yeniden doğuştan, travmanın işlenmesinden, değişimden ve özgürlükten bahseden bir şarkı. Ve özgürlüğün yapısı da bu günlerde atipik ve cesur: ruhu değişen bir şarkı, bir dakikadan fazla bir süre sonra gelen bir nakaratı var bir buçuk, akış kurallarını ihlal ediyor. Üstelik Lorenzo'nun sesi, rahatsız edici bir atmosferle, dans edilebilecek canlı ve dokunaklı bir huzursuzlukla yaylılarla elektroniklerin arasına giriyor. Reggaetonartık dünyanın sesi haline gelen bulaşıcı ritmi ve orkestral atmosferiyle daha fazlası klasik – Lorenzo her zaman – der. Ortada ben ve hikayem var. Macerayı, araştırmayı ve aynı zamanda eksikliği, bizi aradığımızı bulmak için harekete geçmeye iten boşluğu çağrıştıran bir şarkı. Anahtar cümle şu: Benimleyken bile seni özlüyorum.

Gürültü ve dikkat dağıtıcı şeylerin olduğu bir çağda Montecristo duyulmak isteyen ve bizi kendimizi keşfetmeye zorlayan bir şarkıdır. Müziğe de imza atan Dardust'un küratörlüğündeki prodüksiyon, bir yandan orkestra düzenlemeleriyle, diğer yandan reggaeton estetiğini yeni bir boyuta taşıyan çağdaş ve fütüristik seslerle şarkıyı zenginleştirerek yeni kayıt projesinin ilk aşamasını oluşturuyor. Jovanotti tarafından ön siparişe açıldı. 'Nuova Era'da Lorenzo'yla birlikte çalışmış olan Dardust, “Lorenzo'nun stüdyoda olması olabilecek en iyi şeylerden biri” diyor. Pozitiflik, coşku, cesaret ve keşif. Yapımcı olarak uzun bir aradan sonra, benim için bundan daha iyi bir şey olamaz, Montecristo kadar yoğun, cesur ve her ligin dışında bir şarkıyla geri dönüyorum”.

PalaJova buluşmaları! 2025

Pesaro @ Vitrifrigo Arena | 4-5-7 Mart

Milano @ Unipol Forumu | 11-12-14-15-17-18 Mart

Zürih @ Hallenstadion | 20 Mart 2025

Floransa @ Nelson Mandela Forumu | 22-23-25-26-28-29 Mart

Bologna @ Unipol Arena | 3-5-6 Nisan 2025

Torino @ İnalpi Arena | 9-10 – 12-13 Nisan

Roma @ Palazzo dello Sport | 22-23-25-26 -28 -29 Nisan

Milano @ Unipol Forumu | 5-6 Mayıs

Verona @ Verona Arenası | 15-16-18-19 Mayıs