The Cure yayınlandı "Kayıp Dünyanın Şarkıları ve bunu canlı bir konserle kutlayın

Felaket

New member
Birkaç hafta önce basına dinlemek üzere sunduğumuz ve ilk izlenimlerini raporunu sizlere sunduğumuz “Kayıp Dünyanın Şarkıları” bu yılın en çok beklenen işlerinden biri. Doğuşu özellikle uzun ve sıkıntılı olan bir albüm, Smith adına birçok proje değişikliğinden geçiyor. Kendisinin de birkaç hafta önce yayınlanan uzun bir tanıtım röportajında açıkladığı gibi. “Bu şarkıların çoğu, beşi muhtemelen 2017'den beri yazıldı diyebilirim – diye açıkladı – ama üçü daha da eski: biri 2010'dan, biri 2011'den ve biri de 2013'ten. Sanırım 25, 26 şarkı kaydettik. 2019'da.” Bütün bunlar Robert Smith'in ilk fikrinin kısa sürede üç albüm yayınlamak olmasından kaynaklanıyordu. İptal edilen fikir mi? Şarkıcının açıkladığı gibi tamamen değil. “Çok daha iyisini yapabilirdim ama… bu sefer sorun olmayacak çünkü bunu bitirdim ve ikincisi de neredeyse bitti. Üçüncüsü biraz daha zor.” Kısacası, albümün açılış dizelerinde bir nevi veda mesajı okuyanlar (“Bu, söylediğimiz tüm şarkıların sonu”) kendilerini rahatlatabilirler: Smith'in niyetine göre bu, Cure'un son albümü değil. .

Robert Smith'te “yarına dair hiçbir zaman kesinlik olmasa da” şimdilik geriye kalan tek şey yeni albümün ve bir sonraki canlı gösterilerin keyfini çıkarmak. Bu da 2025 yazında olmayacak. “Gelecek yıl festivallerde çalmamız gerekiyordu ama sonra gelecek yaz çalmamaya karar verdim – diye açıkladı. Bir dahaki sefere 2025 sonbaharında sahneye çıkacağız. “. Ama planlar uzun vadeli. “2028'deki yıl dönümümüze kadar mutlaka düzenli olarak çalacağız! – diye devam etti -. 2029'da 70 yaşıma gireceğim ve bu, Cure'ün 50. yıl dönümü olacak. Bu kadar. Oraya gidersem bu benim için yeterli.”