Palyaço Paleti nerede ve nasıl üretilir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Devasa bir üretim

Meksika'da Payaso Paleti, Ricolino'nun satın alınmasıyla entegre ettikleri altı fabrikadan biri olan ve haftada üç milyon Payaso Paletinin üretildiği Meksika Eyaleti Toluca'daki Mondelez fabrikasında üretiliyor.

1995 yılında faaliyete geçen ve 650 kişiye istihdam sağlayan tesis, üretimini optimize etmek için son beş yılda 20 milyon dolarlık yatırım aldı. Mondelez'in Meksika ve Latin Amerika Kurumsal ve Kamu İşleri kıdemli direktörü Santiago Aguilera, “Paleta Payaso'nun günlük üretimiyle beş Azteca stadyumunu dolduruyoruz ve palet her koltukta oturuyor” yorumunu yaparak üretim kapasitesini vurguluyor. ülkedeki şirket.

Palyaço Lolipopunun üretim süreci yaklaşık 40 dakika sürüyor ve kendine özgü bir ayrıntıyla karakterize ediliyor: her lolipopun üzerine plastik gözlerin ve ağzın manuel olarak yerleştirilmesi, her birinin benzersiz ve bazen biraz yanlış hizalanmış bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

Bu özellik, bir kusur olarak görülmekten uzak, her paleti birçok neslin çocukluk anılarının bir parçası, benzersiz bir nesne olarak algılayan tüketiciyle özel bir bağ kurulmasına yardımcı oldu.

İspanyol pazarını fethetmek

Mondelez'in 2022 yılında Ricolino'yu satın almasından bu yana şirket, şekerleme sektörünün operasyonlarını güçlendirmek, üretim ve ihracat kapasitesini genişletmek için yatırım yaptı.

Aguilera'ya göre “Çikolatada önemli bir oyuncu haline geldik. Ricolino'nun satın alınması, milyonlarca Meksikalıya ulaşmak ve tüketici tercihini korumak için daha geniş bir portföye sahip olmamızı sağlıyor.”

Bu genişleme, artık 60 milyondan fazla Latin'in yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Hispanik pazarını da nostaljiye ve geleneksel tatlara hitap eden ürünlerle fethetmeyi hedefliyor.

Bu stratejiyi pekiştirmek için Mondelez, Amerika Birleşik Devletleri'nde Paleta Payaso, Panditas, Krankys ve Chutazo gibi ürünlerin bu pazardaki potansiyelini incelemeye ve analiz etmeye adanmış bir ofis açtı.

Aguilera, Mondelez'in kendisini Walmart gibi büyük perakende zincirleri ve ayrıca İspanyol pazarıyla bağlantı kurmaya çalışan yerel satıcılar aracılığıyla konumlandırmaya olan ilgisinin altını çizdi. “Potansiyel çok büyük. Aguilera, “Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Amerika'ya odaklanıyoruz çünkü bunlar, Paleta Payaso ve portföyümüzdeki diğer ürünlerin tüketiciler arasında nüfuz ettiği, geçmişi olan ülkelerdir” dedi.

ABD pazarına yönelik bu hamle, zorluklardan muaf değil. Başkan seçilen Donald Trump'ın Meksika'dan ithal edilen ürünlere yönelik yüzde 25'lik gümrük vergisi tehdidi, çeşitli sektörlerde endişe yarattı.

Ancak Aguilera olumlu bakış açısını sürdürüyor. “Meksika ile ABD arasında bilinen ticari ilişki, yönetimlerin ve seçimlerin ötesine geçiyor. Sağlam bir ikili ilişkiden söz eden veriler var ve mevcut durumla birlikte, daha önce neler olduğunu hatırlamamız ve ellerinden geleni nasıl yapabileceklerini görmemiz gerekiyor. zorluklar haline gelir, onları fırsatlara dönüştürürüz”.

'Abur cubur' yasağı

Paleta Payaso'nun Meksika'daki genişlemesi kendi ülkesinde de zorluklarla karşı karşıya. Mart 2025'ten itibaren Halk Eğitim Bakanlığı (SEP), ülkedeki okullarda Paleta Payaso gibi yüksek şeker içeriğine sahip ürünlerin satışını yasaklayan yeni düzenlemeleri uygulamaya koyacak.

Aguilera, şirketin düzenlemelere uymaya ve stratejisini gerektiği gibi uyarlamaya kararlı olduğunu belirtiyor. Aguilera, “Ülkelerde mevcut olan ve yalnızca faaliyet gösterme lisansına değil aynı zamanda güvenilirliğe de sahip olmamızı sağlayan düzenlemelere, kanunlara ve düzenlemelere uyuyoruz” dedi.