Karla Sofia Gascon, Cannes'daki ilk trans oyuncu

Felaket

New member
25 Mayıs 2024, 21:24

Birçok başarılı dizi rolünün ardından 46 yaşında geçiş yapmaya başlayan oyuncu, Zoe Saldana, Selena Gomez ve Adriana Paz ile onurlandırıldı.

Filmde İspanyol aktris, anaç ve şefkatli bir kadına dönüşerek cinsiyetini ve hayatını değiştirmeye karar veren narkotik patronunu canlandırıyor. 46 yaşında başlayarak hayatında cinsiyet geçişini kendisi gerçekleştirdi: 1972'de Madrid'de doğan Gascon, dizi oyuncusu olarak ünlendi ve ardından geçiş yoluna girdi. Ödülünü, “çılgınlığıma katlanan” eşi ve kızlarına ve “her gün maruz kaldıkları nefret ve aşağılanma nedeniyle acı çeken tüm translara” ithaf etmek istedi.

Gascon, ödülü aldıktan sonra Fransız yönetmen Audiard'a olan aşkını şöyle ilan etti: “Size sevginizden, tutkunuzdan, yaratıcılığınızdan dolayı tapıyorum – dedi – George Lucas'ın izniyle dünyanın ve galaksinin en iyi yönetmeni.”

“Bana bu mesajı iletme fırsatını verdiklerinde, birçok insanın kendilerine bakabileceğini, insanların aşağılanabileceğini, aşağılanabileceğini anladım. Bu ödül herkes içindir. Ve beni şaşırtan şey, Fransa'nın bunu hissetmesi oldu. İspanyolca ve Meksika'yı konu alan film onundu.”

Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik

8xmille, hiçbir maliyeti olmayan bir sevgi jesti

CEI

Aşırı yoksulluk içinde yaşayanları karşılayan ve destekleyen Salerno Yardım Merkezi'nden, her şeyini kaybedenlere her yıl 20 bin sıcak yemek sunan Reggino'daki San Ferdinando'nun kantinine kadar. Böylece her imza ihtiyaç sahiplerine somut yardıma dönüşüyor

Daha fazlasını bul

Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik

CEI

Aşırı yoksulluk içinde yaşayanları karşılayan ve destekleyen Salerno Yardım Merkezi'nden, her şeyini kaybedenlere her yıl 20 bin sıcak yemek sunan Reggino'daki San Ferdinando'nun kantinine kadar. Böylece her imza ihtiyaç sahiplerine somut yardıma dönüşüyor

Daha fazlasını bul

İlgili