Tgcom24
Bu yeni turun Floransa'dan ayrılması tesadüf değil. 1973'te Toskana'nın başkentinde Palazzo dei Congressi'de olağanüstü kariyerinin ilk canlı gösterisi olan “No mamma no”yu sahneleyen Zero, bir bakıma her şeyin başladığı yerden yeniden başlamak istiyordu. “Benim için bu başka bir vaftiz,” diyor. 50 yıldan fazla bir süre sonra bu sahne kendisini ikinci evim olarak sunuyor. Kayıt stüdyosundan çok sahnede yaşadım. Bu yerlere döndüğümüzde nüansların hatları yeniden alevleniyor. Seyirci ve ben birbirimizi çok iyi tanıyoruz.”
Sanatçının altını çizmek istediği şey, bu turda müziğe ve şarkılara daha fazla vurgu yapmak için senaryo etkisini biraz arka plana nasıl koymak istediğidir. “Kulak son zamanlarda yetersiz durumda, bir kez bir şarkıyı duyduğunuzda hepsini duymuş olduğunuza dair bu homologasyon istilasına uğradık – gözlemini yapıyor – Benim gibi müzik yazan birinin kaygısı, müziği insanlara geri getirmektir. Çok fazla senaryo olmayacak, kostümlerim o kadar çığır açıcı bir yer kapladı ki bugün kendimden belli bir “çıplaklık” talep ediyorum. Belki bir süre payetler birkaç bilet daha satmaya yardımcı oldu, ama eğer bir meslek yoksa altından pek uzağa gidemezsiniz. Ama gösterinin odak noktası müzik ve setlist olacak.”
Bir grup arkadaş ve harika müzisyenler
“Bu tur, her şeyden önce müzik ve büyük kalibreli müzisyenlerin işbirliği bayrağı altında başlıyor” diye açıklıyor. Aileyi, dolaşımda giderek daha az duyduğum bir ses olan rüzgarlı bir bölüme genişletmeyi seviyorum. Geri kalanı için , Takımı değiştirmemeyi çok istedim, hikayeyi anladım. Lele Melotti'yi yirmi yaşındaymış gibi oynarken görmek benim için de heyecan verici ve gençlere örnek oluyor.”
Misafirsiz bir Renato Zero gösterisi
Floransa'daki ilk randevuda sahnede hiç misafir yoktu ve bu nedenle sürprizler dışında turun geri kalanı öyle olmalı. Öte yandan Renato Zero, artık çok sık gerçekleşen ev sahipliği yapan partiler hakkında ne düşündüğünü açıkça söylüyor. “Konuk, bana göre katılımın birincil biçimidir, bunun gerekli bir koşul olması gerekir. Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde jam session kurumsaldır, bir toplama biçimidir – diye açıklıyor. Bizde konuk bir grup olarak görülüyor. daha fazla bilet veya daha fazla plak satmak için hile. Circus Maximus'ta beni harika gösteren arkadaşlarım vardı. Ama başkalarının varlığı zorunlu değil. Birlikte yemek yemezsek, sabahın beşini birlikte geçiremeyiz. Kim olduğunu bile bilmediğimiz biriyle sahneye çıkmayı nasıl haklı gösterebiliriz?”.
Renato Zero'nun Floransa gösterisinin kadrosu
1 DÖNÜŞ
2 BENİ İSTEDİĞİN GİBİ
3 BURADAYIZ
4 BENİ KURTAR
5 YENİ AZİZLER
6 SO TENACUS
7 HER ZAMAN GÜLÜMSEYİN
8 YARA
9 SAVAŞIN OĞLU
10 VİTRİN
11 NE GÜZEL BİR ÖZGÜRLÜK