Üretim ve ihracata kim hakim

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu endüstrinin kilit faktörü ihracat mesleğidir. 2024'ün sonunda Meksika, yıllık%5,4 artışla yurtdışında 3.4 milyondan fazla araç gönderdi. Bu rakamın yaklaşık% 80'i ABD pazarı ile derin entegrasyonu gösteren Amerika Birleşik Devletleri'ne mahkum edildi.

Ancak, Trump Beyaz Saray'a geri döndüğünde, Meksika otomotiv endüstrisi yeni zorluklarla karşılaşabilir. İlk döneminde, şimdi Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı, bölgesel içeriğin daha yüksek bir yüzdesi ve daha zorlu işgücü gereksinimleri olarak otomotiv üretimi için en katı kurallara sahip T-MEC'ye yol açan NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesini teşvik etti.

Korumacı söylemi ve yeni tarifeler olasılığı, Meksika'nın küresel bir üretim merkezi olarak pekiştirmesine izin veren iş modelini riske atabilir.

Bu bağlamda, anlamak çok önemlidir Ana endüstri oyuncuları kimler Ülkede:

1. General Motors

• Üretim: 889.072 birim (+%23)
  • İhracat: 830.820 birim (+%15.1)
Amerikan firması, Coahuila, San Luis Potosí ve Guanajuato'daki bitkilerle Meksika'da üretim ve ihracat yapar. Anahtar modeller arasında Silverado ve Sierra şişlerinin yanı sıra hem benzin varyantında hem de% 100 elektrikli olarak üretilen SUV Equinox da bulunmaktadır.

2. Nissan

• Üretim: 669.941 birim
  • İhracat: 456.866 birim (+%24.5)
Japon Nissan Aguascalientes ve Morelos'ta faaliyet gösteriyor. İhracatın yanı sıra, Versa, NP300 ve Mart gibi modellerle yerel pazarda kilit bir oyuncu.

3. Stellantis

• Üretim: 419.426 birim (%-10.3)
  • İhracat: 353.307 birim (%-14.4)
Coahuila ve Meksika Eyaleti'ndeki fabrikalarla Stellantis, manyetik ve kanatların üretimine ve ihracatına odaklanıyor. 2024'te Jeep Wagoneer S. Modeli ile Toluca tesisinde elektrik modellerinin üretimine girdi.

4. Ford

• Üretim: 386.776 adet (+%5.9)
  • İhracat: 379.849 birim (+%2.4)
Amerikan şirketi, ilk büyük ölçekli elektrik aracı olan Bronco Sport, Puckup Maverick ve Mustang Mach-E gibi modeller ürettiği Sonora ve Meksika Eyaleti'nde faaliyet göstermektedir.

5. Volkswagen

• Üretim: 383.312 birim (+%9.5)
  • İhracat: 326.217 birim (+%4,6)
Alman Volkswagen, Jetta, Taos ve yeni nesil Tiguan gibi modellerin üretimi ile sektördeki ağırlığını koruyor.

Perspektifler ve zorluklar

Sektörün yakın geleceği, yeni ABD yönetimi tarafından kabul edilen ticari politikaya bağlı olacaktır. Trump'ın korumacı önlemleri teşvik etmesi durumunda, Meksika'daki endüstri ABD içerik gereksinimlerini artırmak veya yeni tarifeler tehditleriyle ilgilenmek için baskılarla karşılaşabilir.

Şimdilik, Kuzey Amerika'ya entegrasyonu, sektörü küresel imalatta önemli bir sütun olarak tutuyor.