Piero Pelu: "Eğer barışı merkeze koymazsak kendi kendimizi yok edeceğiz"

Felaket

New member
Single'ların merakla beklediği bir albüm”Lanet kalp” Ve “NoviokAlbümdeki kınama şarkılarından sonuncusu, Pelù'nin “Putin'in rakiplerini öldürmek için kurnazca kullandığı zehir” olan Novichok'u “her gün biz vatandaşlara kontamine gıdalar yoluyla servis edilen” zehrin metaforu olarak kullanıyor. ve giderek artan istilacı ve yanlış propaganda”. Ancak bu vesileyle, “Il mio nome è maipiù” de gösterişli ve piyasaya sürülmesinden 25 yıl sonra ne yazık ki hala güncel. Finali de yayınlamak isteyen Piero Pelù için önemli bir albüm. zor bir döneme söz… “İçte ve dışta zor bir dönemdi ve hala da öyle, kısacası albümün adının 'Çöller' olması tesadüf değil” diye açıklıyor. Bu çölleşme çevremizde bile giderek daha belirgin hale geliyor. Her gün onlarca masumun bombalamalar sonucu öldüğüne dair haberler alıyoruz, yani kendi kendimizi yok etmeye doğru gittiğimiz açık, özellikle barışın temel değerine inananlar için bu hiç de hoş değil.

Bu albümde “Scacciamali”den “Il mio nome è mai più”nin yeniden canlanmasına kadar bu bakış açısına göre birçok önemli şarkı var.

Savaş hakkında konuşmayı bırakıp sadece barış hakkında konuşmalıyız, çünkü eğer her zaman sadece savaş hakkında konuşursak, doğal olarak bu kişiyle aynı fikirde olacağız ve diğeriyle aynı fikirde olacağız. Ve ben bununla birlikteyim ve bununla da birlikteyim. Bunun yerine, insanların barış kültürünün önemini anlamasını sağlamak için konuşmamız gereken şey kesinlikle barıştır. Eğer sonuç buysa, son 25 yılda Dışişleri Bakanlarımız çok kötü işler yaptı, yıllardır mantıklı şeyler söylediğini duyduğum tek kişi BM Genel Sekreteri Guterres'tir. Silah kullanımı dışında hiçbir zaman diyaloga davet ya da sorunun çözümüne yönelik bir taahhüt söz konusu değildir, insanların bundan çok daha iyisini hak ettiğine inanıyorum.

“Benim Adım Bir Daha Asla”, sanatçıların çok daha fazla duruş sergiledikleri bir dönemi hatırlatıyor. Bu şarkının yeniden yayına girmesi bu açıdan sanatçının yeniden aktif bir role dönüşünün işareti olabilir mi?

Bana kalırsa hiç durmadım bu yüzden kendi adıma konuşabilirim. Başkalarının yaptıklarını sadece gözlemleyebilirim ama kesinlikle yargılayamam. Uluslararası Af Örgütü'nü takip etmeyi, Lega Ambiente ile, tüm sivil haklar savunucularıyla ve barış kültürüyle işbirliği yapmayı asla bırakmadım. Tarihin en unutulmuş savaşlarından birinde görev yapmak üzere Sudan'a gittiğinde Gino Strada ile de konuştum. Bugün, sosyal çölleşmeden korunmak için barış kültürü veya banliyö kültürü gibi önemli şeyler yerine, örneğin etkileyiciler arasındaki saçmalıklar hakkında konuşmayı tercih ettiğimiz açık. Muhtemelen hak ettiğimizi alacağız.

Sanatçıların bu kadar önemli konularda insanları etkileme yeteneği konusunda hayal kırıklığına mı uğradınız?

Yıllardır bu kadar ciddi biçimde kök salmış bir akımı tek bir sanatçı değiştiremez elbette. Elbette herkes yapsaydı başka bir ağırlık olurdu, daha çok hareket olurdu. Kadınlar kesinlikle bu konuda bizden daha aktifler. “Yüz bin”, tüm bölgelerdeki kadınların, arkadaşlarının veya kocalarının veya kocalarının şiddetine tepki vermelerine yardımcı olan güzel bir gerçektir.

Daha kesin bir müzikal bakış açısıyla bu albüm kariyerinize nasıl uyuyor?

