Tgcom24
Arsa
Kendi ailelerini kurmaya hazır bir çift kutup tilkisi olan Kina ve Yuk, Kanada'nın Büyük Kuzey bölgesindeki buz kütlelerinde huzur içinde yaşıyorlar. Sıcaklık alışılmadık derecede ılıman ve yiyecek giderek azalıyor, bu da Yuk'u beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için her gün daha uzaklara gitmeye zorluyor. Aniden, erimenin neden olduğu Kuzey Kutbu buz örtüsünün kırılmasına korkunç bir çatırtı eşlik ediyor
Görkemli doğayı bozan ve tilkilerimizi birbirinden ayıran, her birini farklı bir buz parçası üzerinde yalnız bırakan buzun. Kina ve Yuk, küçük bebeklerinin doğumu için zamanında tekrar buluşma umuduyla birçok tehlikeye göğüs germek ve yeni bölgeleri keşfetmek zorunda kalacaklar.
Filmin çekildiği yer
Guillaume Maidatchevsky, yeni macera filmini Kuzey Amerika sınırlarında, Kuzey Kanada'da ve daha doğrusu Dawson City'de (filmde Jack City olarak anılıyor) çekmek için ayrıldı. Yukon, dünyadaki başka hiçbir yere benzemeyen vahşi yaşam sunuyor. Kuzeyde göz alabildiğine uzanan Kuzey Kutbu buz örtüsüyle sınırlanan ve dağlar, nehirler, kışın donan göllerle dolu ormanlar ve dağ tundralarıyla karakterize edilen bu bölge, kürk avcıları ve altın arayanlar için son sınırı temsil ediyor. vahşi doğanın çağrısının sembolü. Gerçek bir hikayeden ilham alan Guillaume Maidatchevsky'nin inanılmaz hikayesi, bu kırılgan ve sürekli değişen ortamlarda gelişen hayvanları olabildiğince yakından takip eden çekimler sayesinde duygu ve maceraya geniş bir alan veriyor. Maceralarında kahramanlarımıza kutup ayıları, sansarlar, kutup tavşanları, gelincikler ve kızıl tilki ile kutup kurtları gibi yırtıcı hayvanlardan oluşan zengin bir fauna eşlik ediyor. 2023 yılının Ocak ayının sonunda aşırı soğuk koşullarda başlayan çekimler, 15 hafta sürdü ve aynı yılın Haziran ayında sona erdi.
Gerçek hikaye
Yönetmen filmin doğuşunu şöyle anlatıyor: “Yaklaşık beş yıl önce Kanada'dayken, sürüklenen bir buzdağı parçasının üzerinde mahsur kalan küçük bir kutup tilkisinin fotoğrafını gösteren bir gazete makalesi dikkatimi çekti. Bazı balıkçılar bu olayı bulduklarını anlattılar. ve titreyen hayvanı kurtardılar. Onu serbest bırakmadan önce ısıtmak için bir sandığa koymuşlardı. O haberi okuyunca o tilkinin nereden geldiğini, yolunun ne olduğunu ve ona ne olacağını merak ettim. O haberden yola çıktım. Benim için bu görüntü çok güçlü bir dramaturji içeriyordu ve film yaparken aradığım şey de tam olarak bu.”
Kina ve Yuk'un Benedetta Rossi anlatıcısı
“Kina ile Yuk'un hikâyesini anlatmaya karar verdim çünkü doğayı çok seviyorum ve küçüklüğümden beri doğanın içinde, deniz ve dağların arasında yaşadığım için şanslıyım. Gencinden yaşlısına herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum. Kina ve Yuk gibi heyecan verici ve eğitici filmler sadece muhteşem bir macera değil, aynı zamanda doğaya saygının ne kadar vazgeçilmez olduğunu, her yaştan kamuoyunun giderek daha fazla dikkatine sunulması gereken son derece güncel bir konuyu bize hatırlatan bir hikaye.” , Benedetta Rossi'yi açıklıyor.