Tammurriata’nın temsilcisi Marcello Colasurdo’nun ortadan kaybolması.

Felaket

New member
Facebook’taki gönderi – “Şimdi tefinizi yüksek göklere kaldırın ve benim için çalın! Oradan dünyanın halkalarında ve Elysian Çayırlarında sizin için çalmaya devam edeceğim. Bana verdiğiniz sevgi için hepinize teşekkür ederim!”, okuduk İçinde postalamak Facebook sayfasında yayınladı. Ağdan acil taziyeler. Cenaze 6 Temmuz Perşembe günü Pomigliano d’Arco’daki San Felice kilisesinde yapılacak.

Manevi bir sanatçı – O bir müzisyen ve şamandı, Marcello Colasurdo: atalardan kalma maneviyat Vezüvlü köylülere, işçi sınıfına ve fabrikalardaki iş kazalarını müziğiyle anlattı. Peter Gabriel’in konserlerinin açılışını yaptı ve The Interview filminde Fellini için Maharaja’yı canlandırdı. Son aylarda, diyabetik retinopati nedeniyle, onun sağlık koşulları daha kötü oldular Colasurdo, evinde düştükten sonra kör olmuş ve bacağını kesmişti. Il Mattino ile yaptığı son röportajda, kendi şehrinde vahşice dövülerek öldürülen Afrikalı evsiz Frederick Akwasi Adofo’nun barbarca öldürülmesine üzüldüğünü söyledi.

“Daha iyi ‘na tammurriata ca’na Guerra” – Colasurdo, 70’lerin ortalarında, müzik grubunun doğuşunun kahramanları arasında yer aldı. bu Zezi, çoğunlukla Vezüv bölgesinin popüler müziğini kutlayan işçilerden ve öğrencilerden oluşuyordu. onun sayısız işbirlikleri Nuova Compagnia di Canto Popolare, Almamegretta, 99 Posse, Orchestra Popolare Campana ve Daniele Sepe ile canlı veya stüdyoda. Colasurdo aynı zamanda sinema ve tiyatro oyuncusu: Sinemada Federico Fellini, tiyatroda Antonio Capuano ve Mario Martone ile çalıştı.

Hayatın son yılları – Son yıllarda çok sayıda sağlık ve ekonomik sorunlar. Napoli’nin ve metropolün eski belediye başkanı Luigi de Magistris, bir süre önce Colasurdo’ya yardım edilmesini istedi. Bacchelli yasasıCraxi I hükümeti sırasında ilan edildi. Yasa, özel bir ihtiyaç durumunda olan ve böylece yararlanabilecekleri ünlü vatandaşlar için bir fon oluşturdu. ömür boyu katkılar geçimleri için faydalıdır. “Harika bir müzisyen, derin insanlığa sahip duyarlı bir adam, bir arkadaş ve bir yol arkadaşı, Napoliten popüler müzik geleneklerinin en iyi ve en özgün yorumcularından biri ayrılıyor. Güle güle Marcello!” bu Ben hatırlıyorum de Magistris’in sevecenliği.

Bir kalfalık müzisyen – Colasurdo aynı zamanda proleter bir sanatçıydı. çalışan kendisi. 1970’lerde E’Zezi’nin ve “Tammurriata dell’Alfa Sud” gibi ünlü şarkıların doğduğu tarihi fabrika Alenia di Somigliano’da çalıştı. 2000 yılında “Aneme perze” albümünü yaptı. Spaccanapoli Real Word etiketi için peter gabriel, hayranı. 2009 yılında Amerikalı yönetmenin aşk eylemi olan “Passion” filminde rol aldı. John Turturro Napoliten şarkıya doğru. Colasurdo, savaşları destekledi. Sahravi halkı, Fas’ın güneyindeki bölgelerde ikamet eden Berberilerden oluşuyor. Geleneksel atamalardaki varlığı Halk Müziği onun toprağından.

Arkadaşların hatırası – “Orada kaybolma Marcello Colasurdo tarafından bir gol çok üzücü bir gün: Kırk yılı aşkın süredir çok sevdiğim bir dosttur. Uil ile birlikte birçok şeyi başardık sendika savaşları. Hepimiz tarafından özlenecek, kişisel ifademi ifade ediyorum başsağlığıUil Campania ve Napoli’nin genel sekreteri Giovanni Sgambati’nin sözleri “tüm Uil Campania’nın yanı sıra” sözleridir.

Atalardan kalma bir dans olan tammurriata – Tammurriata, davulun ritmini takip eden popüler Campanian dansı, “tammorra“, güney tarantella ailesinin bir parçasıdır. Dansın kökleri Greko-Romen dönemi ve Dionysos ayinleri: zamanla ayrılmaz bir şekilde toprak ve köylü dünyasıyla bağlantılı hale geldi. Hıristiyanlığın gelişiyle bu danslar pagan oldu. Hıristiyan: bir örnek, Napoli ilindeki Sant’Anastasia’daki Madonna dell’Arco’nun “Fujenti”si ile temsil edilir. Geçmişte geçit töreninde taşınan şey Toprak Ana idi, daha sonra Madonna oldu.