Lil Jolie yeni EP'si “Life Doesn't Kill”i yayınladı

Felaket

New member
Lil Jolie,

Tgcom24

EP, tüm projenin adını aldığı aynı isimli şarkıyla açılıyor. Bu ilk parça, sanatçının yaşamının bir öyküsüdür; iyi şeylerin daha çabuk geleceğini her zaman hatırlamaya bir davettir; Bunu EP'nin çıkışını öngören single “Kiss Me” takip ediyor; yasak ama özgür, zihinsel ve tutkulu, kalple zamanda hareket eden, düşüncelerde özgürce dönen bir aşkı anlatıyor. Sıra Lil Jolie'nin belirli bir anın tadını çıkaramadığı ve daha sonra zihninde sabit bir noktaya dönüşen o anı temsil ettiği snapshot “Attimo” ve “Madness” adlı şarkıya geliyor. Lil Jolie'nin imzasını taşıyan ve şarkıcı-söz yazarının Amici'ye giriş yaptığı şarkı. Sondan bir önceki şarkı olan “Bu son değil”, Lil Jolie'nin Angela'nın bazen korkan ve kafası karışan versiyonuna hitap ettiği, korkmamasını ve yine de kendini düşürmeye çalışmasını hatırlattığı bir uyarıdır. çünkü en alt kısmı bile son olamaz ve son olarak Lil Jolie'nin Amici koşusu sırasında seslendirdiği Alice şarkısının cover'ı olan “Per Elisa”nın canlı kaydı.

Bu EP'nizin yayınlanmasıyla hangi duygularla yüzleştiniz?

Biraz kaygılı çünkü bu hala “Amici”nin “kapanmasından” sonraki ilk gerçek proje. Hem gerçek dünyaya dönmek, hem de hayatı biraz olsun yeniden keşfetmek biraz tuhaf geliyor, müzik benim hayatım olduğundan bu bana da tuhaf geliyor. Ama açıkçası ben de çok mutluyum.

EP'nin başlığı “Hayat öldürmez”: Peki hayatla yüzleşmek sizi güçlendirir mi?

Aslında bu yazıyı zor bir dönemden geçtiğim için yazdım ve hep kendi kendime “bu hayat ne kadar sıkıcı” dedim. Ve sonra aniden hayatın aslında harika bir şey olduğunu fark ettim: yani hayat güzel şeyleri öldüremez, duyguları öldüremez, güneşi öldüremez, bize zarar veremez.

Birkaç yıl önce önce Soundcloud'da yayınlayarak, ardından önemli işbirliklerinin de yer aldığı ilk EP'nizle başladınız. Sonra “Arkadaşlar” geldi: Bu deneyim, halihazırda başlamış olduğunuz yola odaklanmanıza yardımcı oldu mu, yoksa yönünüzü değiştirmeniz gerektiğini anlamanızı sağladı mı?

Yönümün ne olduğunu pekiştirdim. Amici'ye katılmadan önce bile kendimle baş başa kalarak gerçekten ne istediğimi deneyimleme fırsatım oldu ve bu yüzden bunu kamuoyuna göstermek sadece olayı somutlaştırmaya yaradı ama gerçekte ne olduğunu kendi içimde zaten biliyordum. yapmak istedim.

Peki ne öğrendi?

Nasıl yalnız olunacağını bilmek. Bu çelişkili görünebilir çünkü gerçekte başkalarıyla birlikte kilitlisiniz ama hâlâ yalnızsınız. Korkularınızla başbaşa, kendinizle başbaşasınız, sevdiklerinizin desteğine sahip değilsiniz çünkü dış dünyayla hiçbir bağlantınız yok. Diyelim ki aklıma müdahaleci bir düşünce geldiğinde onu zorla uzaklaştırmak zorunda kaldım, geceleri yatakta endişe yaratmayı göze alamazdım. Bana göre bu, yanımda taşıdığım en güçlü imajdı.

