Nick Cave & The Bad Seeds'in yeni albümü “Wild God” 30 Ağustos'ta yayınlandı. Bir önceki film olan “Ghostteen”in tarihi 2019 yılına kadar uzanırken, 2021-2022 yılları arasında “Carnage” ve film müzikleri “La Panthére des Neiges”, “Blonde” ve “Dahmer” piyasaya sürüldü; hepsi Warren Ellis'le birlikteydi ve ' EP “Yedi Mezmur”. Yapımcılığını Cave ve Warren Ellis'in, miksajını ise David Fridmann'ın üstlendiği Nick Cave, albümü yazmaya 2023'ün yılbaşında başlamıştı. Provence'taki Miraval ve Londra'daki Soundtree'deki oturumlar sırasında Bad Seeds, Radiohead'den Colin Greenwood'un da katılımıyla kimyalarını ekledi. . “Albümün dinleyiciler üzerinde de benim üzerimde yarattığı etkiyi yaratmasını umuyorum. Hoparlörden çıkıyor ve ben de etkileniyorum. Karmaşık bir albüm ama aynı zamanda derinden ve mutluluk verici bir şekilde bulaşıcı. Kayıtlar daha çok onları çalan yazarların ve müzisyenlerin duygusal durumunu yansıtıyor. Bunu dinlerken, bilmiyorum, sanki mutluyuz,” diye yazdı Cave bir mesajında.