Ozan Micah P. Hinson İtalya'ya canlı olarak dönüyor

Felaket

New member
Öncelikle, “genç” yerine “eski”yi değil, “yeni”yi kastettiğimi açıklığa kavuşturmak istiyorum. Büyüdüğüm yerde bana Amerika'nın yeni dünya olduğunu, eski dünyanın ise İspanya, İtalya, İngiltere vb. olduğunu öğrettiler. Eski ve yeni dünyadan bahsederken kendimin eski ve yeni versiyonlarından bahsetmiyorum. Propagandanın sömürgeleştirmeyi ve milyonlarca insanın toplu katledilmesini meşrulaştırmak için kullandığı terimleri kullanıyorum. Bir parçam eski dünyadan, İskoçya'nın kuzeyinden, Aberdeen bölgesinden, anne tarafımdan ama biz Chickasaw'ız. Şu anda Güney Amerika olarak adlandırılan yerden, bugün Mississippi, Alabama olarak adlandırılan yere on bin yıldan fazla bir süre önce geldik. Halkım çok uzun bir süre orada yaşadı, gayet iyi durumdaydı ve sonra İspanyollar haçlarıyla ve İsa Mesih şeyleriyle geldiklerinde işler artık aynı değildi, üzerimize bugün hala taşıdığımız bir ilmik koydular: insanların Mississippi dediği ama biz batmaya devam ettik, bizi Memphis'e taşıdılar ve dönemin savaş suçlusu başkanı, gözyaşlarının izi dediğimiz Kızılderilileri Geri Gönderme Yasasını başlattı ve bizi buralara taşınmaya zorladı. Hindistan topraklarından, hâlâ yaşadığımız Oklahoma'ya. Peki bu iki tarafımın bir arada var olmasını nasıl sağlayabilirim? Tanrım, bilmiyorum, bu karmaşık bir soru. Çok yetenekli bir yerli film yapımcısı olan Sterling Harjo'nun “Aşk ve Öfke” adlı belgeseline katılmaya davet edilinceye kadar Chickasaw olmayı hiç bu kadar düşündüğümü sanmıyorum. Beni aradı ve “Kızılderili sanatçılarla ilgili bir belgesel yapıyorum ve senin de orada olmanı isterim” dedi. Ben de “Sterling, çok isterdim ama göremiyor musun? Ben çok çok beyazım!” ve bana bununla hiçbir ilgisi olmadığını açıklayarak kalbimi ve zihnimi yeni kavramlara büyük ölçüde açtı. Bu modern zamanlarda kendime nasıl daha moral verici bir şekilde bakacağımı bana açıkladığı için Bay Harjo'ya çok şey borçluyum. O halde beyaz olmamın bir diğer sebebi de yabancıların, sömürgecilerin ülkeme gelip büyükanneme ve onun halkına yüzlerce yıl tecavüz etmesidir. Bu açıklama ne kadar karanlık olursa olsun, gerçek şu ki, ben maruz kaldığım benzeri görülmemiş şiddet nedeniyle beyazım.