Rose Villain yeni albümü “Radio Sakura”yı çıkardı: röportaj

Felaket

New member
Kiraz Bahçesi'ndeki Gül Kötü Adamı: İnsanların sevgisi beni güzelleştirdi - fotoğraf 3

Tgcom24

Rose Villain için bu albümün çıkışı, kendisi için iki Sanremo Festivali'nden (birincisi düet gecesine konuk olarak, ikincisi yarışmada) geçen, ilk albümün yayımlandığı olağanüstü bir yılın sonuna denk geliyor “Radyo Gotham” ve hit bir yaz single'ı gibi “Çilekler” birlikte Achille Lauro. Kısacası Rose (gerçek adı Rosa Luini – ed.) çok aktif ve belki de önünde açılan bu yeni ufuklarda bile atmosfer değişiminin anlamını “Radio Gotham”ın karanlıklarından aramamız gerekiyor. “Radyo Sakura”nın (kısmen) güneşli olanlarına (Japonca'da sakura kiraz çiçeğidir). “Her şeyi değiştiren şey insanlarla olan bağımdı” diye açıklıyor. İlk albüm varlığımın, hayatımın birçok karanlık yönünü araştırdı ama çok fazla hayal kırıklığı vardı. Çıplak kaldım ve siz kendinizin kırılgan olduğunu gösterdiğinizde, insanlar istemek seni ezebilir çünkü savunmasızsın. Bunun yerine diğer tarafta sevgiyi ve anlayışı buldum, sanki benim hikayelerim herkesin hikayesiymiş gibi. Bu bana büyük bir özgüven verdi. Üstelik 'Radyo Sakura'da umut var “.

Albüm, Madame'in de yer aldığı “Hattori Hanzo” şarkısıyla açılıyor. Onunla nasıl bir ilişkiniz var?

Bu arada saygım da büyük, onu seviyorum, ne istediğini bilen bir sanatçı, hiçbir şeyi söylemekten korkmuyor ve ben de öyle olmak istiyorum. Ve yakın zamanda tanıştık, müzik, sanat, kadınlar hakkında çok konuştuk ve aramızdaki bu ilişki ilk olarak bu şarkıdan önce doğdu. “Hattori Hanzo” feminizmin manifestosu değil, yalnızca birbirine saygı duyan ve birlikte rock yapan iki sanatçının şarkısı.

“Hattori Hanzo”, Quentin Tarantino'nun “Kill Bill” filmindeki bir kılıç ustası karakterine göndermedir ve albüm kapağında arkadan bir elinizde katanayla görünüyorsunuz: Karakterinizin en keskin yanı hangisi?

Bu nezakettir, çünkü insanlar bunu beklemiyor. Aslında çok nazik biriyim ve bu benim en keskin silahımdır.

Kiraz Bahçesi'ndeki Gül Kötü Adamı: İnsanların sevgisi beni güzelleştirdi - fotoğraf 2

basın ofisi

“Kötü Düşünceler”de intihar etmenin birkaç yolunu sıralıyorsunuz, sonra her zaman fikrinizi değiştiriyorsunuz çünkü başka birinin nasıl tepki vereceğini düşünüyorsunuz. Kriz anlarından kurtuluşun başkalarının elinde olduğuna inanıyor musunuz?

Bu arada terapiye kesinlikle inanıyorum ve bu nedenle açıkça yardım istemek benim için her zaman en iyi şeydir. Eğer o olmasaydı bu parçayı asla yapmazdım. Bu parçanın bir şeyin, yani iki kişinin bir araya gelmesinden oluşmasını çok önemsiyordum. Şarkının anlamına gelince, sonuçta saçmalık olan bunca cana kıyma yolunun boşa çıkması çok olumlu, yani gerçekte bunu kastetmiyor. Ancak herkesin bir şekilde kendine zarar veren düşünceleri vardır. Birçoğunun kendilerini bu şarkının içinde bulmasını ama bir kucaklaşma hissetmelerini umuyoruz.

Şarkılarınızda hem yaşamınıza hem de çizgi roman, sinema, edebiyat gibi diğer sanat dallarına göndermeler var. Rose Villain'in dünyası nasıl inşa edildi?

Her zaman çok fazla müzik dinledim ama birçok sanat türünden, özellikle de biraz zıt olan, beni etkileyen ve hatta belki beni rahatsız eden bir şeyin olduğu sanat türlerinden çok etkileniyorum. Okuduğum kitaplarda da oluyor, sinemada da: Quentin Tarantino ve David Fincher'ın, her zaman bir farkındalığın, bir değişimin, bir keşfin olduğu psikolojik gerilim filmlerinin büyük bir hayranıyım. Bunların hepsi bana biraz adrenalin veren şeyler. Bana göre sanat, rutinle, can sıkıntısıyla, kendimizi göz ardı ettiğimiz tüm o şeylerle mücadele etmenin bir aracıdır; yani, bakın elimizde ne var, benim için aşkın, neredeyse manevi bir şeyimiz var ve daha dindar olmamız gerekiyor.