Benim için bu çok temel bir albüm, çünkü iş kazasından sonra içine düştüğüm ve kulaklıklarımın kulaklarımın içinde patlamasından sonra bir buçuk yıldan fazla bir süre hareketsiz kalmamı sağlayan depresyondan çıkmama yardımcı oldu. . Yani bu açıdan tartışmaya açık, tedavi edici bir disktir. İçerik açısından müzikal açıdan oldukça bütünsel bir çalışma, hem Litfiba olarak hem de solo düzeyde yaptığım ve deneyimlediğim her şeyden biraz içeriyor, doğal olarak modern bir tonda revize edilmiş.

Calibro 35 ile albümde bir başarı var, bu işbirliği nasıl ortaya çıktı?

“Deserti” rahatsızlıktan bahseden bir albüm. “Baby Bang” başlangıçta “Bebek Çetesi” olarak adlandırılıyordu. 70'lerde Floransa'da, kötü çocuklardan oluşan bir grupla Mugnone ve Rus Kilisesi'nden Ponte Vecchio'ya koşan, Beatles'ı, Rolling Stones'u, Celentano'yu ve Morricone'nin müziğini dinleyen bir çocuğun rahatsızlığından bahsetti. polis filmlerini veya Sergio Leone'nin spagetti westernlerini izlemeye gittim. Calibro 35 ile bağlantı kesinlikle doğaldı ve sonuç sansasyonel olmaktan başka bir şey değildi; parçanın ortaya çıktığı ve yayınlandığı haliyle son derece mutluyum. Canlı çalmak tamamen farklı bir konu olacak ama bu arada kayıtlarda da harikalar yaratıyor.

Sanırım konserde bile elinden gelenin en iyisini yapabilecek kapasitede bir gruba sahip olacaksınız…

Bandidos, diğer özelliklerinin yanı sıra çılgın, çok kültürlü bir grup çünkü. Albümü dünya çapında rock gitar çalmada lider olan James Castillo, Giacomo Castellano ile yaptım. Ancak canlı, Orta Doğu kökenli, daha doğrusu Lübnanlı, sansasyonel bir yetenek olan yeni gitarist Amudi Safa tarafından çalınacak. Basta Elisa'nın eski basçısı Gelsi olarak İtalyanlaştırılmış Max Jelsic ve davulda doğanın gücü olan ayrılmaz bir kişi olacak. Hayatım boyunca hiç böyle bir üçlü yaşamamıştım ve en azından heyecanlıyım.

Konserler için belirli bir manzara yönünü de düşündünüz mü?

Doğayla iç içe olduğum bu iki yılın en karanlık döneminde kendi çektiğim bazı görselleri yayınlayacağım. Ben her zaman fotoğraf, video ve film aşığıyım, doğanın belirli yönlerini soyutlamayı, onları soyut yaşayan heykeller haline getirmeyi başardım, onları yansıtmak için sabırsızlanıyorum çünkü bence bunlar çok güçlü efektler olacak, ışıklar ve performans.

“DESERTI LIVE 2024” güncellenmiş takvimi

29 Haziran 2024 SPILIMBERGO (PN) La Favorita Bölgesi

26 Temmuz 2024 CASTIGLIONE DEL LAGO (PG) Lacustica Festivali, Rocca Medioevale

27 Temmuz 2024 PORTO RECANATI (MC) Beniamino Gigli Arena

09 Ağustos 2024 ASIAGO (VI) Piazza Carli

16 Ağustos 2024 NOTO (SR) Katedral Merdiveni

18 Ağustos 2024 BAGHERIA (PA) Go Green Festivali, Piccolo Şehir Parkı *tarih 17 Ağustos'tan 18 Ağustos'a taşındı*

20 Ağustos 2024 ROCCELLA JONICA (RC) Roccella Yaz Festivali, Teatro Al Castello

22 Ağustos 2024 SAN PANCRAZIO SALENTINO (BR) San Pancrazio Festivali, Etkinlik Forumu

24 Ağustos 2024 VEROLI (FR) Tarantelliri Festivali, Pala Coccia Dış Bölgesi

13 Eylül 2024 CERNOBBIO (CO) Lake Sound Park, Eski Galoppatoio *tarih 6'dan 13 Eylül'e taşındı*