“'Titanik' hayatımı mahvetti”

Felaket

New member
Tgcom24

Şöhretin sevinçleri ve üzüntüleri

“Gazeteciler her zaman şunu söylerdi: 'Titanik'ten sonra her şeyi yapabilirdin ama yine de bu küçük şeyleri yapmayı seçtin'… ve ben de 'Evet, eminim öyle yaptım!' dedim. Çünkü bilin bakalım ünlü olmak gerçekten berbat bir şeydi. Elbette buna minnettardım. Yirmili yaşlarımın başındaydım ve bir daire tutmayı başardım. Ama her yerde takip edilmek istemedim…”

“Titanik” 1997'de benzeri görülmemiş bir gişe hasılatı elde etti (11 Oscar) ve 1998'de tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu, ardından James Cameron 2009'da “Avatar”la kendi rekorunu kırdı.
2023 yılında 25. yaş günü nedeniyle 3D teknolojisiyle yenilenerek sinemaya geri döndü.

“Titanik” sonrası popülerliğin hoş olmayan yönlerine rağmen Winslet hâlâ şunu itiraf ediyor: “Bu bir yük değil, hiçbiri. Titanik insanlara muazzam miktarda neşe getirmeye devam ediyor ve 'Aman Tanrım, saklan' dediğim tek zaman eğer bir yerlerde teknedeysek.”

Eleştiriler gazetecilere yönelik istismarla sınırlı

Bu, aktrisin “Titanic”ten sonra şöhretinden ilk kez bahsetmesi değil. WTF'nin 2021'deki Marc Maron podcast'i bölümünde, hit filmdeki başrolü paylaştıktan sonra İngiliz medyası tarafından “zorbalığa uğradığını” hissettiği için “hemen kendini koruma moduna” geçtiğini hatırladı.

“Pek çok fiziksel ve kişisel kontrolden geçtim… 'Tamam, bu çok korkunç ve umarım geçer' diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ve kesinlikle geçti ama aynı zamanda ünlü olmak buysa, buna hazır olmadığımı da anlamamı sağladı, teşekkürler. Hayır, kesinlikle değilim.”

Ağırlık ve sal konusundaki tartışma

Winslet, vücudu ve kilosu hakkındaki yorumların çoğu zaman “istismar sınırında” olduğunu başka vesilelerle söylemişti ve ayrıca Rose'a ek olarak kendisinin de sığabileceği saldaki alan hakkındaki tartışmalar hakkında birkaç kez konuşmuştu. Jake'in de.

2022'de Happy Sad Confused podcast'indeki bir röportaj sırasında “Görünüşe göre çok şişmandım” dedi. “Bana neden bu kadar kaba davrandılar?”

Oyuncunun tek pişmanlığı var, gazetecilere karşı daha kararlı tepki vermemiş olsaydı, gazetecilere daha kararlı tepki verebilmeyi ve onlara şunu söylemeyi çok isterdi: “Bana böyle davranmaya cesaret etmeyin. Ben genç bir kadınım, vücudum değişiyor, bunu çözmeye çalışıyorum, son derece güvensizim, dehşet içindeyim, bunu olduğundan daha da zorlaştırma.'