Julian Sands'in son filmi korku filmi “The Piper” sinemada

Felaket

New member

Sinemada korku PipoJulian Sands'in son filmi - fotoğraf 2

Tgcom24
Arsa

Melanie (“İspanyol Prensesi” dizisinin kahramanı ve “Game of Thrones” kadrosunda yer alan Charlotte Hope tarafından canlandırılmıştır) genç bir flütçü ve besteci olmayı arzulayan bekar bir annedir. Bu fırsat, gizemli bir şekilde vefat eden eski akıl hocasının üzerinde çalıştığı konseri tamamlama görevini aldığında ortaya çıkar. Üzerinde bu kadar özveriyle çalıştığı tamamlanmamış melodinin, kötülüğün güçlerini uyandırma gücüne sahip olduğunu çok geçmeden anlayacaktır. Aynı zamanda ölüme de neden olabilecek bu notlar, yakında gün yüzüne çıkacak olan gizemli ve korkutucu kökenleri gizliyor.

Filmin müziği

Aralarında “The Grudge”, “The Exorcism of Emily Rose” ve “Sinister”ın da bulunduğu çok sayıda korku filminin müziklerinin yazarı olan ünlü besteci Christopher Young tarafından yaratılan “The Piper”ın müzikleri sadece sihirli bir parça değil, aynı zamanda Hikayenin arka planı karanlıktır. Yönetmen Erlingur Thoroddsen'e göre bu, bunun önemli bir parçası ve senaryonun konseptine ilham vermede temel bir rol oynadı: “Reykjavik Senfoni Orkestrası'nda çalıştım, sahne görevlisiydim. Meşgul olmadığımda oturup onların çalmasını dinlerdim. Orkestranın dahil olduğu ve müzik ortamını temel alan o dünyayı anlatan bir film yapmayı gerçekten çok istedim. Korku, karanlık ve korkutucu olmasını istedim ama doğru hikayeyi hiçbir zaman bulamadım. Sonra, yıllar sonra Berlin'deydim ve sohbette Hamelin'in Kavalcısı'nın hikayesi gündeme geldi, ben de gidip onu yeniden okudum.”

Hamelin'in Kavalcısı

Piper, zengin folklorla çevrili ikonik bir karakterdir. Piper'ın hikayesi zengin bir tarihe sahiptir ve tamamen siyah beyaz değildir. Yapımcı Les Weldon'un söylediği gibi: “Piper sadece cehennemin derinliklerinden çıkan bir iblis değil. Burada acı çeken, haksızlığa uğrayan ve şimdi intikam almakta olan bir karakter var ve o bir hikayenin uyarıcı öyküsü. Hikayenin işe yaramasını sağlamak ve onu insan ama aynı zamanda korkutucu kılmak için karakterin davranış biçimini, kendini sunma biçimini, gerçek bir görünüm yaratmamız gerekiyordu.”

Julian Sands'in ölümü

Tutkulu bir yürüyüşçü olan 65 yaşındaki aktör, Los Angeles'ta yaşıyordu ve şehrin 3.048 metre doğusunda yükselen zirveye doğru yürüdükten sonra 13 Ocak 2023'te kaybolduğu bildirildi. Kaliforniya dağlarında insan kalıntılarının bulunmasının ardından Julian Sands'in ölümü ancak Haziran ayı sonunda resmi olarak doğrulandı. Aktör, 1985 İngiliz romantik filmi “Manzaralı bir oda” da dahil olmak üzere 80'li ve 90'lı yılların pek çok beğenilen filminde rol aldı. Ayrıca “Arachnophobia”, “Çıplak Öğle Yemeği”, “Boxing Helena” ve “Leaving Las Vegas” filmlerinde de yer aldı. Sands ayrıca “24”, “Dexter” ve “Smallville” gibi televizyon dizilerinde de rol aldı.