Lil Jolie,

basın ofisi

Okulda geçirdiğiniz aylar boyunca oldukça önemli kriz anları da yaşadınız. Farklı olmasını dilediğiniz bir şey var mı?

Ben de daha hafif bir yanımı göstermek isterdim. Bu küçük bir pişmanlık ama eminim ki kendimi her yönüyle, gerçekte kim olduğumu göstermek için başka fırsatlar da olacaktır. Belki müzikle ya da hayranlarla tanışarak, daha doğrudan şeylerle kendimi gerçekten kim olduğumu tanıtabileceğim.

EP'den önce kendinizi Madame'in yazdıklarıyla karşılaştırdığınız tekli “Kiss Me” vardı: Onunla ortak yönlerinizin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Ona, özellikle de yazma yeteneğine ve insanlara çok fazla hitap etmesine rağmen zengin ve alegorik bir dile sahip olmasına büyük saygı duyuyorum. Ve vermek istediği mesaja bir yakınlık hissediyorum. Ne yazık ki okulum kapalı olduğu için işbirliği uzaktan yürütüldü ama mutlaka tanışıp müzik paylaşma fırsatımız olacak.

Lil Jolie,

Giacomo Gianfelici

Yazmak için en iyi zamanlar hangileri?

Belirli bir an yoktur. Aniden aklıma gelen bir şeyi yazıp daha sonra bunu bir şarkıya dönüştürebilirim. Ama en sevdiğim durum seyahat ederken, fişi çekip dağlarda her şeyden uzak bir ev almaya karar verdiğimde ve böyle bir bilinç akışı tarzında yazdığımda.

Bu sürümle ilgili bazı endişelerinizin olduğunu söylemiştiniz. Yüzleşmeniz gereken müzikal yolculukta sizi en çok korkutan şey nedir?

Kesinlikle kendimi iddia etme ya da etmeme fikri. Bu bir bilinmezlik ve bu beni endişelendiriyor. Çok ayaklarım yere basıyor, başarılı olacağımı kesinlikle düşünmüyorum çünkü bu noktaya kadar her şeyi yaptım, yolun yazılması gerekiyor. Ve genel olarak gelecek beni korkutuyor, hatta müziğin geleceği bile.

Bu korkuları uzak tutacak bir panzehiriniz var mı?

Panzehir müziktir, yani her zaman bir döngü vardır, kuyruğunu kovalayan sürekli bir köpek: Müzik beni bazı açılardan endişelendiren ama aynı zamanda kurtaran da şey. Bana göre sanatçıların hayatı sürekli bir el sıkışmadır.

Artık neredeyse bir ay boyunca mağazada halkla iletişim halinde olacaksınız: ne bekliyorsunuz?

Kesinlikle yeni bir şeyler bekliyorum çünkü daha önce hiç instore yapmamıştım ve hiç denemediğim şeyleri deneyimlemeyi bekliyorum, çok heyecanlıyım.

LIL JOLIE'NİN MAĞAZA TUR TARİHLERİ

22 Mayıs – CASAMASSIMA'daki (BA) CASAMASSIMA ALIŞVERİŞ PARKI – 18.00
24 Mayıs – RAGUSA'da CC IBLEO – 18.00
25 Mayıs – MESSINA'da CC TREMESTIERI – 18.00
26 Mayıs – MONDADORI KİTABEVİ @ SANLORENZO MERCATO, PALERMO – 16.00
27 Mayıs – ROMA'da LAZIALE DİSKO – 16:00
28 Mayıs – MİLANO'da EST BAR – 18.00
29 Mayıs – BOLOGNA'daki SEMM MÜZİK MAĞAZASI – 17:00
2 Haziran – CC OLBIA MARE, OLBIA'da (SS) – 18.00
7 Haziran – TERNI'deki CC COSPEA KÖYÜ – 18.00
8 Haziran – CC PORTOGRANDE, PORTO D'ASCOLI'de (AP) – 18.00
9 Haziran – CC CENTRO D'ABRUZZO, SAN GIOVANNI TEATINO (CH) – 18.00