Bu bağlamda “Şeffaf”ta “Tanrıya güvenmiyorum” şarkısını söylüyorsunuz: dinle ne ilişkiniz var?

Kiliseye gitmenin ya da buna benzer bir şeyin katı anlamıyla inanan biri değilim, ama hayatımda çok fazla maneviyat içeren şeyler başıma geldi. Hayatımı yaşayamam, sevemem ve yaptığım her şeyi başlı başına bir amaç olduğunu düşünerek yapamam. Ve olan bitene dair bazı tuhaf ve somut kanıtlara sahibim, bu yüzden “ah, orada bir şey var!” dedim. Ama Tanrım… Güvenip güvenmediğimi bilmiyorum.

“Huh?” şarkısını söylerken neden “gizemli olsa da Poirot olurdun”?

Kriminoloji okudum ve çocukluğumdan beri soruşturmaya karşı büyük bir tutkum var. Bana göre bu aslında merakla, o çocukça merakla ve tutunduğum sürpriz arayışıyla ilgili bir şey. Ayrıca Poirot dedektiflerin dedektifidir, referans olarak bana çok havalı göründü.

Albümde şehrinize bir şarkı ithaf ediyorsunuz: “Milano en azından sen”, hatta Milano dilinde iki dizeyi söylüyorsunuz ve çelişkili duygular ortaya çıkıyor. Bana Milan hakkında sevdiğin bir şeyi ve nefret ettiğin bir şeyi söyleyebilir misin?

Orada doğmuş olmanın verdiği bağın yanı sıra, Milano'nun boş olduğu anları da seviyorum: Pazar günü şafak vakti ya da hafta içi gece geç saatlerde. Görünüşe göre konuşuyor, onun hakkında bir düşüncesi var, bir şekilde size nostaljiyi aktarmayı başarıyor ve sizi anlamanıza yardımcı oluyor. Nefret ettiğim şey, bu şehre dair acı dolu anılar, annemin ölümünden tutun da ilk aşk acılarına kadar kalbimi kıran pek çok şey; talihsizliklerimin film seti.

Size göre yazmak için en iyi zaman ve durum hangisidir?

Bana bir parça kağıt verip beni yalnız bırakırsan kolaylıkla şarkı yazarım. Gerçekten şanslıyım, her zaman gidip hoşuma giden bir şeye ulaşmayı başarabiliyorum. Daha sonra buna bir şekil vermek için bunu bir yapımcıyla yapmam gerekiyor; benim durumumda o da Sixpm (kocası) ve biz onunla çok iyi anlaşıyoruz. Ama her zaman anlatacak bir şeyim vardır, ayrıca sinemayı çok sevdiğim için çok kitap okurum, yani tam olarak benim hikayem olmasa da yine de gidip bir şeyler buluyorum, çeviriyorum ve onu bir şekilde içimde hissediyorum. Ama aynı zamanda “yaşamaya ve yazmaya” karar verdiğim dönemleri de seviyorum. Mesela bu albümün tamamı New York'ta bir ay içinde doğdu; albümdeki 12 şarkıyı sinema gezisi, müze ziyareti ve şehir turu arasında yazdım.

Şarkı yazmak sizin için ne ifade ediyor?

Şarkı yazmanın güzelliği biraz benim günlüğüm gibi olması, beni kazmaya zorluyor, kendimin yeni yönlerini ortaya çıkarmaya zorluyor. Biraz psikanalize benziyor.

Bu yıl popülariteniz oldukça arttı, kendinizi bu yeni boyutta nasıl buluyorsunuz?

Yemin ederim popülerliğim, başarım konusunda hiçbir algım yok ve bundan mutluyum. Üstelik kendimden hiçbir zaman memnun olmayan bir insanım ve henüz gelmediğimizi, her zaman daha iyisini yapabileceğimizi hissetmek olumlu bir şey. Her zaman sürekli geliştiğimi hissediyorum, zaten bir sonraki projeyi düşünüyorum, bu yüzden zaten birçok fikrim var. Şu anın tadını çıkaramama riski o noktaya kadar. Kesinlikle hala dünyada en sevdiğim şeyi yaparak yaşadığıma ve para kazandığıma inanmakta zorlanıyorum. Bunun herkesin hayali olduğunu düşünüyorum ve bunun büyük bir başarı olduğunu anlıyorum.

GÜL KÖTÜ KULÜPLERDE CANLI: TUR TARİHLERİ

17 Ekim 2024 – FLORANSA – Viper Tiyatrosu

18 Ekim 2024 – PADUA – Salon

25 Ekim 2024 – NAPOLİ – Müzik Evi

29 Ekim 2024 – MİLANO – Fabrique