Tgcom24
Arsa
Filmde, ileri görüşlü yeteneğe sahip genç bir kadın olan Teresa (Galatea Bellugi), problemli bir rahip (Paolo Rossi) tarafından yönetilen olağanüstü müzisyenlerden oluşan küçük bir grupla birlikte, gizlice, binlerce mil uzakta, tamamen modern, asi bir pop müziği geliştirir. baskın barok.
Margherita Vicario müzik ve sinemayı birleştiriyor
Film, maruz kalınan binlerce tacize kıyasla kadınların çok az önem taşıdığı ve her zaman kadın olan bir kurtuluşun ve sanatın yeni bir alegorisidir. Yönetmen, şarkıcı-söz yazarı ve oyuncu Berlin'de şöyle açıkladı: “Kadın müzisyenler her zaman vardı. Çalmaya devam etmek için rahibe olmayı tercih eden yetenekli kadınlar. Sonuncu oldukları için bazen soyadları enstrümanlarıyla aynı oluyordu. Kimsenin duyamayacağı kadar modern şarkılar da seslendirebilsinler, kısacası inkar edilmeden istediğimi çalsınlar diye hayal ettim.” “Gloria!, baş kahramanı müzik olan ve müziği anlatım dili olarak kullanan bir film. Bir şarkıcı-söz yazarı olarak çalışmalarımda her zaman yapmaya çalıştığım şey buydu: sinema ile müziği birleştirmek. Gloria! benim ilk sinematik filmim Bu anlamda deney yapıyorum ve bu ilk olağanüstü hedefe ulaşmama yardım ettikleri için Tempesta'ya ve tüm işbirlikçilerime teşekkür ediyorum “, dedi Margherita Vicario.
Döküm
Senaryosunu Anita Rivaroli ve Vicario'nun yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Carlotta Gamba ve Galatea Bellugi yer alıyor. Müzik dünyasından da isim sıkıntısı yok: ekranda La Temsilci di Lista ikilisinin bir parçası olan Veronica Lucchesi ve Elio e le storie tese'den Elio var. Diğerlerinin arasında tuhaf bir rahip rolünde Natalino Balasso, Anita Kravos, Vincenzo Crea ve Paolo Rossi yer alıyor.