Meksika'daki fiyatlar ve versiyonlar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Rakamlar başarılarını destekliyor. Kia Mexico'daki ürün ve iş zekası yöneticisi Manuel Álvarez, “Bugün ayda 1.200 adet satıyoruz ve hedefimiz 1.500'e ulaşmak.” Bu toplamın yaklaşık yarısı, en çok talep edilenlerden biri haline gelen GT hattı varyantına karşılık gelir.

“Meksika'da Made”

2015 yılında Nuevo León'daki KIA fabrikasının açılışından bu yana, Forte ve K4'ten sonra üretim, markanın Meksika'yı tüm varyantlarında bu model için tek üretim alanına dönüştürmeye karar verdiği dereceye kadar kalite ve güvenilirlik konusunda zemin kazanıyor.

Hoyo, “İlk K4'ü sağ tekerlekle üretmeye ve Avustralya'ya ihraç etmeye bile başlıyoruz” diyor. Yakında ihracat da Avrupa'ya genişletilecek.

Kia'nın K3'ü sunmayı bıraktığı Amerika Birleşik Devletleri'nde K4 giriş modeli oldu ve Nuevo León fabrikası küresel üretim üstlendi. Hoyo, “Bugün zaten 66 ülkeye gönderiliyor, ancak plan, tesisteki rampa ve tam üretime sahip olduğumuz için hedefleri artırmaktır.” Diyor.

K4, 2024 yılında Meksika pazarında, ülkede ayda yaklaşık 1.000 adet satmaya gelen bir model olan Forte'nin yerine geçti. GT hattı turbo versiyonunun tanıtımı ile satışlar sürekli bir şekilde büyüdü.

Yönetim İzlenimleri

Tüm versiyonlar arasında – 2.0 -litre aspirate motorunu ve 1.6 litre turbo'yu içeren motoru test ettik – GT hattı turbo varyantının neden bu kadar iyi satıldığını anlayabiliriz, ancak giriş versiyonundan yaklaşık 180.000 peso daha pahalıya mal olur. Çevikliği ve sunduğu en heyecan verici yönetim onu çok çekici bir seçenek haline getiriyor.

Turbo motorlu diğer segment sedanlarının aksine, K4 GT hattının bu can sıkıcı Turbo gecikmetaşmalarda takdir edilenler. Buna ek olarak, üç sürüş modu vardır: eko, normal ve spor, direksiyondaki paletlerden çalıştırılabilecek değişiklikler. Mod seçiminin direksiyon simidinden yapılabilmesini seviyoruz, rahatlatıyor.

Tanrım teşekkür ederim düğmeler var! Temeller var: hacim kontrolü, klima gücünün ayarlanması, aynaların düzenlenmesi ve koltukların konaklaması. Tabii ki, minimalist stili korumak için tasarıma mükemmel bir şekilde entegre edildi.

K4 GT hattı lehine bir başka nokta, üç entegre ekranın modelin teknolojik algısını arttırdığı iç mekandır. Bunlardan ikisi 12.3 inç ve 5.3 inç ara maddedir, bu da ona daha modern ve çekici bir görünüm verir. Buna ek olarak, 508 litre kapasiteli geniş bir gövde sunar, bu da segment içinde pratik bir seçenek olarak tutar.

Dış tasarımda ayrıca giriş sürümleri ile ilgili bazı ayarlamalar vardır. Ön, modern varlığını güçlendiren kübik projeksiyon LED farları ile tamamlanan yenilenmiş bir ızgara ile ayırt edilir. Arkada, dikey LED ışıkları Kia'nın ışık “yıldız haritası” ışık firması ile fütüristik bir dokunuş sağlıyor.

Sabah pus gibi 18 inç bito alüminyum jantlar ve özel renkler atletik ve sofistike profillerini geliştirir.

Meksika'da K4 henüz en iyi 10 satan model arasında olmasa da, zaten segmentinde, Nissan Sentra, Volkswagen Jetta ve Mazda3'ün arkasında en ticari oda. Hoyo, “Fiyatla rekabet etmek değil, modelin kârlılığını korumak istiyoruz.”

Meksika'da Kia K4 2026'nın fiyatları ve versiyonları

• K4 L MT – 398.900 peso

• K4 L IVT – 416.900 peso

• K4 LX MT – 418.900 peso

• K4 LX IVT – 432.900 peso

• K4 EX IVT – 477.900 peso

• K4 GT-LINE 2.0L-517.900 PESO

• K4 GT-Line Turbo-565.900 Peso