“Severance”: Popüler Apple TV+ dizisi ikinci sezona kavuşuyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Ödüllü bilim kurgu dizisi Severance'ın dostları sevinebilir: Apple sonunda ikinci sezonu duyurdu. Ancak yine de sabır gerekiyor. Şirkete göre dizi 17 Ocak'a kadar TV+'a dönmeyecek. Bu, ilk sezonun 2022 baharında sona ermesinin üzerinden 30 aydan fazla zaman geçecek. Arada hafifleyen bir salgın, Hollywood'da aktörler ve yazarlar arasında aylarca süren grevler ve şirket içi üretim sorunları var.

Duyuru

Her şey geri dönüyor

“Kıdem”, Lumon adlı gizemli bir şirketin sözde “Kıdem” sürecinden geçmek zorunda kalan bir grup çalışanının hikayesini konu alıyor. İş hayatı özel hayattan kopuk olduğundan kendilerine dair hiçbir anıları kalmıyor. Tüm bunlar, bazı yerlerdeki retro tasarım için bile tasarımı eleştirmenlerden çok fazla övgü alan distopik bir dünyada uygulanıyor. Adam Scott'ı Mark Scout olarak canlandıran filmin yapımcılığını Ben Stiller üstleniyor.

2. Sezon, 1. sezonun sonunda gerçekleşen “Kıdem” bariyerinin kaldırılması durumunda ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili olacak. Apple'a göre aralarında Scott, Britt Lower, Tramell Tillman, Zach Cherry, Jen Tullock, Michael'ın da bulunduğu kadro geri dönüyor. Chernus, Dichen Lachman ve John Turturro'nun yanı sıra Oscar ödüllü Christopher Walken ve Patricia Arquette. Sarah Bock “Dizinin Müdavimi” olarak yeni.

Sette sorun mu var?

“Severance”ın 2. sezonu da 1. sezon gibi haftalık olarak yayınlanacak, dolayısıyla 17 Ocak'ta tam olarak izlenemeyecek. Gösteri bundan sonra 21 Mart'a kadar her Cuma sahnelenecek. “Severance” bir AFI Ödülü ve 14 Emmy adaylığı alarak ikisini kazandı.

2023 baharında ikinci sezonun çekiminde sorunlar yaşandığı bildirildi. Puck News portalından alınan bir habere göre, görünüşe göre “perde arkasında bir dram” vardı; Görünüşe göre iki dizi sorumlusu Mark Friedman ve Dan Erickson, ilk bölümün başlangıcından önce bile söylendiği gibi, artık açıkça birbirlerinden nefret ediyorlardı. Friedman'ın ayrılmanın eşiğinde olduğu ancak yapımcı Ben Stiller tarafından kalmaya ikna edildiği söyleniyor. Ayrıca senaryolarda sorunlar olduğu ve görünüşe göre çok yüksek maliyetler olduğu da iddia edildi.

(bsc)