Ölüm Franco Migliacci, Gianni Morandi: "Hayatımı değiştirdi"

Felaket

New member
Gianni Morandi’nin anısı “Franco’ya olan derin saygımın yanı sıra, her zaman büyük bir kişisel sevgim de oldu” diye yazdı Gianni Morandi, Franco Migliacci’yi hatırlayarak: “1960’ların başında İtalyan plak şirketi RCA’yı ikna eden oydu. bana inan.” Şarkı sözü yazarının adı, şarkıcının adıyla yakından bağlantılı: “80’lerde ‘Binde bir’ beni uzun bir kriz döneminden sonra başarıya geri döndürdü”.

Franco Migliacci ve Gianni Morandi arasındaki işbirliği uzun ve verimliydi. Yakın zamanda ölen söz yazarı, “Benim gibi Beatles’ı ve Rolling Stones’u seven bir çocuk vardı”, “Akordeon”, “Aşk dünyası”, “Yüz mil gidiyordum” gibi son derece başarılı şarkıların sorumlusuydu. bir saat”, “Annen seni süt almaya göndersin”, “Yanında diz çökerek” ve “Uno su mille” Bolognalı şarkıcı tarafından başarıya ulaştı.

Moğol’un düşünceleri “O büyük bir yazardı ve yazdıkları yıllar boyu kalacak” dedi. Moğol TgCom24’te. “Migliacci’nin şarkıları hâlâ söyleniyor ve yaşıyor. Onun şarkılarını zaten üçüncü veya dördüncü nesil söylüyor.” Ve şu sonuca varıyor: “‘Maviye boyalı mavi’ dünyayı dolaşan ve asla ölmeyecek bir şarkıdır”.

Rita Pavone’un paylaşımı Rita Pavone de sosyal medyadan Franco Migliacci’nin ölümü nedeniyle taziye mesajı gönderdi. Facebook’ta “Ayrıca bize Franco Migliacci’yi de bıraktı. Bunu söylerken kalbimde bir sızı hissettim” diye yazdı. Ve işbirliklerini hatırlatarak şunları ekledi: “Franco’ya çok şey borçluyum. Benim için çeşitli sözler yazdı; ancak bunlar arasında ‘Dünyadan ne umurumda’ öne çıkıyor… sonra ‘Senin gibisi yok’ ‘… ve 1965’te birlikte Cantagiro’yu kazandığım ‘Lui'”. Şarkıcı ayrıca bir anekdot da anlattı: “Dolayısıyla ona çok şey borçluyum. Çok. Ama onunla ilgili kalbimde taşıdığım güzel anı daha yeni. 2013’ün sonuna kadar uzanıyor. Hayatım… Her zaman yapmak istediğim albüm: Sony’nin 2014’te çıkardığı ve albümde 15 şarkının İtalyanca versiyonlarının yanı sıra İngilizce de söylenmesi nedeniyle çıkan ‘Masters’… Franco’ya dönüp sordum. bana birkaç şarkı sözü yazarsa, daha önce kaydettiğim şarkılardan bazılarını dinlemek istedi ve birçoğunun benim imzam olduğunu fark ettiğinde, beni tebrik etmenin yanı sıra, bu sözleri birlikte yazmamızı önerdi… Böylece öyle oldu. İtalyan DeeJay’de ‘Sweet’ olacak ‘All Night Long’un kapağını doğurdu.”

Shalpy, Instagram’daki bir videoda duygusal olarak “Hayatta şanslıydım çünkü iki babam vardı. Gerçek babam ve sanatçı babam: Franco Migliacci” dedi. Ondan çok şey öğrendim ve bugün olduğum durumu kısmen, büyük ölçüde, onun öğretilerine ve tavsiyelerine borçluyum.” Ve sözlerini bir öpücük göndererek bitirdi: “Franco nerede olursan ol, seni seviyorum.”

Luca Barbarossa’dan başsağlığı mesajı Franco Migliacci’yi Facebook’ta hatırlayanlar arasında Luca Barbarossa da vardı. “Franco Migliacci gibi bir yazarın önemini anlatmaya nereden başlayacağımı bilemiyorum. ‘Volare’, ‘Bir oğlan vardı’, ‘Bebek’, ‘Ne kadar soğuk’, ‘Çapa’ vb. Şarkılarını yorumlayan herkes sanatsal kariyerinde ileri bir adım attı. Modugno, Morandi, Patty Pravo ve diğerleri repertuarlarının bazı incilerini ona borçlular”, diye yazdı şarkıcı-söz yazarı. Ve şunu ekledi: “Popüler kültür nadiren onun metinlerinde olduğu kadar yüksek seviyelere ulaşmıştır. Franco Migliacci gibi bir yazar doldurulması imkansız bir boşluk bırakıyor. Onu özleyeceğiz ve ne olduğunu bilmeyenler tarafından da özlenecek. devasa bir yazar olarak aramızdan ayrıldı.”