Bu endüstrinin kilit faktörü ihracat mesleğidir. 2024'ün sonunda Meksika, yıllık%5,4 artışla yurtdışında 3.4 milyondan fazla araç gönderdi. Bu rakamın yaklaşık% 80'i ABD pazarı ile derin entegrasyonu gösteren Amerika Birleşik Devletleri'ne mahkum edildi.
Ancak, Trump Beyaz Saray'a geri döndüğünde, Meksika otomotiv endüstrisi yeni zorluklarla karşılaşabilir. İlk döneminde, şimdi Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı, bölgesel içeriğin daha yüksek bir yüzdesi ve daha zorlu işgücü gereksinimleri olarak otomotiv üretimi için en katı kurallara sahip T-MEC'ye yol açan NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesini teşvik etti.
Korumacı söylemi ve yeni tarifeler olasılığı, Meksika'nın küresel bir üretim merkezi olarak pekiştirmesine izin veren iş modelini riske atabilir.
Bu bağlamda, anlamak çok önemlidir Ana endüstri oyuncuları kimler Ülkede:
1. General Motors
2. Nissan
3. Stellantis
4. Ford
5. Volkswagen
Perspektifler ve zorluklar
Sektörün yakın geleceği, yeni ABD yönetimi tarafından kabul edilen ticari politikaya bağlı olacaktır. Trump'ın korumacı önlemleri teşvik etmesi durumunda, Meksika'daki endüstri ABD içerik gereksinimlerini artırmak veya yeni tarifeler tehditleriyle ilgilenmek için baskılarla karşılaşabilir.
Şimdilik, Kuzey Amerika'ya entegrasyonu, sektörü küresel imalatta önemli bir sütun olarak tutuyor.
Ancak, Trump Beyaz Saray'a geri döndüğünde, Meksika otomotiv endüstrisi yeni zorluklarla karşılaşabilir. İlk döneminde, şimdi Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı, bölgesel içeriğin daha yüksek bir yüzdesi ve daha zorlu işgücü gereksinimleri olarak otomotiv üretimi için en katı kurallara sahip T-MEC'ye yol açan NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesini teşvik etti.
Korumacı söylemi ve yeni tarifeler olasılığı, Meksika'nın küresel bir üretim merkezi olarak pekiştirmesine izin veren iş modelini riske atabilir.
Bu bağlamda, anlamak çok önemlidir Ana endüstri oyuncuları kimler Ülkede:
1. General Motors
- Üretim: 889.072 birim (+%23)
- İhracat: 830.820 birim (+%15.1)
2. Nissan
- Üretim: 669.941 birim
- İhracat: 456.866 birim (+%24.5)
3. Stellantis
- Üretim: 419.426 birim (%-10.3)
- İhracat: 353.307 birim (%-14.4)
4. Ford
- Üretim: 386.776 adet (+%5.9)
- İhracat: 379.849 birim (+%2.4)
5. Volkswagen
- Üretim: 383.312 birim (+%9.5)
- İhracat: 326.217 birim (+%4,6)
Perspektifler ve zorluklar
Sektörün yakın geleceği, yeni ABD yönetimi tarafından kabul edilen ticari politikaya bağlı olacaktır. Trump'ın korumacı önlemleri teşvik etmesi durumunda, Meksika'daki endüstri ABD içerik gereksinimlerini artırmak veya yeni tarifeler tehditleriyle ilgilenmek için baskılarla karşılaşabilir.
Şimdilik, Kuzey Amerika'ya entegrasyonu, sektörü küresel imalatta önemli bir sütun olarak tutuyor.