Popüler film “Wicked” da Vision Pro'nun yardımıyla oluşturuldu

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Vision Pro ile ne yapmalı? Apple, en az 3.999 avroya mal olan kulaklıklar için henüz gerçek bir katil uygulama bulamadı. Bununla birlikte, süper keskin mikro OLED ekranlara sahip cihazı, yalnızca Apple'ın görevlendirdiği ve parasını ödediği uygulamalar için değil, yaratıcı uygulamalar için de profesyonellerin kullandığına dair raporlar her zaman vardır.

Duyuru

Dev ekranda iletişim ve oynatma

Şirketin Ocak ayında yayınladığı bir tanıtım videosunda, hit film “Wicked”in yönetmeni bu müzikal fantastik gösteriyi çekmek için Vision Pro'yu nasıl kullandığını anlatıyor. Jon M. Chu, devasa sanal ekranıyla Vision Pro'nun post prodüksiyonda görüntüleri incelemek için “son derece yararlı” olduğunu söylüyor. Diğerlerinin yanı sıra Ariana Grande'nin de rol aldığı “Wicked”da dünya çapındaki şirketlerin sağladığı pek çok görsel efekt vardı.

Chu, gösterimi evde yapabildi çünkü “sinema odasındaki ekrandan daha büyük bir ekrana sahip olabilirdim.” Aynı zamanda tedarikçilerle iletişim kurmak için Vision Pro'yu da kullandı. “Farklı kıtalardan insanlarla konuşabildim ve aynı anda oynatmayı izleyebildim.” Chu'nun ayrıca özel aletler kullandığı görülüyor. Yakınlaştırmayı parmağıyla kullandı ve malzeme üzerinde alanlar “çizdi”. Vision Pro “şeyleri görme şeklinizde yeni bir boyut açtı”.

Vision Pro'nun nerede olduğu belli değil

Apple'a göre Chu, “uzamsal hesaplamayı” “son teste” sokan ilk yönetmenlerden biriydi. Filminin bazı bölümlerini düzenlemek ve üretmek için Vision Pro'nun “sınırsız tuvali” ile çalıştı. “Wicked”, başlangıçta müzikal olarak yayınlanan ve şimdi Chu tarafından müzikal fantastik filme dönüştürülen “Oz Büyücüsü”nün bir uyarlamasıdır. Filmin kendisi gelecekte Vision Pro için 3D olarak gösterilecek.

Şu anda Apple kulaklıklarının ne kadar iyi sattığı belli değil. Grup veri sağlamıyor. Apple'ın patronu Tim Cook kısa süre önce Vision Pro'nun öncelikle ilk kullanıcılar için olduğunu ve fiyatından dolayı kitlesel bir pazar ürünü olmadığını itiraf etti. Görünüşe göre mevcut neslin üretimi durdurulmuş durumda ve Apple ikinci bir versiyon üzerinde çalışıyor. Yüksek fiyata ek olarak, her şeyden önce şekli eleştiriliyor: kulaklık, cihaza bayonet bağlantısıyla zahmetli bir şekilde bağlanması gereken harici bir batarya gerektiriyor, nispeten ağır ve kullanıcılar “görüş yüzü”, yani üzerinde işaretler alıyor. kullanımdan sonra yüz. Ancak parmak ve göz takibi yoluyla yapılan işlem ve ekranların kalitesi defalarca övülüyor.

(bsc)